5 manieren om vanuit liefde bij te dragen in deze tijd van crisis

Heart + Soul
corona, bijdragen, mediteren, stress
corona, bijdragen, mediteren, stress


17.03.2020

In deze maanden van chaos waarin we verplicht fysiek afstand van elkaar moeten houden, ontstaat ook iets moois: verbinding. Er zijn de afgelopen dagen heel veel initiatieven uit de grond gesprongen om elkaar te helpen, te ondersteunen en samen te werken om deze onrustige tijd door te komen. Wil jij ook bijdragen aan het collectief? Deze 5 manieren helpen je op weg. 

5 manieren om vanuit liefde bij te dragen in deze tijd van crisis

We leven in een bijzondere tijd waarin het belangrijker is dan ooit om er écht voor elkaar te zijn. Alleen op deze manier kunnen we gezamenlijk een shift maken en er beter uitkomen. Waarschijnlijk hoop jij – net als wij – op een liefdevollere samenleving, waarin meer oog is voor elkaar en we de aarde minder uitputten. Gelukkig ontstaan er allerlei mooie initiatieven die hier aan bijdragen. Denk aan alle Italianen die vanaf hun balkon zingen om de moed er in te houden. Dit begon in de Toscaanse stad Siena, waar een paar inwoners vanuit hun ramen een populair stadslied zongen. De trend was gezet. Al gauw zongen alle buurtbewoners en hele families mee. Andere wijken en zelfs hele steden volgden.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Ook in Nederland zijn er meerdere initiatieven aan het ontstaan om deze onrustige tijd samen door te komen. Deze 5 vielen ons gelijk op. Want ziek, gezond of iets daar tussenin? We kunnen allemaal (energetisch) bijdragen aan het collectief.

1. Help je buren via social media

Via de hashtag #coronahulp op Twitter kun je hulp bieden aan buurtbewoners die hun huis niet uit kunnen omdat ze ziek zijn, in de risicogroep zitten of moeten werken. Je kunt aanbieden om boodschappen te doen voor mensen die de deur niet uit kunnen, op de kinderen van zorgpersoneel te passen of hun hond uit te laten.

2. Help ouderen

Er zijn ook mensen – denk aan ouderen – die niet op social media zitten. Voor deze groep raadt het Rode Kruis aan om (telefonisch) te checken of je iets voor hen kan betekenen. Je kunt aanbieden om boodschappen te doen, te informeren of hun voorraad medicijnen toereikend is en een lift aanbieden. Zo kun je boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur afzetten en een praatje maken via de telefoon. Via rodekruis.nl/doe-mee kun je je opgeven als helper en aangeven op welke manier je dat in jouw buurt wil doen.

3. Steun hulpverleners #applausvooronzehelden

Afgelopen zaterdagmiddag stapten de Italianen wederom hun balkon op om een aantal minuten hard te applaudisseren voor de hulpverleners in de zorg. Ook Spanje volgde. Vanavond, 17 maart om 20.00 uur, doen we dit massaal in Nederland. We applaudisseren voor alle zorgverleners, politie & brandweer, supermarktpersoneel, vuilnismannen en alle andere mensen die onze samenleving draaiende houden en het virus proberen te verslaan. Of doe online mee via de hashtag #applausvooronzehelden.

4. Help eenzaamheid de wereld uit

Een van de onbedoelde gevolgen van het verplicht afstand nemen van elkaar, is dat eenzame mensen het nog moeilijker krijgen. Gelukkig is er hulp onderweg. Zo kun je met Omapost oudere mensen een kaartje sturen om ze te laten weten dat ze niet alleen zijn. Heb je geen oma of opa meer en ook geen bekende/geliefde op leeftijd? Dan kun je je aanmelden voor ‘adopteer’ een oudere. Ook is er een oplossing voor de mensen die weinig geld hebben, maar toch graag een kaart willen sturen. Via het Oranje Fonds kun je een set van twee gratis kaarten aanvragen. Ook is het Corona Quarantaine Contact in het leven geroepen. Hier kun je je voor aanmelden als je mensen wil helpen die zich eenzaam voelen en in quarantaine zitten.

5. Verbind je energetisch met het collectief

Voel je je grieperig? Ook dan kun je bijdragen vanuit je eigen woonkamer. Verbind je tijdens een meditatie vanuit liefde met het collectief om een bijdrage te kunnen leveren aan The Greater Good. Zo worden er verschillende online events georganiseerd om liefde te sturen naar de wereld en alle mensen die het nodig hebben. Reiki Master Kyra Walhof roept bijvoorbeeld alle mensen op die energie heling kunnen geven of liefde willen delen om dit gezamenlijk te doen. Elke avond om 20.00 kun je aansluiten. Ook wordt op 17 maart 20.30u een live online meditatie gegeven om licht en liefde te sturen naar de wereld. Zodat er een positieve boost en energie vrij kan komen die iedereen nu wel kan gebruiken. Ook kun je samenkomen in een ‘online gathering‘. Zo organiseert ‘Tara Academy’ elke avond om 19.19u een virtuele bijeenkomst om te checken hoe het met iedereen gaat. Initiatiefnemers Sjors (founder Tara academy) Mirjam (tantra coach) en Koen (breathwork coach) willen een veilige plek creëren waar alle gevoelens er mogen zijn, zonder weggespoeld te worden door angst. 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.