Chi Natural Life voor uiterlijke én innerlijke schoonheid

by Karlijn Visser 02.05.2017

Sinds kort ligt er een wel heel spannend steentje op ons bureau. Als we er aan ruiken wanen we ons plots op een strand met een zwoel briesje in de rug… 

Chi Natural Life voor uiterlijke én innerlijke schoonheid

Zoals je misschien eerder hebt gelezen op Holistik schrijven we regelmatig over Chi, ofwel levensenergie. De Traditionele Chinese Geneeskunde bestaat uit een aantal disciplines waaronder voedingsleer, kruidengeneeskunde, acupunctuur, acupressuur, feng shui en massage. Al deze verschillende vormen van alternatieve geneeswijzen hebben als doel de Chi in lichaam en geest te vergroten. Wanneer Chi uit balans is, kunnen er blokkades ontstaan. En zo’n disbalans kan voor fysieke als mentale klachten zorgen.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Verkeer als metafoor

Stel je een netwerk van wegen, voertuigen en verzamel- en stortplaatsen voor om het concept van Chi in het lichaam te begrijpen. Chi is de ‘lading’ en beweegt door je lichaam via energiebanen, de meridianen. De meridianen zijn vergelijkbaar met een wegennetwerk en lopen via je vingertoppen naar de vitale organen, en dan naar je tenen en weer terug omhoog. Er zijn 12 ‘hoofdwegen’, vernoemd naar de organen waarmee ze verbonden zijn. Chi wordt getransporteerd door voertuigen (je bloed of in de vorm van een intentie. Want je intentie vormt uiteindelijk je gedachten) en verzameld en  opgeslagen op bepaalde plekken. De 12 hoofdwegen bevoorraden specifieke organen en functies en dragen straatnamen zoals ‘lever-meridiaan’, ‘milt-meridiaan’, ‘nier-meridiaan’ enz. Zoals op alle wegen, kan het verkeer vastlopen en bestaan er alternatieve routes. Acupunctuur kan bijvoorbeeld helpen de vastgelopen routes weer begaanbaar te maken.

Luchtzuiverende spray

Wat ook kan helpen om deze vastgelopen routes weer begaanbaar te maken is gebruik maken van de producten van Chi Natural Life. Dit fijne merk heeft maar één missie: jou fysiek en mentaal in balans brengen en houden. Dat doen ze onder andere met hun verkwikkende Sea Breeze mix olie die bestaat uit een mix van onder andere grapefruit, limoen en palmarosa. Het geursteentje op ons bureau besprenkelen we daarom ook maar wat graag met deze heerlijke ruikende olie. Zo brengen we de helderheid aan het eind van een dag terug in ons koppie. Een ander bijzonder Chi Natural Life product is de Davos Air spray. Deze spray ruikt heerlijk fris naar munt en dennen. Zelf gebruik ik ‘m in mijn slaapkamer voordat ik ga slapen. De spray werkt namelijk luchtzuiverend en slijmoplossend en helpt bij het vrijer ademen door je neus.

 

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Wil je meer weten over de producten van Chi Natural Life? chi.nl 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN