Collageen: slik dit eiwit met vitamine C en hyaluronzuur voor een gezonde huid mét glow

Body
collageen, huid, glow, rimpels, biologisch
karlijn visser

Karlijn Visser
07.06.2019

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat je natuurlijk het liefst met een stralend velletje de buitenlucht opzoeken. Omdat een gezonde huid zowel van binnen als van buiten gevoed wil worden, delen we één van onze beste skincare secrets waar wij al jaren bij zweren: collageen. Wat het precies is en hoe je collageen het best kunt gebruiken voor het snelste resultaat onthullen we je graag. 

Collageen: slik dit eiwit met vitamine C en hyaluronzuur voor een gezonde huid mét glow

Collageen is een lijmvormend eiwit dat stevigheid geeft aan je huid. Je lichaam maakt voortdurend nieuwe collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, ook wel fibroblasten genoemd. Om je huid ook op latere leeftijd mooi te houden is het belangrijk om de collageenvoorraad op peil te houden, aangezien de collageenaanmaak vanaf je 25e al afneemt. Met een hydraterende crème kom je een heel eind. Maar een crème heeft helaas niet de potentie om door te dringen in de diepere huidlagen. Daar zijn de moleculen simpelweg te groot voor. En griezelige behandelingen met naalden om de collageenaanmaak te stimuleren? Daar wil je toch liever ook niet aan… Collageen kun je daarom het beste oraal innemen. Slikken dus. Bij het verteringsproces wordt het eiwit door de dunne darm opgenomen en komt het in je bloedbaan terecht. Het verwachte resultaat; een gezonde, minder droge huid met een natuurlijke glow.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Biologische collageenboost

collageen, boost, biologisch, hyaluronzuurDe afgelopen weken heb ik de Physalis Collagen Pro sticks getest. Het collageen poeder is naast collageen verrijkt met vitamine C en hyaluronzuur dat makkelijk oplost in een sapje, smoothie of in een glas water. De smaak is neutraal; niet vies en niet lekker. Maar de gedachten aan een gezonde huid met glow doet wonderen voor de smaakbeleving. Van de eiwitten in ons lichaam bestaat maar liefst 30% uit collageen. Het bevindt zich niet alleen in de huid maar ook in onze botten, pezen, haar, nagels en tanden. Ons lichaam kan dus gelukkig zelf collageen aanmaken, alleen heeft daarvoor vitamine C nodig. Een tekort aan deze vitamine leidt tot een minder sterk collageennetwerk en dat zie je terug in een doffe huid. Hyaluronzuur heeft een gunstig effect op het vochtgehalte in je huid en de elasticiteit van het bindweefsel. De combinatie van voldoende collageen aan kunnen maken en het vochtgehalte van je huid op peil houden is the magic trick voor een huid met ‘plumping’ effect.

Opneembaarheid collageen

Het is overigens niet vanzelfsprekend dat je lichaam collageen kan opnemen omdat het vaak te grote moleculen zijn. Vandaar dat de collageen sticks die ik heb getest collageenhydrolysaat uit biologische vis bevatten; het collageen is al opgesplitst waardoor de opname door het lichaam optimaal is. Erfelijkheid en hormonen, een ongezond eetpatroon en overmatig zonnebaden kunnen de onderhuidse collageenstructuur aantasten. Een stralende huid is meestal het resultaat van een bewuste levensstijl met wat hulptroepen van buitenaf. Mooi meegenomen is daarnaast dat de ‘Collagen Pro formule’ ook werkt als antioxidant, remmend werkt op ontstekingen én een positief effect heeft op de gewrichten, botdichtheid, spierkracht en spiermassa.

Onderzoek en Clean Label

Uit recent klinisch onderzoek* blijkt dat bij dagelijks gebruik van Collagen Pro sticks je huid al na 12 weken steviger aanvoelt en minder diepe rimpels heeft. Na acht weken meldden de deelnemers aan het onderzoek zelfs al een zichtbare verbetering van de glow en egaliteit van de huid. Ik geloof dit gelijk. Zelf merk ik namelijk ook dat mijn huid minder fijne droogtelijntjes heeft en dat ik regelmatig de vraag krijg hoe ik aan zo’n glow kom. Gelukkig heeft Physalis Collagen Pro het Clean Label. Dit betekent dat het geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, toegevoegde suiker, zout, gist of gluten bevat. Het product is minimaal bewerkt. Als er dus één voedingsmiddel is dat ik meeneem naar een onbewoond eiland, dan is het collageen! Het advies is om dagelijks 1 of 2 sticks te nemen. Physalis Collagen Pro, €26 (30 sticks) is verkrijgbaar bij Holland & Barrett. 

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

* Effect of Low Dose Type I Fish Collagen Peptides Combined or not with Silicon on Skin Aging Signs in Mature Women. Luc Duteil, Catherine Queille Roussel, Christelle Bruno-Bonnet, Jean Philippe Lacour. JOJ Case Stud. 2018; 6(4): 555692.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.