Boobilicious: waarom je borsten andere zorg nodig hebben dan de rest van je lijf

Body

Amber Biemans
02.07.2021

Vrouwen (weer) in contact brengen met hun vrouwelijkheid. Dat is de missie van Felicitas Brunner. Ze ontwikkelde een boob oil die niet alleen verzorgt, maar – als onderdeel van een ritueel – helpt om te bonden met je borsten. Wij spraken Felicitas over vrouwelijkheid en waarom je borsten andere zorg nodig hebben dan de rest van je lichaam. 

Boobilicious: waarom je borsten andere zorg nodig hebben dan de rest van je lijf

Boobilicious is bedacht en opgericht door Felicitas Brunner. Met haar zelfontwikkelde boob oil wil zij vrouwen duidelijk maken hoe belangrijk het is om je borsten goed te verzorgen en gezond te houden. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker en de voorspelling is dat deze getallen nog veel hoger worden. Toch is borstverzorging voor de meeste vrouwen nog steeds geen vast onderdeel van een dagelijkse routine. Een borstmassage is een manier om je borsten en je lichaam goed te leren kennen en veranderingen vroegtijdig op te sporen, maar zeker ook om goed in verbinding te staan met jezelf.

Hoe ontstond het idee voor Boobilicious?

Felicitas: “Ik was zelf op zoek naar een fijne olie voor mijn borsten. In een podcast had ik gehoord hoe belangrijk een regelmatige borstmassage is voor het voorkomen van ziektes. Borsten zijn een zeer speciaal en kwetsbaar deel van je lichaam en hebben met alle lymfeklieren en weefsel een heel ander verzorging nodig dan de rest van het lichaam. Maar ik voelde me niet aangesproken door het kleine aanbod wat er op de markt was. En dat vond ik gek. Na veel jaren te hebben gewerkt met cosmetica en huidverzorging wist ik hoeveel moeite vrouwen over het algemeen doen om hun gezicht goed te verzorgen, maar er was nauwelijks iets voor onze borsten. Terwijl dat juist het meest kwetsbare deel is van het vrouwelijke lichaam.”

Vanaf welke leeftijd adviseer je vrouwen om de olie te gebruiken?

“Eigenlijk vind ik dat elke dochter zou moeten leren haar borsten te verzorgen net zoals zij ook leerde tanden te poetsen. Maar niet alleen om de borsten gezond te houden en ziektes te voorkomen. Ook om te laten zien dat een ieder vrouw en meisje trots mag zijn op haar borsten en deze goed mag leren kennen. De veranderingen tijdens je cyclus bijvoorbeeld, maar ook alle perfecte imperfecties. Het moment dat een meisje in de puberteit komt en zich ervan bewust wordt dat haar borsten groeien – dat is wat mij betreft het moment om aan de verzorging van je borsten maar ook aan
je mindset over je borsten te ‘beginnen’.”

Wat doet de olie zowel fysiek als energetisch?

boobilicious

“De 100% natuurlijke ingrediënten van de olie hebben betrekking op de belangrijkste schoonheids,- en gezondheidsaspecten van de verzorging van de borsten. Van het diep hydrateren van de huid, het tegengaan van huidveroudering tot het stimuleren van de doorbloeding om de borsten stevig te houden. Hiernaast helpt de natuurlijke citroenolie de lymfen te ontgiften. Ylang Ylang is toegevoegd om de olie een sensuele geur te geven. Maar de unieke combinatie van essentiële en diep voedende oliën biedt nog meer. Boobilicious is namelijk ook een ritueel dat je herinnert je borsten regelmatig te controleren en te leren kennen, wat wederom een mooie manier is om goed in verbinding te komen met jezelf. Door vertrouwder te raken met je borsten voel je ook wanneer er iets niet goed is. Last but not least, door een borstmassage verbinden we ook met ons hart wat wederom het vrijgeven van liefdeshormonen stimuleert.”

Waarom verdienen je borsten een ander soort verzorging dan bijvoorbeeld je armen of benen?

“De huid op en rondom borsten is bijzonder dun en heeft een rijke en intensieve verzorging nodig. Daarnaast zitten er veel lymfeklieren, anders dan bij armen of benen. Speciaal voor de verzorging van deze lymfeklieren is citroenolie toegevoegd aan Boobilicious. Citroenolie staat bekend om zijn ontgiftende werking en stimuleert in combinatie met een regelmatige massage de lymfedrainage waardoor afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd uit de lymfen – een belangrijk onderdeel in het gezond houden van je borsten.”

Uit welke onderdelen bestaat ‘breast care’ volgens jou?

“Uiteraard gaat het hier ook om schoonheidsaspecten. Om de huid jong, zacht en soepel te houden, om rimpels in je decolleté te voorkomen. Überhaupt om een mooi decolleté te houden. Maar… nog belangrijker dan dat is het gezondheids- en het mentale aspect. Er kan veel worden gedaan om de borsten gezond te houden. Dit gaat van het dragen van de juiste beha’s over het regelmatige masseren van je borsten om de lymfedrainage te stimuleren tot het weglaten van anti transpirant deodorants. Het trots zijn op je borsten, het omarmen van je vrouwelijkheid en je verbinden met je sensualiteit hoort voor mij bij breast care.”

Kun je iets vertellen over het aantal vrouwen dat per jaar de diagnose borstkanker krijgt? Wat is de rol die Boobilicious kan spelen in het helpen ontdekken in een vroeg stadium van deze ziekte?

“In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Met in 2020 13.200 borstkankerdiagnoses. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en is op de twee na meest voorkomende kankersoort van 2020. Door Boobilicious regelmatig te gebruiken doe je automatisch een borstencheck. Je leert je “borsten goed kennen en begrijpt de verandering van je borsten, bijvoorbeeld door je cyclus. Je kan op deze manier sneller ontdekken als er iets niet klopt.”

Waarom is het zo belangrijk om je borsten vaker te koesteren? En hoe draagt dit bij aan het meer in contact staan met je vrouwelijke energie?

“Vrouwen verzorgen hun lichaam over het algemeen erg goed. Alleen de borsten worden te vaak vergeten. Onderzoek laat zien dat vrouwen hun borsten nauwelijks aanraken. Sommige vrouwen schamen zich zelfs voor hun borsten. Door je borsten regelmatig te ‘koesteren’ raak je verbonden met je borsten en leer je trots te zijn op je borsten. Groot, klein, asymmetrisch, of tijdelijk gevoelig, je borsten zijn het waard en verdienen het om – boobilicious te zijn. Je borsten zijn het symbool van je vrouwelijkheid. Door regelmatig aandacht te besteden aan je vrouwelijkheid sta je ook veel beter in verbinding met je sensualiteit en durf je simpelweg meer vrouw te voelen en te zijn. Goed in verbinding te staan met je lichaam is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven, op zo veel verschillende levels.”

Boobilicious in de Holistik Body Box

De boob oil van Boobilicious zelf proberen? In de Holistik Body Box vind je een flesje t.w.v. €39,95. In de box zitten nog 11 andere fijne producten. De Body Box kost €89,95, maar heeft een totale waarde van €273. Ze vliegen de deur uit dus wacht vooral niet te lang met bestellen!

Body Box

Kijk voor meer informatie op beingboobilicious.com, of volg Boobilicious op Instagram: @b_boobilicious.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.