Maak contact met boomdryaden en hervind je vrouwelijke kracht

Heart + Soul
bomen vrouwelijke kracht

Boomdryaden zijn machtige beschermgeesten die je van kracht kunnen voorzien. Of ze echt bestaan durven we niet te zeggen, maar af en toe een vleugje witte magie toevoegen aan je leven kan geen kwaad. Het kan je namelijk helpen om een diepe verbinding tot stand te brengen met je vrouwelijke natuur.

Maak contact met boomdryaden en hervind je vrouwelijke kracht

Onze Westerse maatschappij is ingericht door mannenenergie en mannelijk denken. Als vrouw beschik je ook over mannenenergie en als je het ver wil schoppen in je carrière dan zul je deze energie dus ook veelvuldig in moeten zetten. Doelgericht bezig zijn, volharden en daden stellen worden dan een belangrijk onderdeel van je leven. Dit gaat goed zolang je ook voeding geeft aan je vrouwelijke energie en bewust momenten inlast van ontspanning en overgave. Op die manier kom je in verbinding met je diepere natuur en word je ontvankelijk voor de levenskracht die door je heen stroomt. Om deze levenskracht te vergroten kun je de hulp inroepen van boomdryaden. Dat klinkt zweverig – en dat is het natuurlijk ook wel een beetje – maar zo nu en dan een vleugje witte magie aan je leven toevoegen kan geen kwaad. Als je er voor open staat kan het je helpen om in contact te komen met je vrouwelijke natuur en kracht te vinden in mildheid.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Zo maak je contact

Onderstaande methode om in contact te komen met de boomdryaden komt uit het boek Trees for healing: Harmonizing with Nature for Personal Growth and Planetary Balance van Pamela Louise Chase en Jonathan Pawlik en werkt als volgt:

1. Wandel in een zo natuurlijk mogelijk bos.
2. Ontspan je lichaam en geest tijdens de wandeling en probeer het bos met je zintuigen waar te nemen.
3. Ontwikkel een gevoel van dankbaarheid voor alles wat je waarneemt.
4. Laat je intuïtief naar een bepaalde boom toe trekken en vraag deze boom toestemming om met hem te werken.
5. Verdiep het geestelijk contact met deze boom. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je ademhaling rustiger en dieper te maken en te visualiseren dat je met de boom in- en uitademt.
6. Maak fysiek contact met de boom door hem bijvoorbeeld te omarmen of door met je rug tegen hem aan te gaan zitten.
7. Vraag de boomdryade om raad en vraag hem om zijn energie met je te delen. Daarbij kan je algemene vragen zoals: hoe kom ik meer in balans? Of je stelt een specifiekere vraag als: wat is de volgende stap in mijn geestelijke groeiproces? Ook kan je bijvoorbeeld vragen welke energetische kwaliteiten je moet affirmeren. Het antwoord dat je krijgt zal sterk worden gekleurd door de bedoeling die je met deze vragen hebt.
8. Bedank de boom en zijn dryade tenslotte voor de energie en hulp.

Goed voor je weerstand

Overigens is de ene boom de andere niet. Verschillende boomsoorten hebben verschillende energetische kwaliteiten die jou op verschillende manieren in balans brengen. In dit artikel vind je een overzicht van boomsoorten en hun specifieke helende en spirituele kracht. Gaat dit je allemaal een stapje te ver? Maak dan een boswandeling en adem de frisse boslucht in. Door de natuurlijke biodiversiteit zit boslucht vol met goede bacteriën, essentiële plantaardige oliën en negatief geladen ionen. Het inademen ervan is goed voor je weerstand.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link