De Hoorneboeg: 3 redenen waarom je deze verbindende buitenplaats minstens één keer zou moeten bezoeken

Wonderful World
de hoorneboeg

Betoverende plekken in de natuur die direct uitnodigen om tot jezelf te komen… Waar vind je ze nog? Toch zijn er – voor wie goed zoekt – pareltjes te vinden. Ook in Nederland. Buitenplaats De Hoorneboeg is er zo een, aan het einde van een één kilometer lange laan, verborgen tussen de bomen. Wat ooit een statig landgoed was midden op de hei bij Hilversum, is nu een inspirerende plek waar alles draait om verbinding: met de natuur, met anderen en met jezelf. We twijfelden dan ook geen seconde toen de mogelijkheid zich aandiende om samen te werken met de mensen die deze heilige plek nieuw leven in hebben geblazen. We stellen De Hoorneboeg eerst in 3 highlights aan je voor. 

De Hoorneboeg: 3 redenen waarom je deze verbindende buitenplaats niet mag missen

De Hoorneboeg, gelegen aan de Hoorneboegse Hei in Hilversum, heeft al eeuwenlang betekenis voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en zichzelf. En sinds kort is de buitenplaats ook niet meer weg te denken uit ons leven. Op 30 minuten rijden van Amsterdam (en geloof ons, deze Holistika’s rijden als slakken) hebben we een plek gevonden waar we de drukte van de stad achter ons kunnen laten. Zodra het hek van De Hoornboeg zich achter je sluit, valt rust als een zachte deken over je schouders. De waan van de dag? Die is binnen drie ademhalingen verdwenen. Dat we dolgraag krachten wilden bundelen met het team van De Hoorneboeg voelden we direct. Maar daarover later meer. Eerst delen we 3 goede redenen waarom je steeds weer wilt terugkeren naar deze verbindende plek.

1. Oprechte bezieling van de mensen die er werken

Een plek kan nog zo magisch zijn, uiteindelijk is het de bezieling van de mensen die een plek tot leven wekt. Raymond Dommanschet is één van de initiatiefnemers en zet zich met hart en ziel in om plek te creëren voor bewustwording, verbinding en persoonlijke ontwikkeling om zo de wereld een beetje mooier te maken. Raymond: “mensen denken vaak dat zij alleen geen verschil kunnen maken of dat ze geen keuze hebben. Op de Hoorneboeg laten we zien dat bewust eten en drinken, mooie workshops en retreats bijwonen en samen werken aan maatschappelijke thema’s de eerste stappen zijn naar een betere wereld.” Ook Monique Jansse is nauw verbonden aan De Hoorneboeg: “al jaren ben ik vanuit mijn retreat-organisatie Happy Soul Travel op zoek naar de ultieme retreatlocatie in Nederland, maar kwam deze nooit tegen. Tót ik hier door het bos kwam aanrijden en de twee historische boerderijen aan de hei zag staan. Ik voelde meteen: hier is het!”

2. Yoga retreats en persoonlijke ontwikkeling trainingen

de hoorneboegHoewel de buitenplaats vooral rust uitstraalt wordt er – verdeeld over de met liefde verbouwde gebouwen en boerderijen op het terrein – van alles georganiseerd. De agenda staat vol met toffe workshops, lezingen, retreats, proeverijen. Van winter detox weekenden en cider proeverijen tot een stiltedag met Tijn en Binkie Touber en relatieworkshops en ademsessies. Er staat zelfs een originele tipi waar mensen samenkomen voor persoonlijke gesprekken bij het kampvuur. Daarnaast is iedereen welkom die graag de handen uit de mouwen steekt. Soms moeten er bomen worden gesnoeid, op andere dagen vraagt de moestuin om aandacht.

3. Eet ‘Bij de Tuinman’ op zaterdag en zondag

de hoorneboegNieuwsgierig geworden naar De Hoorneboeg, maar wil je eerst eens een kijkje komen nemen? Dat kan! Op het terrein vind je Bij de Tuinman. In dit kleine, gezellige restaurant worden zoveel mogelijk groentes van het seizoen en producten uit de buurt gebruikt: honing van de imker in de tuin, appelcider van de buurman van de distilleerderij en groentes uit de eigen moestuin en andere kwekers uit de buurt. Je vindt het restaurant aan de rand van de moestuin, midden in het bos met een fijn terras in de zon. Grote kans dat je er langer blijft plakken dan je van plan was! Tip: bestel de Japanse rodekool-pannenkoekjes. Of wat dacht je van een plakje no-waste cake gemaakt van overgebleven groente en fruit. Het menu vind je hier. Restaurant Bij de Tuiman is geopend op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Holistik X De Hoorneboeg

Omdat Karlijn en ik De Hoorneboeg zo’n bijzondere plek vinden, ga je deze buitenplaats vaker terug zien op ons platform. In de Holistik Agenda vind je een selectie van activiteiten die er plaatsvinden en chef Kevin van restaurant Bij de Tuinman is zo vriendelijk om enkele van zijn top secret recepten met ons te delen. So stay tuned!

Contactgegevens

De Hoorneboeg
Hoorneboeg 1
1213 RE Hilversum
www.dehoorneboeg.nl

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Beeld Karlijn & Evelyn: Stance Photography

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.