Collageen koffie: zo wordt jouw kopje koffie een essentieel onderdeel van je beauty routine

Body
collageenkoffie

Collageen is een lijmvormend eiwit dat stevigheid geeft aan de huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuwe collagen aan. Dat gebeurt in speciale cellen: fibroblasten. Vanaf je 25e sukkelen deze cellen echter stuk voor stuk in slaap. Hierdoor neemt de aanmaak van collageen af. Wil je je huid ook op latere leeftijd mooi stevig houden? Dan is het slim om Moeder Natuur een handje te helpen. Bijvoorbeeld door het dagelijks drinken van een kopje ‘collageen koffie’.

Collageen koffie: zo wordt jouw kopje koffie een essentieel onderdeel van je beauty routine

De gemiddelde 25-jarige staat er vast niet bij stil, maar toch is dat de leeftijd waarop het collageengehalte in je lijf langzaam maar zeker begint af te nemen, elk jaar met ongeveer 1 procent. Om na je 40e pas écht een snoekduik te nemen. Rond die leeftijd beginnen veel processen in je lijf namelijk wat trager te verlopen. Zo neemt de activiteit van de fibroblasten af. Hoe meer van dit soort cellen in slaap sukkelen, hoe minder bouwstenen er beschikbaar zijn voor de aanmaak van collageen. Dat terwijl de afbraak ervan in je lichaam juist toeneemt. En dat zie je in de spiegel. Het ondersteunend weefsel wordt minder stevig, met een slappe huid tot gevolg. Nu is er niks mis met een ouder wordende huid. Maar voor diegenen die de stevigheid van hun huid iets langer willen behouden dan Moeder Natuur bedoeld heeft zijn er sluiproutes…

Foto collage Evelyn Twee foto's Evelyn

Volg Evelyn op Instagram

Volg hoofdredacteur Evelyn van Hasselt als je alles wilt weten over conscious aging en holistisch leven met beide benen op de grond.
Volg mij op Instagram

Fibroblasten prikkelen

Fibroblasten zijn hoofdrolspelers als het gaat om het behouden van een stevige huid. Er zijn manieren om deze cellen – die zich voornamelijk in de lederhuid – bevinden wakker te schudden. Zo is wetenschappelijk bewezen dat vitamine A-zuurcrème fibroblasten kan activeren om collageenvezels te maken. Verkeerd gebruik (te veel en te vaak smeren of een te hoge dosering) kan echter tot flinke irritaties leiden. Weet dus waar je aan begint. Er zijn ook allerlei mildere crèmes op de markt die beloven jouw collageen voorraad aan te vullen. Het punt is dat deze crèmes niet de potentie hebben om door te dringen in de diepere huidlagen waar de fibroblasten zich bevinden. Dat spoor loopt dus dood…

Collageen en je voeding

Gelukkig zijn er ook andere manieren om de aanmaak van collageen te stimuleren. Bijvoorbeeld door wat je eet. Onze voorouders hielden hun collageen voorraad op pijl door alle delen van een dier te gebruiken, van kop tot staart. Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen die de collageenrijke delen van dieren zoals botten, beenmerg, huid of pezen op het menu zetten. Dat hoeft ook niet, want ook bepaalde groenten hebben een positief effect op de aanmaak van collageen. Zet de volgende groenten dus vooral op je boodschappenlijstje: snijbiet, sperziebonen, spinazie, rode paprika, rode bladsla, tomaten, wortelen, bieten, prei, komkommer, zeewier, groene bladgroenten en uien.

Collageen koffie

collageen koffie physalisJe zou ook kunnen overwegen om collageen binnen te krijgen in de vorm van een supplement. In Aziatische landen is het dagelijks drinken van collageen drankjes net zo normaal als het poetsen van je tanden. Ook in Europa staan de ontwikkelingen niet stil. Zo heeft het merk Phsyalis een primeur met een nieuw product: Collagen Coffee. Ja, je leest het goed: voortaan kun je koffie drinken waar je knap van wordt. Het drankje voorziet je lijf van collageenpeptiden en zorgt er ook voor dat je zélf meer collageen aanmaakt. Bovendien remt het drankje de afbraak van collageen. Dat klinkt veelbelovend, maar hoe werkt dit dan precies?

Biobeschikbare collageen

collageenkoffieDe werkzame stof in het drankje is Naticol. Dit is een mengsel van collageenpeptiden die duurzaam worden geproduceerd uit vishuiden die anders zouden worden weggegooid. Naticol is zeer goed oplosbaar en wordt gemakkelijk door je lichaam opgenomen. Het stofje is namelijk ‘biobeschikbaar’. Dit betekent dat de collageenpeptiden zijn gesplitst in korte stukjes. Deze stukjes zijn klein genoeg om optimaal via de darmwand te worden opgenomen om zo in je bloedbaan terecht te komen. Je bloedbaan transporteert de collageenpeptiden vervolgens naar de plekken waar het ’t hardst nodig is. De werkzaamheid van Naticol is bewezen in verschillende dubbelblinde, placebo-gecontroleerde wetenschappelijke studies. Het maken van collageen koffie is super simpel. Meng een zakje met koud water, kokend water of melk. Even roeren en het drankje is klaar. Geen fan van koffie? Je kunt ook een zakje door je favoriete smoothie mengen.

Ook niet onbelangrijk…

Voor chemische nasties hoef je niet bang te zijn. Collagen Coffee heeft een Clean Label. Dit betekent dat het supplement geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, toegevoegde suiker, zout, gist of gluten bevat. Het product is minimaal bewerkt. Bij de productie is bovendien de lokale en globale klimaatimpact berekend, verminderd en gecompenseerd.

Physalis Collagen Coffee, € 26,- (12 zakjes) is verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Physalis. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik. Ben je benieuwd naar deze visie? Lees dan dit artikel over hoe wij een eerlijke boterham verdienen met ons platform, waardoor Holistik gratis toegankelijk kan blijven voor iedereen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.