Dit is waarom The Matrix dichter op de waarheid zit dan je denkt

Dorrith Beijnes

Dorrith Beijnes
28.11.2016

Dorrith geeft les in onder andere Akasha, de spa binnen het Conservatorium Hotel, waar ik haar vorig jaar ontmoette in haar meditatieles. Ondertussen ben ik erachter gekomen dat Dorrith veel meer ziet dan jij en ik. Ze kan zich maar liefst openstellen tot de 7e dimensie. Wat dit precies betekent en hoe het in z’n werk gaat legt Dorrith uit aan de hand van de film The Matrix, die als metafoor dient voor haar columns. 

Dit is waarom The Matrix dichter op de waarheid zit danDorrith Beijnesje denkt

The Matrix (1999) is een van de best bekeken science fiction films ooit. Het verhaal gaat over een wereld waarin het dagelijks leven van de mensen een totale nep-realiteit (the Matrix) blijkt te zijn. Deze illusie is gecreëerd door machines om op deze wijze volledig de mensheid te controleren. En het enge is dat de film een stuk dichter op de waarheid zit dan je zou denken. Bovendien komen alle grote spirituele thema’s aan bod: Wat is vrijheid? Wat is waarheid? Wie ben ik? In 6 delen bespreekt yoga/meditatie docent en healer Dorrith Beijnes de spirituele thema’s uit The Matrix.

Part 1: Blue pill or red pill?

Dorrith: Aan het begin van de film krijgt hoofdrolspeler Neo de keuze van Morpheus: “You take the blue pill, the story ends. You wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.” Deze scene is een prachtige metafoor met het echte leven. Want vroeger of later krijgt iedereen deze keuze in zijn leven aangediend: blijf je als een slapende burger doen wat jouw familie en de maatschappij van je verwacht, of wordt je wakker en ga je leven voor jezelf? Het spirituele pad is precies dat: jouw beslissing om voor jezelf te kiezen en vandaar uit je eigen waarheid gaan leven. The Matrix, de illusie van wat wij denken dat waarheid is, kan je onder andere waarnemen aan de hand van patronen en zogenaamde waarheden die we allemaal van jongs opgelegd krijgen. Denk aan ‘van trouwen en kinderen krijgen wordt ik gelukkig’. Of ‘een hiërarchische samenleving geeft overzicht en veiligheid’. En ‘de familie is de hoeksteen van de samenleving’. De grote vraag is: is dit wel waar? En nog veel belangrijker, is dit waar voor jou?!

The Matrix – Red pill

If you choose the red pill.. en bereid bent het onbekende aan te gaan, dan ontvouwt zich vanzelf een andere waarheid dan die je kende. Daardoor verander jij, je wordt minder homogeen en meer een echte unieke persoonlijkheid. Want hoe meer jij toestaat je unieke zelf te mogen zijn, hoe meer je zal zien dat jouw unieke aanwezigheid een belangrijke rol vervult in onze samenleving. Als je geen eigen plan trekt, word je automatisch onderdeel van het plan van een ander. Dit is buitengewoon waar. Het grootste cadeau dat je de samenleving kan geven is jouw ontwikkeling tot volwaardig, soeverein mens. Vaak heb ik me afgevraagd wat nou de blauwe groep onderscheid van de rode groep. Tijdens mijn healing sessies heb ik het duidelijk gezien: er zijn twee factoren bepalend, namelijk MOED en TIJD.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Om jezelf in de spiegel aan te kijken met al je angsten, woede en onzekerheden vereist moed. In de beroemde autobiografie van Yogananda lees je: “De strijd op het slagveld is niets vergeleken met wanneer de mens zich voor het eerst met zijn innerlijke vijanden meet. Ze zijn geen sterfelijke vijanden, die zich door machtsvertoon laten intimideren, maar overal aanwezige rusteloze soldaten van de primitieve lust, die de mens zelfs in de slaap vervolgen en met hun subtiele wapens trachten te overwinnen[1]”. Op zich dus niet vreemd dat het merendeel van de mensheid nog even bij de blue pill blijft ; ). Dan is er de component tijd. Ben je er wel klaar voor? Niet iedereen is klaar voor deze confrontatie. Pas als de persoonlijkheid voldoende gerijpt is en tegen een stootje kan, is echte vergroting van bewustzijn mogelijk. Hier geldt overigens geen competitie. Iedereen loopt zijn eigen pad en alles is perfect.

The matrix is shifting         

Momenteel is er iets interessants gaande op deze planeet dat grote invloed heeft op bovenstaand. Wellicht heb je er al over gehoord: de voorspellingen over 2012, de Maya’s, de transitie, planetaire shift etc. Waar het op neerkomt is dat de frequentie van de aarde sinds 2000 enorm opgeschroefd wordt. En bij ons, als bewoners van deze planeet, voltrekt dit proces zich natuurlijk ook. We krijgen dus meer licht in ons lichaam en sneller toegang tot de andere dimensies. Het betekent echter ook dat we bewust of onbewust een hele hoop rommel moeten loslaten. Dit resulteert voor de onbewuste massa in het ervaren van grote woede, omdat ze ineens geconfronteerd worden met hun onderdrukte emoties. Ze projecteren deze vervolgens op hun regering, partner en de buren. Voor de wat bewustere mens kan het resulteren in een gezonder eetpatroon. En weer een ander ziet ineens aura’s en geesten. Het hangt er helemaal vanaf waar je bent ontwikkeling.

Andere dimensies

Je moet bedenken dat wij in onze beleving in 3 dimensionaliteit (3D) zitten, maar dat er nog vele andere dimensies zijn. Hoe hoger, hoe lichter. Tijdens mijn healing sessies zet ik mezelf open voor de 4e tot 7e dimensie. Het is in deze lagen waar onze voorouders, de helende krachten en de engelen zich bevinden. De zwarte krachten zijn veelal van lager allooi, ergens tussen dimensie 1 en 3. Ik kom in een ander deel terug op het bewijs van het bestaan deze andere dimensies. Hoe dan ook, die roestige, stroperige matrix die ons leven tot nu heeft bepaald, is ingrijpend aan het veranderen. De oude controle neemt in kracht af. Dat betekent dat iedereen op aarde steeds sneller voor de keuze wordt gezet: blue pill of red pill? Vluchten van jezelf wordt steeds pittiger. Je moet echt wel continue op je phone blijven kijken en druk zijn, wil je niet met je steeds meer aanwezige zelf geconfronteerd worden. Maar goed, de weg is niet gemakkelijk. De eersten die overstag gaan naar ‘red’ zijn niet voor niets the chosen ones. Daarover binnenkort meer.

Volgende keer in deel 2 – “Ignorance is a bliss” – Once taken the red pill, there is no way back.
[1] Autobiografie van een Yogi – Paramahansa Yogananda – 1949

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link