Een blauwe super-bloedmaan én een eclips… Hoe heftig is dat?

by Holistik 30.01.2018

Een blauwe super-bloedmaan én een eclips. Het is een natuurlijk fenomeen dat hooguit eens in de 150 jaar voorkomt. Wij durven bijna niet meer naar boven te kijken… Of hebben we niks te vrezen? De hoogste tijd om te rade te gaan bij astrologe Johanna Blok.

Een blauwe super-bloedmaan én een eclips… Hoe heftig is dat?

Johanna: Veel mensen voelen zich rond de volle maan anders, emotioneler, heftiger, gekker of onrustiger. Politie en medewerkers van de eerste hulp grappen als het extreem druk is dan ook vaak ‘het is zeker weer volle maan’. Gaan we geboortes turven, dan worden er meer baby’s geboren rond de volle maan en minder rond de nieuwe maan. En ook de cyclus van veel vrouwen is afgestemd op het ritme van de maan. Maar wat gaat er dan gebeuren als de Blauwe Bloed-Maan ons op 31 januari extra vol en rond toeschijnt, en ook nog eens enkele uren wordt verduisterd door de Aarde, die tussen de Zon en de Maan schuift (een eclips). Een event dat hooguit eens in de 150 jaar voorbijkomt…

Bloedmaan

Een Volle Maan heet ‘blauw’ als het de tweede volle maan is, binnen een maand. In januari is dit dus de tweede volle maan. Dat hij zo gigantisch lijkt, komt omdat hij op het dichtste punt bij de aarde staat, waardoor hij groter lijkt dan normaal en ook sterker lijkt te schijnen. Zo’n supermaan komt hooguit één keer per jaar voor. Maansverduisteringen (gedeeltelijk of heel) komen vaker voor, maar of je die kunt zien of niet, hangt af van de plaats waar je woont. De verduistering van de Blauwe Supermaan is zichtbaar in de VS, Alaska en Hawaii, Azië, het Midden-Oosten, Oost Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland. In Afrika en Europa merken we er dus niet zoveel van. Alleen werpt de aarde haar schaduw over de Maan, waardoor de Maan rood lijkt. Daarom wordt het een bloedmaan genoemd.

Vrouwelijke ritme

Misschien zijn we door deze unieke, heftige Volle Maan, allemaal wel wat gekker, emotioneler en onrustiger dan normaal. Maar verwacht niet dat er allerlei verschrikkelijks te gebeuren staat. De vorige keer dat de blauwe bloedmaan supergroot was, viel op 31 Maart 1866. De periode erna staat niet bekend als een periode waarin de wereld op zijn kop stond, dus ik zou me over deze Maan niet al teveel zorgen maken. Er kan natuurlijk van alles misgaan in deze gekke wereld: de bitcoin kan instorten, Trump en Jong-un kunnen doordraaien, maar dat kan ook zonder de invloed van de Maan. Wel is het een goed idee om je onrust en gevoeligheid een plekje te geven. Een volle Maansritueel met vriendinnen is een mooi cadeau aan jezelf, dat je helpt om je vrouwelijke ritme af te stemmen op de cyclus van de maan. Doe dit liefst buiten, met een dekentje om, een kaarsje en een beker warme thee, iets zoets om te snoepen en deel met elkaar je diepste emoties.

Ingrijpende verandering

De Maansverduistering(en) die plaatsvindt in het halve jaar voor je geboorte, is (zijn) symbool voor de incarnatie van de ziel in je lichaam. Elke Maansverduistering is onderdeel van een astronomische serie genaamd een Saros-serie. Zo’n serie duurt duizenden jaren. Elke 18 jaar is er een maansverduistering die tot dezelfde Saros-serie behoort als de volle maan van 18 jaar eerder. Word je tussen 31 januari 2018 en 31 juli 2018, 18, 36 of 54 jaar dan is deze blauwe superbloedmaan onderdeel van de Saros-serie die hoort bij de incarnatie van je ziel. Dan is deze blauwe superbloedmaan extra belangrijk voor je. Je kunt merken dat je aan het begin staat van een belangrijke en ingrijpende verandering in je ontwikkeling, diep vanbinnen gebeurt er van alles wat bepalend zal zijn voor de komende achttien jaar. Na deze datum zal voor jou niets meer hetzelfde zijn of voelen. En omdat deze bloedmaan zo dichtbij de aarde staat, kan het extra heftig worden gevoeld. Maar waarschijnlijk was je sowieso al geboren voor een leven vol intense ervaringen, jij loopt niet snel ergens voor weg! johannablok.nl

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN