Dit zijn de 5 spirituele groeikansen die het Coronavirus jou biedt

Heart + Soul
coronavirus, corona, gezondheid, stress, voorkomen
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
13.03.2020

Angst en onzekerheid zijn voelbaar nu het Coronavirus steeds verder om zich heen grijpt. Omdat niets voor niets gebeurt in het leven, is het interessant om je af te vragen wat het virus ons in een bredere spirituele context kan leren. In dit artikel, dat verscheen op nieuwetijdskind.com, gaat auteur Irene Verweij op zoek naar antwoorden, met het ontdekken van jouw spirituele groeikansen als rode draad. 

Dit zijn de 5 spirituele groeikansen die het Coronavirus jou biedt

1) Kies je voor angst of vertrouwen?

Dankzij het Coronavirus kun je nu heel duidelijk zien dat je als mens voortdurend een keuze hebt: kies je voor angst of voor vertrouwen. Als je angst leidend maakt, zul je je de komende weken voortdurend zorgen maken. Je kijkt met een blik vol wantrouwen naar de wereld om je heen, overal zie je besmettingsgevaar. Dit zorgt voor een hoofd vol angstgedachten. Mocht je in angst schieten, dan is de uitnodiging eenvoudig: probeer waar te nemen waar in je lichaam je de angst precies voelt. Blijf er vervolgens net zolang vol aandacht en liefde bij totdat de fysieke gewaarwording zachter wordt of verdwijnt. Wees voor jezelf zoals je zou zijn voor een angstig kind: vol warme aandacht en liefdevolle erkenning. ‘Ik zie dat je bang bent en dat is ok. Ik ben bij je. Ik zorg voor je. Ontspan maar en adem door.’ Door op deze manier liefdevol met jezelf om te gaan, maak je de overstap van angst naar liefde. Wanneer angst aangekeken en doorvoelt wordt, kan het transformeren naar liefde.

2) Oefen in overgave

De tweede kans die Corona je biedt is een oefening in overgave. Als jij immers die voorzorgsmaatregelen hebt genomen die goed voor je voelen, is het niet meer aan jou wat er gebeurt. Je hebt maar bar weinig controle over de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden. Kijk maar eens terug op je leven: ziet het eruit zoals je dacht dat het eruit zou zien? Is het gelopen zoals je wilde? Het leven bepaalt de choreografie van de dans. Wij zijn slechts de danser die de bewegingen uit mogen voeren. En daarin heb je steeds weer de keuze: baal je van de beweging die de dans je voorschrijft of geef je je eraan over? Laat je je dansen? Durf je erop te vertrouwen dat het leven je datgene biedt, waardoor jij als mens je kunt ontwikkelen? En nee, inderdaad is dat niet altijd door middel van gebeurtenissen waar je in eerste instantie op zat te wachten. Maar als je beter kijkt, kun je vaak de blessing in disguise ontdekken. Je groeit en leert ervan en wordt er een wijzer en rijper mens door. En laat dat nou precies zijn waarvoor we hier op aarde kwamen.

3) Waar zit je met je aandacht?

De derde kans die het virus je aanreikt, is je bewust zijn van waar je met je aandacht op gefocust bent. Is het werkelijk voedend om jezelf constant bloot te stellen aan alarmerende berichten die de media je voorschotelt? Wat doet dat met je? Uiteraard blijf je op de hoogte, maar wil je werkelijk steeds opnieuw alle berichten vol angst tot je nemen? Wees zorgvuldig en selectief met wat je leest, beluistert en ziet. Kies voor programma’s die je voeden. En voel je ook vooral vrij om even helemaal niets tot je te nemen en rustig met een kopje thee op de bank te zitten.

4) Waar heb jij op dit moment behoefte aan?

De vierde kans die Corona je biedt, is dat het je helpt je opnieuw af te stemmen op jezelf. Doordat veel activiteiten in de buitenwereld aan het wegvallen zijn, ontstaat er ruimte voor de vraag: waar heb ik op dit moment eigenlijk behoefte aan? Wat voelt goed voor mij? Misschien voel je je moe en wil je even op de bank gaan liggen. Misschien eindelijk eens het huis opruimen. Niet vanuit een ‘moeten’ maar vanuit de energie van ‘willen’. Deze energie is volledig verschillend: ‘willen’ put je in tegenstelling tot ‘moeten’ niet uit maar geeft je energie. Doordat de denderende trein vol buitenhuislijke activiteiten knarsend tot stilstand komt, kun je opnieuw naar je leven kijken. Ben ik druk met die dingen waar ik mijn kostbare levensenergie wel aan wil besteden? Gebruik de ruimte die Corona je biedt en maak de balans op.

5) Open je hart

Corona laat haarfijn zien dat onze maatschappij doordrenkt is van angst. Door angst blijft het hart gesloten. De vijfde kans die Corona je biedt, is om je hiervan bewust te worden. Verbind je opnieuw met het leven, maar dan met een open hart. Hierdoor ontdek je weer de sprankeling en intensiteit van het leven, die je in de buitenwereld niet kon vinden. Niet voor niets is de zegswijze: ‘Our greatest experiences are our quitest moments.’ Corona betekent letterlijk ‘krans’ of ‘kroon’. Moge deze komende periode voor jou de bekroning zijn van de transformatie van een leven gebaseerd op angst naar een leven gebaseerd op overgave, vertrouwen en liefde.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Nieuwetijdskind.com, auteur: Irene Verweij van Lightworker Academy

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.