Cookart kookboek + recept voor de groenste crêpe die je ooit zag

by Karlijn Visser 26.10.2016

Als je alleen al naar de cover van dit nieuwe kookboek kijkt, voelt het alsof je jarig bent. De ene feestelijke creatie wordt opgevolgd door de andere kleurrijke explosie. Of het ook nog eens gezond is? Soms wel en soms ook echt helemaal niet. En dat vinden we eigenlijk een enorme verademing. Foodstylistes Jennifer Foster en Lianne Koster hebben hun oog voor styling en recepturen feilloos weten te bundelen in dit boek. 

Cookart kookboek + recept voor de groenste crêpe die je ooit zag

Dat eten een kunst is laten de meiden zien in dit kleurrijke kookboek vol inspiratie voor kids, volwassenen en healthy fit-girls. Al zal die laatste groep hier en daar wat eigen variaties moeten bedenken in plaats van melk, spekjes of bloem. Maar dat kunnen ze. Net als Jennifer en Lianne dat kunnen als het gaat om receptontwikkeling en foodstyling. Want Cookart is oorspronkelijk hun studio waarin ze eten benaderen vanuit een esthetische invalshoek. Deze groenste crepe uit hun eerste kookboek vonden wij een perfecte combi tussen gezond, voedzaam en de looks hebbend van een kunstwerkje. Enjoy!

cookart kookboek, recept, groenste crepeRecept: Groenste Crêpe

Tijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: medium

Haal de basilicumblaadjes van de plant en doe ze in de keukenmachine met de melk, het ei en de bloem. Voor een extra groene kleur voeg je 50 gram spinazie toe. Bak hier mooie pannenkoeken van en stapel ze op een bord. Dek dit af met een bord, zodat de pannenkoeken warm blijven. Voor de vulling bak je de spekjes in een grote koekenpan. Zodra ze een mooi kleurtje hebben, voeg je de spinazie beetje voor beetje toe. Zodra deze warm is kunnen de pannenkoeken gevuld worden. Voeg als laatste de geitenkaas toe aan de crêpe. Naar smaak kan er wat zout en peper worden toegevoegd. Je kunt de pannenkoeken ook naturel eten, of met een traditionele pannenkoekentopping zoals stroop of poedersuiker.

Ingrediënten deeg
Een bosje basilicum
350 ml melk
1 eitje
110 gr bloem
50 gr spinazie
1 el olie
Beetje zout

Vulling
Bakje spekjes
600 gr spinazie
125 gr zachte geitenkaas
Zout en peper

Spullen
Keukenmachine
Koekenpan
2 borden

Tip: YummY met walnoten!
Tip: houd je niet van geitenkaas? vervang geitenkaas door jonge kaas.

Cookart, €24,95 via uitgeverij Scriptum 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN