Tip van de redactie: Yoga & Wellness retreat aan de paradijselijke Portugese kust

Heart + Soul
casa xyza, retreat portugal
karlijn visser

Karlijn Visser
20.03.2018

Vorig jaar bracht ik mijn vakantie door aan de Algarve. De uitgestrektheid en ruige natuur, de intense kleuren en de vriendelijke mensen zorgden voor twee onvergetelijke weken. Toen ik hoorde dat de creatieve onderneemster Jorine Kets een Yoga & Wellness retreat in de Portugese droomvilla van haar ouders gaat organiseren, wilde ik daar alles over weten. Om misschien wel te beslissen op 23 april in het vliegtuig te springen naar deze bijzondere plek op 2 minuten lopen van het strand…

Tip van de redactie: Yoga & Wellness retreat aan de paradijselijke Portugese kust

casa xyza, retreat portugalJorine Kets (26) is afgelopen zomer afgestudeerd aan de Artemis academie in Amsterdam. Inmiddels werkt ze als Interieur Designer en als manager van ABR Interiors, de vijfde vestiging van RAW Interiors in Eindhoven. Ook is ze eigenaresse van interieurwebshop OUI.online. Naast haar fascinatie voor interieur, design en architectuur, is Jorine fully into yoga en meditatie. Het brengt haar de juiste balans waardoor ze het beste uit zichzelf en het leven haalt. Van nature is Jorine een ondernemend type dat graag nieuwe uitdagingen opzoekt die haar persoonlijke ontwikkeling ten goede komen. De natuur is haar grootste inspiratiebron. En omdat het familiehuis van Jorine’s ouders in Portugal de ideale plek is waar natuur, zee, zon en een positieve mindset samenkomen, organiseert ze van 23 tot 27 april een yoga & wellness retreat in deze droomvilla voor een kleine groep. Dit is wat Jorine voor haar deelneemsters in petto heeft!

Hoe ben je tot het organiseren van een retreat gekomen?

Jorine: Door mijn interesse in yoga, meditatie en alles wat te maken heeft met een gezonde levensstijl kwam ik in contact met een aantal voor mij inspirerende mensen. Zo ook in Portugal waar Casa Xyza is gevestigd, het prachtige vakantiehuis van mijn ouders aan zee. Ik vond het te gek om deze waardevolle contacten te bundelen en uit te bouwen tot een eigen Retreat: een week verblijven met gelijkgestemden op het mooiste plekje in de Algarve (Ferragudo, een prachtig klein vissersdorpje en met uitzicht over Portimao, een stad waar je o.a. met de ferry naar toe kan varen). Daarnaast wil ik anderen de kans geven om de brug te slaan zoals ik dat zelf ervaar: disconnect to reconnect.

casa xyza, retreat portugal

Wat is er voor jou zo speciaal aan de Portugese kust?

Jorine: De Portugese kust is heel anders van Zuid naar Noord. In de Algarve krijg je de Atlantische wildheid vermengd met de mediterrane sfeer, rustig en nog onaangetast. De zeetemperatuur is aangenaam maar verfrissend en de enorme ruige kliffen zorgen voor prachtige landschappen aan de horizon. Hoewel het een toeristisch gebied is, voel ik me er altijd thuis.

casa xyza, retreat portugal

Waarom is het wellness-retreat in Casa Xyza anders dan andere retraites?

Jorine: Tijdens het Casa Xyza Retreat vind je intimiteit, comfort en natuurlijk de authentieke Portugese touch. De connectie met jezelf, innerlijke rust en ontspanning zijn daarnaast de drie elementen die wij willen meegeven tijdens het samenzijn. De sprookjesachtige omgeving rondom Casa Xyza, de blauwe lucht en de relaxte cultuur gaan daar zeker aan bijdragen.

Met welke vormen van genezing werk je tijdens de retraite?

Jorine: Diepe meditatie, yoga en aromatherapiemassage zijn een paar van de activiteiten die we gaan doen tijdens dit retreat. Al deze activiteiten spreken het zelfhelend vermogen van het lichaam en de geest aan. Zie het als een soort capsule. Als je eenmaal binnen bent, verbind je en begin je dingen als één geheel te zien. We serveren verse 100% vegan maaltijden, want een gezonde geest hoort in een gezond lichaam.

Wat wil je deelnemers tijdens het retreat mee geven?

Jorine: Daadwerkelijk contact maken met jezelf op een paradijselijke plek, en je goed te voelen. Zo simpel is het eigenlijk. Ontkoppeling van dagelijkse routines is tegenwoordig een prioriteit en we hebben niet altijd de mogelijkheid om het te doen, toch? Ik ben oprecht van mening dat het ontkoppelen een deel van ieders leven zou moeten zijn. Maar de moderne samenleving lijkt wel steeds sneller te gaan. Daarom is het van groot belang om die ruimte te creëren voor jezelf en de geest te vertragen. Tijdens dit yoga & wellness retreat leer je hoe je kunt ontkoppelen op een plek met veel positieve energie midden in de natuur en met uitzicht op de oceaan. Binnen twee minuten sta je op het strand om lekker uit te waaien.

casa xyza, retreat portugal

Kijk voor meer info over Casa Xyza en de verhuur van de locatie als vakantiewoning het hele jaar door op casaxyza.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link