Cellulite: komen we er ooit écht van af?

Body
cellulite

Dit weekend staat ons een paar tropisch warme dagen te wachten. Hoewel ik nu zelfverzekerder ben dan tien jaar terug, is het toch altijd even slikken als de bikini weer aan moet. Mijn benen en billen vertonen namelijk de nodige putjes. En eerlijk is eerlijk: daar zou ik best graag van af willen.

Cellulite: komen we er ooit écht van af?

Obsessie is een groot woord, maar ik moet bekennen dat het maanlandschap op mijn billen en bovenbenen me flink wat zomers heeft beziggehouden. Noem een crème en ik heb er mee gesmeerd. Ook bindweefsel massages, wisseldouches en zelfs dry brushing heb ik tot in den treure uitgeprobeerd. Zonder noemenswaardig resultaat. Vorig jaar zomer was ik dan ook he-le-maal klaar met mijn cellulite en besloot ik de strijdbijl te begraven. Of het me in de tussentijd is gelukt mijn lijf te accepteren zoals het is? Het meest holistische antwoord zou natuurlijk zijn dat ik elk putje en ieder deukje liefdevol heb leren te omarmen. Maar diep in mijn hart zou ik maar wát graag een putvrij lijf hebben. En dus heb ik besloten me nog één keer in het onderwerp te verdiepen.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Trekkende elastiekjes

Cellulite is deels erfelijk bepaald. Heeft jouw moeder last van cellulite? Grote kans dat jij er ook mee te maken hebt. Daarnaast spelen hormonen een rol, of specifieker: de disbalans tussen testosteron en oestrogeen. Als er teveel oestrogeen wordt aangemaakt in je lijf kan er cellulite ontstaan. Oestrogeen bevordert namelijk de vetopslag in de cellen. En daar beginnen de problemen. Vlak onder je huid bevinden zich vetophopingen. Dit onderhuidse vet ligt opgeslagen in kleine ‘kamertjes’. De ‘muren’ van deze kamertjes worden gevormd door vezelig bindweefsel draden. Deze draden, Septae genaamd, kun je het beste zien als ‘elastiekjes’ die je huid verbinden met het onderliggende weefsel. Cellulite treedt op wanneer de onderliggende vetophopingen door de zwakke plekken in het bindweefsel onder je huid beginnen te duwen, terwijl de bindweefsel draden aan je huid blijven trekken. En het zijn die trekkende draden die kuiltjes veroorzaken in je huid. Door de verminderde bloedcirculatie voelt je huid kouder aan en wordt ze ook wat minder snel bruin in de zon. In de zomer is cellulite daarom ook wat beter zichtbaar.

Cellfina

Rest de vraag of er dan echt niks te doen is aan die vervelende elastiekjes. Als je het mij vraagt, zijn er veel ‘oplossingen’ die geen echte oplossing zijn. Wat je zou kunnen doen, is cellulite wat minder goed zichtbaar te maken door te smeren met een zelfbruiner. De putjes blijven, maar vangen minder licht en zien er daardoor nét wat vriendelijker uit. Heb je meer geduld? Begin dan met zware krachttraining en leg daarbij de focus op de grote spiergroepen: je benen, je rug en je borst. Daarmee geef je je testosteron een boost (en maak je wat minder oestrogeen aan). Maar hoe fanatiek je ook aan de gewichten hangt, matige tot zware cellulite is hardnekkig en verdwijnt zeker niet helemaal. Wil je écht van je putjes af dan is het zaak om de trekkende elastiekjes onder je huid aan te pakken. En precies dát doet Cellfina, een revolutionaire behandeling die is overgewaaid uit Amerika.

Kleine mesjes

cellfinaCellfina gebruikt miniscuul kleine mesjes om bindweefsel draden onderhuids los te snijden. Je huid wordt daardoor ‘uitgedeukt’. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt niet langer dan een uur. De ‘downtime’ is minimaal dus je bent maar even uit de running. Ik heb de behandeling zelf mogen uittesten en kan vast een tipje van de sluier oplichten: het werkt. Echt. Hoe ik de behandeling heb ervaren en welke resultaten je mag verwachten lees je volgende week zondag op Holistik. So stay tuned!

Wil je nu vast meer weten over deze behandeling? Kijk dan op de site van wiemooiwilzijn voor meer informatie.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link