Contributor

Lisette Kreischer

lisette kreischer

Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de inmiddels befaamde Dutch Weed Burger en heeft tien succesvolle (kook)boeken op haar naam staan, waaronder Ecofabulous koken in alle seizoenen, het succesvolle en internationaal bekroonde Groente uit zee en haar meest recente twee The Plant Pharmacy en MAN.EAT.PLANT. Haar liefde voor de geneeskrachtige plantenkeuken en voor al dat leeft draagt zij uit middels haar boeken, verhalen en fotografie. 

Lisette: “Op 1 november 1981 zag ik het levenslicht. Later werd deze dag uitgeroepen tot Wereld Veganisme Dag. Terugkijkend heb ik het gevoel dat ik al jong wist dat het mijn missie in leven zou worden om het potentieel achter het veganisme en de waarden die het meedraagt een gezicht te geven in de wereld. Mijn aangeboren aard voor details, verlangen naar groei en eeuwige zoektocht naar waarheid hielpen me vanaf mijn tiende door het leven te navigeren en brachten me uiteindelijk bij de plantaardige keuken. Deze keuken en de veganistische levensstijl leken antwoorden te geven op grote vraagstukken waarmee ik rondliep en in 2001 omarmde ik dan ook een leven volledig ondersteund door de kracht van planten. Het veganisme werd een intentieverklaring om iedere dag op te staan en een beter mens te zijn, om lijden in de wereld te verminderen en om samen te werken met Moeder Aarde. Deze keuze tekende mijn levenspad en vormde mijn carrière. Ik studeerde aan de Styling Academie, volgde een opleiding Yoga & Ayurveda en trainde 5 jaar intensief met een Taoïstische Qi Gong Meester. Ik schreef ondertussen boeken (waaronder Ecofabulous Koken, The Plant Pharmacy en MAN.EAT.PLANT.), richtte diverse vegan bedrijven op, zoals een cupcake bakkerij, een ecofabulous platform (Veggie in Pumps) en The Dutch Weed Burger en gaf talloze lezingen en interviews. Allen met de missie om de helende en voedende kracht van het plantenrijk in de spotlight te zetten en dieren te omarmen als onze naasten. Gedurende dit pad groeide mijn verlangen om meer te leren over die bijzondere groene plantenvrienden. Planten hadden me immers alweer zoveel jaren verleid, geprikkeld, uitgedaagd en gevoed. Groot en sterk was ik erdoor geworden. Voelde ik me down, had ik griep of was ik snotverkouden, dan waren het de planten die me er weer bovenop hielpen. Dit verlangen bracht me bij de opleiding Kruidengeneeskunde, waardoor ik mijn kennis rondom de geneeskracht van planten kon verdiepen. En dat bleek het begin van een intieme reis en een continu proces van leren, ontdekken en ervaren op gebied van heling en gezondheid. Niet alleen op het gebied van wetenschappelijke informatie, maar vooral op dat van gevoel en intuïtie. Mijn leven en werk zijn inmiddels geïnspireerd geraakt door het gegeven dat planten ons ademen, voeden en kunnen helen. Ze verdíénen een hoofdrol in ons leven. En met mijn werk hoop ik de plant haar rechtmatige plek in de wereld terug te geven en de spotlight te richten op haar mogelijkheden als overheerlijk hoofdingrediënt in de keuken en ondersteunend medicijn door de seizoenen.

Met de planten op ons bord en dieren aan onze zijde hebben we alle antwoorden tot onze beschikking op de grote wereldse vraagstukken en hebben we de mogelijkheid te bouwen aan een harmonieuze toekomst in samenwerking met Moeder Aarde.”

  Volg Lisette Kreischer ook via

BERICHTEN DOOR Lisette Kreischer

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.