Singles opgelet: dit is hoe een wandelavontuur echte liefde kan aanwakkeren

Heart + Soul
liefde, daten, relatie, stress
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
13.07.2020

Als single ben je de afgelopen maanden vast door een uitdagende periode gegaan, inclusief gevoelens van eenzaamheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het enkel maar swipen op een dating-app dit gevoel versterkt. Een oprechte verbinding lijkt daardoor verder weg dan ooit. De hoogste tijd voor échte ontmoetingen! Deze zomer wordt daten in real life je makkelijk gemaakt. Via Lexa kun je samen – op gepaste afstand – een wandeling van 1,5 uur maken in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam aan de hand van een chatbot. Oftewel, de Lexa Summer Journey! Met behulp van visuele hints en coördinaten worden jij en je date langs romantische plekjes geleid. Hoe dit (gratis) wandelavontuur er in de praktijk uitziet vertellen we je graag uit de eerste hand. Holistik’s Karlijn is je voor gegaan in Amsterdam. 

Singles opgelet: dit is hoe een wandelavontuur echte liefde kan aanwakkeren

Samen herinneringen creëren draagt enorm bij aan je geluksgevoel. Ook – of misschien wel juist! – als het gaat om de liefde. Meik Wiking, auteur en directeur van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, zegt er het volgende over: ‘Herinneringen beïnvloeden hoe we ons voelen. Mensen die in staat zijn om een positief verhaal te maken over hun verleden, zijn gelukkiger. Dat heeft een impact op ons zelfvertrouwen. Onze verlangens en dromen voor de toekomst worden namelijk gevormd door onze herinneringen. Een herinnering is niet iets willekeurigs, je kunt het beïnvloeden. Dat is misschien wel één van mijn grootste eye-opener en geeft kracht’. Dus waarom deze invalshoek niet meteen in de praktijk brengen tijdens het ontmoeten van een nieuw persoon? Het schept direct een band als je samen met je date iets onderneemt. Zo creëren jullie een gezamenlijke herinnering. En wat de uitkomst van dit avontuur dan verder ook is; alleen de gedeelde herinnering kan al een sparkle toevoegen aan je leven.

Aan de wandel in Amsterdam

Met die insteek trok ik als single lady afgelopen weekend de stoute schoenen aan en organiseerde een date. Ik vind het altijd leuk om iets te ondernemen, in plaats van tegenover elkaar zitten in een restaurant. Iets samen doen geeft houvast. En dus ging ik op Lexa Summer Journey: een 1,5 uur durende stadswandeling langs romantische plekken in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. Ik deed ‘m in Amsterdam. De Facebook messenger chatbot van Lexa is de ‘gids’ én bron van inspiratie tijdens het afspraakje. Zorg er dus voor dat je deze Messenger-app op je telefoon hebt staan.

liefde, daten, relatie, stress

Mijn partner in crime was een 34-jarige sportieve vent die vanwege privacy redenen liever niet in beeld komt. We zagen elkaar voor het eerst bij de Poezenboot, waar meteen de eerste vraag op ons afgevuurd werd door de chatbot: leg in 5 woorden uit waarom je met elkaar wilde? De route leidde ons vervolgens langs een aantal mooie plekjes rondom Amsterdam Centraal. Eenmaal aangekomen bij een locatie, kregen we telkens meer fun facts daarover. En was er even geen gespreksstof? Dan schakelden we de hulplijn in met originele vragen waardoor je elkaar beter leerde kennen.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

De middag eindigde met een gezellig gevulde tafel met drankjes en bites én een spelletje, waar ik altijd dol op ben. Ik dook in de voorraadkast van het restaurant waar we onze route eindigden. Wat ik daar vond deed me meteen glimlachen; Kortsluiting, het omgekeerde spel waar je vragen fout moet beantwoorden. Je begrijpt; dit is een middag geworden om nooit meer te vergeten. De Summer Journey is de ideale combi van het op een laagdrempelige manier ontmoeten van een nieuw persoon en een educatief tochtje wandelen in eigen stad. Waar ik wederom achter ben gekomen: gedachteloos swipen is niets voor mij. Het vraagt wat lef om iemand in real life te ontmoeten, maar de zenuwen zorgen ook weer voor het gevoel dat je leeft. En ik vind het prettig om iemand niet enkel op basis van een foto te hoeven beoordelen. Alleen bij een echte ontmoeting voel je iemands energie en weet je hoe jij je voelt in iemands aanwezigheid. Of dit mijn laatste (nieuwe) date is? Wie zal het zeggen… Het was in elk geval een bijzondere herinnering.

Doe de Summer Journey en maak kans op diner voor 2!

Deze hele zomer kun je op interactieve Lexa Summer Journey gaan met je date. Je hoeft daarvoor overigens geen member te zijn van Lexa. Door ‘Start de Lexa Summer Journey’ te typen in deze chatbot in Facebook Messenger, begint jullie avontuur. Wees niet bezorgd: drukke hotspots in de stad worden vermeden vanwege de huidige corona situatie. Over een ongemakkelijk einde van jullie ontmoeting hoef je je ook geen zorgen te maken. De wandeling stopt namelijk bij een locatie waar jullie gezellig kunnen napraten. Ga je de Summer Journey doen? Deel dan je ervaring met @lexadating en #LexaSummerJourney en maak kans op een diner voor 2. Wellicht is dit meteen een mooi haakje voor een romantisch vervolg ;-).

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lexa. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Ben je benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.