Partyrecept: de beroemde citroen-maanzaadcake van Rens Kroes

by Evelyn van Hasselt 23.12.2017

Ik heb ‘m al een paar keer gemaakt en duik ook dit weekend de keuken in voor een citroen-maanzaadcake. Het recept? Dat is van Rens Kroes. Je vindt het in haar vierde kookboek Powerfood – The Party Edition én hieronder want Rens was zo lief het recept met ons te delen.

Recept: de beroemde citroen-maanzaadcake van Rens Kroes

power food runs kroesToen ik een paar maanden terug door Powerfood – The Party Edition bladerde bleef mijn blik hangen bij de citroen-maanzaadcake. Zou deze cake net zo verrukkelijk smaken als ie er uit ziet? You bet! Ik heb ‘m nu al een paar keer gemaakt en telkens is ie binnen no time op. Ideaal om je gasten mee te verrassen tijdens kerst of om gewoon lekker zelf op te eten (in een afgesloten trommel blijf de cake drie dagen goed maar ik betwijfel of je dat haalt;-)).

Benodigdheden

Een cakeblik met bakpapier
2 kommen
Keukenmachine of blender
Rasp
Mixer

Ingrediënten cake

150 g havermeel
150 g volkoren speltmeel
1 tl zuiveringszout (baking soda)
snufje zeezout
40 g maanzaadjes
3 biologische eieren
60 ml ahornsiroop
250 ml havermelk
rasp van 1 citroen (neem voor extra 
citroensmaak 11⁄2 citroen)
sap van 2 citroenen

Ingrediënten frosting

3 el honing (voor de vegans: ahornsiroop)
100 g kokosboter
2 el kokosolie, gesmolten
60 ml water
snufje zeezout
1 el citroensap

Zo maak je de cake en frosting

– Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet het cakeblik in, leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm en vet ook in.
– Maak de cake door de droge ingrediënten in de kom te doen en alles goed door elkaar te roeren. Klop vervolgens in een andere kom de eieren luchtig en doe de rest van de natte ingrediënten erbij. Meng goed, voeg toe aan de droge ingrediënten en roer alles vervolgens goed door. Schenk het beslag in de cakevorm en zet 40 minuten in de hete oven. Kijk af en toe door het venster van de oven hoe het gaat. Als de cake goudbruin en gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem helemaal afkoelen. (Na 10 minuten kun je hem uit de vorm halen.)
– Maak in de tussentijd de frosting. Doe de honing, kokosboter, kokosolie, water, zout en citroensap in een keukenmachine of blender en maal door elkaar. Spatel de frosting over de cake. Als het te hard is geworden, verwarm dan iets en roer los.
– Rasp nog wat citroenschil en strooi erbovenop.

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 40 minuten
Houdbaarheid: 3 dagen in afgesloten trommel

renskroes.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Fotocredits: Lieke Heijn / Pim Janswaard @www.cameron-studio.nl.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN