Zilverwater: dit is waarom Karlijn zilver drinkt in plaats van draagt

Heart + Soul
colloidaal zilver water, the health factory
karlijn visser

Karlijn Visser
07.06.2017

Toen ik laatst bij de Vitaminstore was viel mijn oog op een statige fles van donkerviolet glas, die alleen de positieve infrarood- en ultravioletstraling doorlaat. Wat er op het etiquette stond? Nanozilverwater. Mijn eerste gedachte was om de fles aan te schaffen vanwege het toffe design. Tot ik meer te weten kwam over de werking van het nano zilverwater. Want daar kun je health-technisch vele kanten mee op. 

Zilverwater: dit is waarom Karlijn zilver drinkt in plaats van draagt

Het bedrijf dat deze nano mineralen maakt is The Health Factory. Colloidaal zilver werd bijvoorbeeld al rond 1900 toegepast door reguliere artsen voor de opkomst van antibiotica. Omdat veel mensen tegenwoordig resistent zijn geworden voor reguliere antibiotica, is colloidaal zilver ineens bezig met een opmars. Een ander bijkomend voordeel: het is veilig in gebruik, werkt als een natuurlijk antibioticum en veroorzaakt geen bijwerkingen. Om het verhaal niet al te scheikundig te maken vroeg ik natuurgeneeskundige Sheila Nelwan naar haar gebruiktips met colloidaal zilverwater, aangezien ze het nano zilverwater van The Health Factory al lange tijd gebruikt in haar praktijk. Mijn eigen fles zilverwater is inmiddels op en ik gebruik de fles nu als waterfles. Soms zet ik de fles ook in de zon. Want omdat deze gemaakt is van donkerviolet glas, laadt het water er in energetisch flink op in de zon. Ook sappen en smoothies houd je er langer in goed vanwege dit speciale glas. Je begrijpt dat ik het liefst ondertussen een slaapcapsule van dit glas bestel voor eeuwige jeugd… Nog even over het verschil tussen ‘nano’ en ‘colloidaal’ zilverwater. The Health Factory heeft gekozen voor nano in plaats van colloidaal omdat nano deeltjes per definitie kleiner dan de colloïdale deeltjes en dus een efficiëntere werking in het lichaam hebben. Alles wat zich tussen 1-1000 nanometer bevindt, is colloidaal. Bedenk dat een nanometer een miljoenste is deel van een millimeter. Omdat bij nanomineralen een deel van de deeltjes uit slechts 1 atoom bestaat, zijn die deeltjes zelfs kleiner dan 1 nanometer. Bij zilverwater zorgt dat voor een veiliger product, omdat de zilverdeeltjes niet stapelen in het water of in je lichaam. En het bereik in het lichaam is groter volgens een fysische wet. Nano zilver wordt net als colloidaal zilver door middel van elektrolyse geproduceerd, maar is dus een verfijnder product.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Hoe lang werk je al met colloidaal zilver?

Sheila: Vanaf de start van mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en kinesiologie in 1992, was het gebruik van Colloidaal zilver al bekend en heb ik het af en toe geadviseerd aan patiënten. Sinds een paar jaar doe ik dat weer meer.

Is er een herontdekking gaande van collodiaal zilver?

Sheila: Ja, daar lijkt het inderdaad op. In 2011 waarschuwde de Wereld Gezondheids Organisatie openlijk voor het resistent worden van bacteriën door gebruik van antibiotica. Vandaar dat men naar alternatieven voor antibiotica is gaan zoeken.

Wanneer adviseer je mensen een fles colloidaal zilver?

colloidaal zilver water, the health factorySheila: Colloidaal zilver wordt met name gebruikt voor het opschonen van het spijsverteringskanaal. Het doodt bacteriën en kan de darm ontlasten en vrij maken van ziekteverwekkers, zodat de nieuwe en goede bacteriën weer hun werking kunnen doen. Dus het kan worden ingezet bij darmklachten, buikgriep maar ook bij ontstekingen. Belangrijk is wel om bij langer gebruik van collodiaal zilver, ook een probiotica te nemen en veel water te drinken. Een product dat de bacteriën doodt, tast namelijk ook de goede bacteriën aan. Colloidaal goud werkt meer op de cognitieve functies en zorgt voor een betere concentratie en geestelijke ontspanning. Ik adviseer het ook weleens bij depressies. Neem tijdens een kuur 30 ml per dag en laat het een halve minuut onder je tong intrekken.

Wat voor resultaten heb je terug gehoord met colloidaal zilver?

Sheila: Colloidaal zilver kan zowel in- als uitwendig gebruikt worden. Een klant met een oogontsteking heeft er een compresje mee bevochtigd met goede resultaten. Ook ken ik mensen die het inzetten bij een tandvleesontsteking. of buikkrampen. Colloidaal goud wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een herfst- en winter depressie. Maar ook voor een betere concentratie en bij degeneratieve klachten zoals Alzheimer.

Heb je nog gebruikstips om zo lang mogelijk met je fles te doen?

Sheila: De nano mineraalwaters in glas zijn een jaar houdbaar als deze op kamertemperatuur worden bewaard. Niet in de ijskast en liever niet in de buurt van een stralingsbron.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

Kijk voor meer (verkoop)info op thehealthfactory. The Health Factory, Nano Zilverwater kost €55 voor 1 liter en wordt o.a. verkocht bij Vitaminstore. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link