Geen partner of een wankele relatie? Zo ontdek je de liefde in jezelf

Heart + Soul
Geen partner of een wankele relatie? Zo ontdek je de liefde in jezelf
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
10.02.2021

Nog even en het is weer Valentijnsdag. Vooral dit jaar is het extra confronterend als je single bent of niet helemaal tevreden bent met je huidige partner. Maar liefde is meer dan romantische relaties. Het is een gevoel dat je op kunt wekken in jezelf met bepaalde rituelen. Door je af te stemmen op de dankbaarheids frequentie bijvoorbeeld, kun je liefde op een nieuwe manier ervaren. Eliane Bernhard is Yoga Nidra teacher en founder van ontspanningsplatform House of Deeprelax. Speciaal voor Holistik geeft ze een aantal handvatten prijs, waarmee jij lekker in je vel zit op de dag van de liefde en ver daarna. Ook geeft ze je de mogelijkheid om mee te doen aan een gratis Dankbaarheidschallenge, die start in de week van 14 februari.

Geen partner of een wankele relatie? Zo ontdek je de liefde in jezelf

Eliane: ‘Als single dacht ik regelmatig: superleuk hoor al die zelfliefde-technieken, maar ik wil gewoon de man van mijn dromen ontmoeten. Toch weten jij en ik allebei dat de meeste clichés meestal kloppen. Op het moment dat ik mij namelijk dagelijks begon af te stemmen op de frequentie van liefde, steeds meer van mijzelf begon te houden en mijn droomleven visualiseerde, stond ‘ie ineens voor mijn deur: mijn prins op het witte paard.

Yoga Nidra

Ik visualiseerde, via de meditatievorm Yoga Nidra, al jarenlang mijn droomleven: een droomman, een huis in het zonnige Spanje en een florerend online bedrijf. Dit was niet alleen een leuke manier om met mijn toekomst bezig te zijn, het bleek ook een hele helende tool. Want iedere keer als ik een Yoga Nidra meditatie deed waarin ik mij afstemde op de hoogste frequentie van liefde en dankbaarheid, kreeg mijn lichaam ook direct een boost. Ik kwam altijd dolgelukkig uit deze meditaties, klaar om met een positief gevoel aan de nieuwe dag te beginnen. Nu, een paar jaar later heb ik mijn droomman ontmoet met een huis in Spanje, en hebben we een goedlopende online business. Daarnaast zijn mijn chronische pijnen verleden tijd en heb ik een tool in handen die ik in goede en slechte dagen kan inzetten om mij onmiddellijk goed te voelen. 

yoga nidra, house of deeprelax, eliane bernhard, stress, ontspanning

Frequencies en je daarop afstemmen

We kunnen ons beter voelen en een droomleven manifesteren door af te stemmen op de hoogste frequenties die er zijn, namelijk liefde en dankbaarheidAlles in deze wereld bestaat uit energie en wij beïnvloeden met onze gedachten en gevoelens, hoe deze energie zich uit in de wereld om ons heen. Het is de bekende wet van de aantrekkingskracht. Want deze energie reageert op frequenties. Lage frequenties, zoals haat, depressie en verdriet trekken meer van datzelfde aan. Maar ook hoge frequenties zoals liefde, compassie en dankbaarheid; daarmee trek je juist meer mooie zaken in je leven naar je toe. Vaak zonder dat je daar heel hard voor hoeft te werken. Dat klinkt toch ideaal? Zeker in deze tijden. Hoe kun je dan elke dag even afstemmen op deze positieve frequenties, ongeacht wat er op dit moment in jouw leven speelt? Want eerlijk is eerlijk, het zijn niet de makkelijkste tijden om bezig te zijn met liefde en dankbaarheid…

Holistik Zomerbox

Waar begin je met afstemmen?

Bij ons hart, dat een enorm magnetisch veld om zich heen heeft. Sinds een aantal jaren weten we dat ons hart beschikt over een netwerk van zo’n 40.000 neuronen, die vergelijkbaar zijn met die van onze hersenen. Oftewel ons hart bezit een eigen intelligentie, de hartintelligentie. Dit veld rondom ons hart is 5000 (!) keer sterker dan het veld rondom onze hersenen. En het is juist het hart dat zich goed kan afstemmen op de frequenties van de energie om ons heen en zo als een magneet voor alles in je leven werkt. Een organisatie die zich hierin volledig heeft verdiept is het HeartMath Institute in Amerika. Zij hebben onder andere aangetoond hoe belangrijk het is om vaak een gevoel van geluk in je hart te ervaren, om op die manier een gezonde omgeving voor je lichaam en mind te creëren. Mensen die vaak oefenen op dankbaarheid, voelen in hun hart en leven langer, gezonder en gelukkiger. Maar wellicht nog fascinerender is de rol die ons hart heeft in het creëren van ons eigen leven en daarmee al het leven om ons heen.

yoga nidra, house of deeprelax, eliane bernhard, stress, ontspanning

Een hogere frequentie? Deze 3 tips helpen!

1. Een krachtige hartmeditatie: ga rustig zitten, sluit je ogen, leg vervolgens beiden handen op je hart en adem rustig in en uit door je hart. Blijf met je aandacht bij je hart. Neem vervolgens ongeveer 3 minuten de tijd om in je hart te blijven en een gevoel van dankbaarheid te voelen. Waar ben jij momenteel dankbaar voor? Zorg dat je het echt diep in je hart voelt. Na 3 minuten laat je je handen weer rusten op je schoot en open je langzaam je ogen.
2. Schrijf elke ochtend 3 dingen op waar je dankbaar voor bent en voel de dankbaarheid in je hele lichaam wanneer je dit opschrijft.
3. Besteed de laatste minuten voordat je in slaapt valt niet aan het bekritiseren van de afgelopen dag, maar aan zaken waar je dankbaar voor bent. Dit neem je dan vervolgens de hele nacht mee in je onderbewustzijn, wat zich uiteindelijk in de rest van je leven manifesteert. 

Bij House of Deeprelax hebben wij deze theorie in bijna alle 47 meditaties op onze app geïntegreerd. Sessies van 3 – 50 minuten om elke dag diep mee te ontspannen en af te stemmen op de hoogste frequenties als liefde en dankbaarheid. 

Doe mee aan de gratis Dankbaarheidschallenge

Omdat niemand alleen hoeft te zijn op Valentijnsdag én om samen de kracht van dankbaarheid te ervaren, organiseert House of Deeprelax in de week van 14 februari een gratis dankbaarheidschallenge. Een week lang voelen wat dankbaarheid voor jou kan betekenen door middel van dagelijkse sessies via hun app, video’s en journal-opdrachten. Doe je mee? De challenge is uiteraard ook geschikt voor iedereen mét een fijne relatie. Meld je aan via deze link en ontdek wat dankbaarheid voor jouw leven kan betekenen!’ 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.