Verlopen – WIN: individuele sessie van 90 minuten met danscoach Eefje t.w.v. €95

Holy Crap

Amber Biemans
16.06.2021

Dansen is meer dan alleen een bewegingsvorm. Er zit een diepe verbindende en genezende kracht in, en elke cultuur heeft zo zijn eigen vorm van therapeutische dans. Deze week maak je kans op een individuele danscoachingsessie bij De Danscoach Eefje t.w.v. €95. Holistika Amber probeerde het vast uit en vertelt uit first-hand hoe zo’n sessie eruit ziet en waarom het zo goed voor je is. Lees je mee?

WIN: individuele sessie met danscoach Eefje t.w.v. €95

Bij danscoaching gebruik je zowel je linkerhersenhelft (denken – spreken – luisteren) als je rechterhersenhelft (creativiteit). Tijdens danscoaching worden beweging en taal samen ingezet om nieuwe verbindingen te maken waardoor je gewoontes en patronen kunt overschrijven. Een bijzondere en effectieve methode voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Meer diepgang

Eefje Huntink is danscoach. Ze danste al voordat ze kon lopen. Niet zo gek dat Eefje naar de Dansacademie in Arnhem is gegaan, waar ze de opleiding Docent Dans heeft afgerond. Na een aantal jaar uitvoerend danseres geweest te zijn, besefte ze dat ze behoefte had aan meer diepgang. Eefje besloot de opleiding Danscoaching te gaan volgen en daar viel alles op zijn plek.

De Danscoach

Eefje: “De ervaring van de dansacademie (een harde wereld waar niet iedereen zonder kleerscheuren vanaf komt), de samenwerking met dansstudenten/stagiaires in het werkveld (waarvan sommigen hun passie voor dans verloren omdat ze zichzelf in de weg zaten tijdens de opleiding) en zelf afscheid moeten nemen van de danswereld. Ook al koos ik daar zelf voor, het deed me veel pijn en dit zag ik ook bij andere dansers die stopten. Zo ontstond er een missie voor mij: ik wilde studenten van kunstopleidingen, dansers en ex-dansers helpen om te gaan met hun problemen door middel van danscoaching. Ook vind ik het belangrijk dat ik met Danscoaching de dansers (en anderen die afstuderen aan kunstopleidingen; acteurs, muzikanten, kunstenaars) in het werkveld kan helpen om zich staande te houden in al die hectiek. Natuurlijk is er bij mij ook plek voor dansliefhebbers die geen dans/kunstopleiding hebben gedaan. Omdat iedereen het verdient om te ervaren wat danscoaching doet en te voelen hoe het je helpt om inzichten te krijgen en je weer goed te voelen.”

Individuele sessie

Amber: “Een individuele danscoachingsessie duur ongeveer ander half uur. Het eerste kwartier gebruik je om Eefje te leren kennen en een thema te bespreken om te behandelen. Aan de hand van dat thema bedenk je dan samen een concrete vraag. Na een korte opwarming check je samen of de vraag die je hebt bedacht nog steeds klopt. Als dat niet het geval blijkt, kun je deze ter plekke nog veranderen. Dan zet Eefje muziek op en nodigt je uit om te gaan bewegen. Je begint met intuïtief bewegen en volgt de impulsen die er in je omhoog komen, terwijl Eefje (met zacht ogen) naar je kijkt. Dat klinkt best spannend, maar je raakt er snel aan gewend en voelt je gegarandeerd op je gemak bij haar. Als je uitbewogen bent, zet Eefje de muziek uit en vraagt wat je voelde en dacht. Aan de hand daarvan, geeft ze je een nieuwe aanwijzing. Bijvoorbeeld het focussen op een specifiek lichaamsdeel. Na dit een paar keer te doen, voel je samen aan wanneer je tot een antwoord gekomen bent. Het laatste kwartiertje gebruik je om de sessie na te bespreken en is er gelegenheid om alles te delen wat je wil. Ik zou een sessie met Eefje zeer aanraden, zelfs als je weinig ervaring met dans hebt. Het is heel fijn om te analyseren waar in je lijf je emoties vast zitten en hoe je met iedere opdracht anders gaat bewegen. Zo leer je op een andere manier naar je problemen kijken en kom je tot antwoorden waar je met praten of schrijven niet op komt. Sommige inzichten kun je nou eenmaal alleen krijgen door je hele lijf te gebruiken.”

WIN: individuele danscoachingsessie met danscoach Eefje t.w.v. €95

Wil je kans maken op een persoonlijke danscoachsessie van 90 minuten met Eefje De Danscoach? Dan vragen we je om het volgende te doen en je bent in de race:
1. Volg @holistiknl@evelynvanhasselt@karlijn_visser en @dedanschoach op Instagram
2. Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al
gedaan hebt)

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

  Heb je geen Instagram account? Stuur dan een mailtje naar info@holistik.nl. Ook dan maak je kans! Binnen een week krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Succes!

  Fotograaf: Lisette Zeegers

  Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

  Mis nooit meer iets van Holistik!

  Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
  Ja, houd mij op de hoogte!
  Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  Gerelateerde artikelen

  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Gratis Video's
  Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  NIEUWSBRIEF
  We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
  We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
  INSCHRIJVEN
  close-link
  Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Body Guide mini


     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.