Dit is waarom een camper roadtrip toch écht op je bucketlist moet

by Evelyn van Hasselt 04.05.2017

Op vakantie met de camper? Dat is toch iets voor je bejaarde oom Henk en tante Truus uit Appelscha? Mooi niet! Camper roadtrips zijn hot. Niet zo gek, want hoe meer prikkels we moeten verwerken hoe meer we verlangen naar ultieme vrijheid, één zijn met de natuur en het ontdekken van hidden gems. En precies daarvoor leent een camper zich bij uitstek.

Dit is waarom een camper roadtrip toch écht op je bucketlist moet

camper roadtripHoe langer ik in de stad woon, hoe meer ik verlang naar the great wide open. Begon mijn ideale vakantie een paar jaar terug nog bij een comfortabel hotel in een trendy wereldstad, deze zomer wil ik iets anders. Misschien ook wel een beetje aangestoken die mijn vriend Sebastiaan die maar niet uitgepraat raakt over Portugese surfspots en hoe leuk het wel niet zou zijn om ze met een oud surfbusje te bezoeken. Nu is Sebastiaan iemand die nog op een doorgezakte strandstoel zou slapen, zolang hij maar kan surfen. Zelf hecht ik waarde aan iets meer comfort. De gulden middenweg? Die vinden we in roadtrippen met een camper. Het voordeel van zo’n mobiel huisje is dat je alles bij de hand hebt en volledig in charge bent over wat je doet, waar je slaapt, en waar je de volgende dag heenrijdt. Is het gaan regenen op plek A of is Plek B op de foto mooier dan in het echt? Geen punt dan rij je toch gewoon verder! Nog niet helemaal overtuigd? Misschien trekken onderstaande argumenten je over de streep.

1) Get disconnected

‘Lonely’ Planet? Zo lonely is het tegenwoordig niet meer op al die bekende travel hotspots. Dat terwijl we volgens travel trendwachter Tessa aan de Stegge van Cherry LAB juist meer en meer op zoek zijn naar plekken waar we even helemaal kunnen disconnecten. Plaatsen waar je telefoon geen ontvangst heeft en waar Wi-Fi nog niet zo’n geïntegreerd onderdeel is van de samenleving. Geen betere manier om deze white spots te ontdekken dan met je eigen camper. Rijd weg van de WiFi, gun jezelf een digitale detox en ontsnap voor even aan de dagelijkse berichtjes op social media en email.

2) Word één met de natuur

camper road tripAnno 2017 woont ongeveer de helft van de wereldbevolking in een stedelijk gebied. Over een paar decennia zal dat zo’n 70 procent zijn. Dat terwijl mensen die in een stad wonen een grotere kans hebben op depressies. De natuur opzoeken biedt uitkomst. Mensen die regelmatig in een groene omgeving te vinden zijn hebben aantoonbaar minder last van sombere gevoelens. Het fijne van een camper is dat je ook daadwerkelijk midden in de natuur kunt verblijven. En daar word je niet alleen ontspannen van, het is ook nog eens goed voor je weerstand. Japanse onderzoekers ontdekten dat boslucht vol zit met goede bacteriën, essentiële plantaardige oliën en negatief geladen ionen. Het inademen ervan is goed voor je weerstand. Iets dat overigens ook geldt voor zeelucht. Het afstruinen van de Portugese kust met een camper is dus lang geen gek idee.

3) Mix & match reiswensen

Hoezeer ik Sebastiaan zijn surfsessies ook gun, na twee uur koffie drinken bij een strandtent wordt het tijd om iets te gaan doen wat ík leuk vind: picknicken in de natuur, een lokaal marktje bezoeken of ronddwalen in een mooi museum. Met een mobiel huisjes is het eenvoudig om reiswensen met elkaar te combineren. Daarmee beperk je de kans op ruzie tijdens je vakantie tot een minimum.

Duurzaam roadtrippen met Camptoo

Zelf een keer met de camper op vakantie? Dan heb ik een tip. Camptoo is de Airbnb voor kampeerders en roadtrippers. Dit platform brengt huurders en verhuurders bij elkaar. Campers en caravans staan gemiddeld 48 weken per jaar stil en dat is zonde. Dankzij Camptoo hoeft er minder geproduceerd te worden, gaan de kosten van het gebruik omlaag en beleven meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen in een uniek en persoonlijk kampeermiddel.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN