Bewustzijn: hoe leuk is het leven nog als je ogen open gaan?

Dorrith Beijnes

Dorrith Beijnes
09.05.2017

Dorrith geeft yoga- en meditatieles in onder andere Akasha, de spa binnen het Conservatorium Hotel en ziet veel meer dan de meeste van ons. Ze kan zich maar liefst openstellen tot de 7e dimensie. Wat dit precies betekent legt Dorrith uit aan de hand van de film The Matrix, die als metafoor dient voor haar columns. Want The Matrix zit dichter op de waarheid dan je denkt… 

Bewustzijn: hoe leuk is het leven nog als je ogen open gaan?

The Matrix (1999) is een van de best bekeken science fiction films ooit. Het verhaal gaat over een wereld waarin het dagelijks leven van de mensen een totale nep-realiteit (the Matrix) blijkt te zijn. Deze illusie is gecreëerd door machines om op deze wijze volledig de mensheid te controleren. Het enge is alleen dat de film dicht op de waarheid zit. Bovendien komen alle grote spirituele thema’s aan bod: Wat is vrijheid? Wat is waarheid? Wie ben ik? In 6 delen bespreekt yoga/meditatie docent en healer Dorrith Beijnes de spirituele thema’s uit The Matrix. Deel 2 gaat over ‘Ignorance is Bliss‘. Want hoe relaxed is het eigenlijk nog hier op aarde wanneer je bewustzijn verruimt?

Dialoog tussen Cypher en Agent:  I know this steak doesn’t exist. I know that when I put it in my mouth, the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years, you know what I realize? Ignorance is bliss. In het vorige artikel ben ik uitgebreid ingegaan op de keuze ‘blue pill or red pill‘. “You take the red pill and I show you how deep the rabbit hole goes…” Maar wat gebeurt er na de red pill? Wat gebeurt er als je jouw bewustzijn verruimt? De scene met Cypher laat zien of we wel moeten nastreven de waarheid achter de zaken te achterhalen.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

Vergroting bewustzijn

Op het moment dat je bewuster gaat leven, kijk je scherper de wereld in. Dat betekent dat je veel meer ervaart hoe mooi bijvoorbeeld de natuur is, maar ook hoe deze natuur momenteel enorm bedreigd wordt en dat is confronterend: de verwoesting van de regenwouden, opwarming, ondergronds nucleair afval, de dood van de oceanen, de lijst is eindeloos. Als dit tot je doordringt, wil je het liefst je bed inkruipen en er nooit meer uitkomen. Of zoals Cypher, je geheugen laten wissen en terug naar de onwetendheid. Ignorance is bliss, geluk is met de onwetenden.

Echter, met bewustzijnsvergroting is het zo dat je niet terug kan, eenmaal gezien en ervaren, kun je niet meer terug naar de onschuld. En dat betekent ook verantwoording nemen. Veel bewuste mensen vragen zich tegenwoordig af: waar moet ik in vredesnaam beginnen? Wat is nou één mens? Nou, veel meer dan je wellicht denkt. We zijn allemaal met elkaar verbonden via een groot, energetisch netwerk, ook wel het ‘morfogenetisch veld’ genoemd (de Matrix). Hier zijn we allemaal op aangesloten. We brengen er energie en kennis in en we halen er energie en kennis uit. Als er genoeg mensen een nieuwe beweging opstarten, dan is dat voelbaar voor de rest van de wereld. Zo ontstaan trends. Het is een kritische massa die zich verbindt op hetzelfde moment. Er is momenteel een enorme beweging gaande van tientallen miljoenen mensen die hun bewustzijn durven te verruimen en die met positiviteit iets beters willen creëren voor deze planeet. Deze website van Karlijn en Evelyn is daar een perfect voorbeeld van.

Verandering komt na onverschilligheid

Mijn conclusie is: pas als je voorbij het niveau van de ignorance, de onverschilligheid komt, pas als je letterlijk meer ziet, kan je voor verandering kan zorgen. Dat betekent niet dat je de hele wereld moet redden, maar je kan wel op je eigen unieke manier een bijdrage kan leveren. Doordat ik bijvoorbeeld helderhorend/ziend ben, kan ik ballast wegnemen bij mensen die ze niet zelf kunnen waarnemen, maar die wel enorme invloed heeft op hun leven. Dit zijn bijvoorbeeld blokkerende patronen vanuit de familie of een diepe angst. Of wezens die mensen bij zich dragen: dronken geesten, reptielachtige entiteiten, gitzwarte wolken, het bestaat allemaal en hangt gezellig om ons heen. Zo ook natuurlijk lichtwezens van hogere frequenties. Laatst had ik een oudere meneer op bezoek, zijn vrouw was net overleden en hij mistte haar enorm. Als troost had zijn vrouw hulp gevraagd aan gene zijde. Aan haar oproep was gehoor gegeven in de vorm van een reusachtige engel, sterk als marmer en tegelijkertijd vederlicht. Deze engel omvouwde de man totaal, als een enorme witte deken. Echt verbijsterend mooi. Ik vroeg aan de meneer of hij daar ook maar een fractie van kon waarnemen. Hij keek me aan met een vertederende blik: “Ja, dat weet ik. Deze engel komt van mij vrouw”. Hoe bijzonder!

Uitdrukking van de schepping

De Matrix laat zien dat één mens het verschil kan maken. Doordat Neo is verbonden met de mainframe van de matrix, kan hij uiteindelijk de oude krachten totaal vernietigen. Bentinho Massaro1 omschrijft op een mooie manier: “We zijn allemaal oneindig waardevol. We zijn hier allemaal om iets nieuws te leren, om iets van de schepping uit te drukken. Onze bijdrage is totaal uniek want ieder van ons is totaal uniek”. Dus wat jij doet maakt wel degelijk uit, simpelweg omdat er maar één versie van jou is. Op deze manier kan je bewust/onbewust anderen inspireren. Het zit hem al in die kleine dingen, groet je de mensen in je buurt? Geef je wel eens een drankje weg aan iemand die je niet kent? Geef je wel eens een compliment aan een ander? En nog belangrijker: geef je wel eens een compliment aan jezelf? Ignorance is bliss lijkt makkelijk, maar het leidt tot stagnatie en destructie. Begin bij jezelf en weet dat jij wel degelijk het verschil maakt!

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

Volgende keer in deel 3 – “There is no spoon”-  Hoe echt is de Matrix? over Kwantummechanica en illusie.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link