PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Ontgift met gember: zó voel jij je na kerst in no time weer fit en gezond

Body
Ontgift met gember: zó voel jij je na kerst in no time weer fit en gezond

Komt dit je bekend voor? Je geniet tijdens Kerst volop van al het lekkers en voelt je vervolgens als een vermoeid Michelinpoppetje. En dat terwijl je juist lekker wil nagenieten van deze knusse tijd van het jaar. De beste manier om snel weer in balans te komen is met héél veel gezonde voeding. Waarom gember daar een essentiële rol in speelt vertellen we je graag. 

Ontgift met gember: zó voel jij je na kerst in no time weer fit en gezondbiotona gember

Inmiddels zit heel Nederland aan de gemberthee. Dus ongetwijfeld wist je al dat dit één van de (heerlijke) manieren is om je dagelijkse shot gember binnen te krijgen. Maar het is ook lekker om wat van de heilzame spicy wortel toe te voegen aan smoothies, curry’s of desserts. Dat wordt extra makkelijk met het rauwe gemberpoeder van Biotona. Door het langzame drogingsproces worden alle voedingsstoffen behouden en blijft de smaak dichtbij die van de verse gemberwortel. Hieronder zetten we de 3 belangrijkste positieve effecten van gember op je gezondheid op een rij. Biotona Raw Ginger is voor €12.89 verkrijgbaar bij Holland & Barrett

1. Bron van vitaminen en mineralen én boost voor je spijsvertering

Gember bevat grote hoeveelheden vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B1 en B2 zijn belangrijk voor de energievoorziening van je lichaam. Ook ondersteunt B1 je hartspier en het zenuwstelsel. B6 is belangrijk voor je stofwisseling en vitamine C is goed voor je weerstand. Ook is gember rijk aan de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Natrium en kalium zijn goed voor je vochtbalans en bloeddruk. Calcium en fosfor dragen bij aan sterke botten en een gezond gebit. IJzer ondersteunt het zuurstoftransport in je bloed en je stofwisseling. Magnesium is goed voor je spieren en koper en zink verbeteren je stofwisseling en libido.

Als de hoeveelheid vitamines en mineralen in je lichaam optimaal is, verlopen alle processen intern makkelijker. Met name heeft dit een gunstig effect op je stofwisseling, die waarschijnlijk wel wat hulp kan gebruiken na de feestdagen. Gember stimuleert je alvleesklier om spijsverteringsenzymen aan te maken die helpen bij het afbreken van suikers en vetten. Ook je speekselproductie, gal- en maagsappen krijgen een boost van gember. Daardoor gaat je maaginhoud sneller naar je darmen en neemt een opgeblazen gevoel af. Ook verbetert gember de peristaltiek (samentrekkingen) in je darmen, wat weer bijdraagt aan een gezonde stoelgang. Dat dit alles soepeltjes verloopt is essentieel voor als je afvalstoffen goed wil kunnen afvoeren. Ideaal na een bourgondische kerst.

2. Gember remt de eetlust

Uit een wetenschappelijke studie van de University of Columbia (2012) blijkt dat het drinken van een warme gemberdrank het hongergevoel vermindert. Proefpersonen die deelnamen aan het onderzoek werd gevraagd om elke ochtend 2 gram gemberpoeder (bijvoorbeeld de biologische variant van Biotona) in warm water op te lossen. Zij hadden minder honger dan proefpersonen die dat niet deden. Het gevolg was dat ze minder voedsel tot zich namen dan de proefpersonen die geen warm gemberdrankje hadden gedronken. Een mogelijke verklaring is dat gember de opname van voedingsstoffen in je darmen verhoogt. En als je lijf voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om gezond te blijven, zeurt het ook niet om extra voedsel. Extra fijn tijdens die dagen dat je aan het afkicken bent van de suiker en het andere lekkers dat je tijdens Kerst gegeten hebt.

3. Gember stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Gember(poeder) verhoogt de opname van glucose in je spier- en vetcellen. Hierdoor daalt je bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte in je bloed sneller. Holistisch afvallen wordt dan een stukje makkelijker. Dus als je toch het gevoel hebt dat er wat Kerstkransjes zijn blijven ‘kleven’, dan kan gember je helpen binnen om snel weer lekkerder in je vel te zitten.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Biotona. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.