Ben jij een stoorzender voor jezelf? Zoek dan de juiste energie frequentie!

by Karlijn Visser 03.06.2016

Nog ver voordat Holistik online ging ontving ik begin dit jaar van schrijfster Hermelijn van der Meijden een persbericht over haar boek: De Droomvrouw. Een waargebeurd verhaal over een vrouw die tijdens haar zoektocht naar bewustwording, zowel de donkere kelders als hogere sferen van het ‘ontwaken’ beschrijft. Een belangrijke les van Hermelijn: alles is energie

Ben jij een stoorzender voor jezelf? Zoek dan de juiste energie frequentie!

cover energie volgt intentie de droomvrouw hermelijn van der meijdenLaten we beginnen met de vraag aan Hermelijn waarom ze dit boek eigenlijk geschreven heeft? ‘Ik hoop dat De Droomvrouw behalve een mooie leeservaring, ook iets aanraakt of opent in het bewustzijn van lezers. En hen inzichten kan geven op andere, grotere mogelijkheden. Uiteindelijk hoop ik dat het verhaal invloed heeft op het collectieve bewustzijn; dat mensen zich meer gaan richten op hun binnenwereld, omdat daar de sleutel ligt tot geluk en vervulling van dromen. De belangrijkste reden om De Droomvrouw te schrijven was gewoon dat ik moest schrijven. Ik ben een schrijver. Daarnaast is het mijn intentie om dienstbaar te zijn aan een groter geheel, in verbinding met mijn eigen hart en talent. En ten derde: de wereld komt om in de happy flappy spiritualiteit die zegt dat je gewoon ‘in je licht moet stappen’, waarna alles beter wordt en je alles voor elkaar kunt krijgen. Ik geloof daar niet in. Wellicht werkt het voor een bepaalde groep mensen, maar voor een grote groep ook niet. Die zitten, net als ik, met een lijf vol emoties, zijn enorm afgestemd op het collectieve energieveld waar het ook gewoon behoorlijk duister is en ze voelen zich niet thuis in deze wereld. Dan lukt dat in het licht stappen of ‘loslaten’ niet. Ik denk dat die mensen behoefte hebben aan een echt verhaal, de ruwe versie, in nuchtere taal, waarin naast het licht – en de bijzondere ervaringen die je daarmee kunt hebben – ruimte is voor al die niet zo verheven aardse zaken: de angst, woede, schaamte, jaloezie en verdriet waarmee we ook gewoon te dealen hebben.

Alles draait om energie

Wauw, wat gaaf om te horen dat Hermelijn er precies zo in staat als ik! Spiritueel ontwaken is niet alleen maar leuk en bevrijdend. Zeker in het begin kom je jezelf flink tegen. Het is nu al geen toeval meer dat zij op mijn pad is gekomen. We hebben elkaar vast ‘aangetrokken’. Want alles is energie volgens de universele wetten van de natuur. En dat betekent dat je vanuit die basis kunt gaan creëren. Postitieve- maar ook – soms onbewust –  negatieve dingen. De Droomvrouw helpt je daarvan bewust te worden. Hermelijn beschrijft in haar boek dat het hebben van een bepaalde intentie samenhangt met energie.

Waarom is het belangrijk met een bewuste intentie te leven? 

energie volgt intentie de droomvrouw hermelijn van der meijden‘Toen ik me begon bezig te houden met ‘bewustzijnsontwikkeling’, kwam ik er langzaam maar zeker achter dat m’n omstandigheden (de dingen die me overkwamen) vaak niet zoveel te maken hadden met andere mensen of ‘domme pech’. Maar dat de regie in handen was van mijn eigen overtuigingen, onverwerkte emoties, afweermechanismen en, daarmee samenhangend, onbewuste intenties. Ik bleek zelf vorm te geven aan mijn leven. En vaak op een manier die niet in lijn was met wat ik eigenlijk wilde. Toen ik dat wist, kon ik enerzijds ‘opschonen’ wat me niet diende en anderzijds helder worden over waarnaar ik echt verlangde. Die helderheid hielp onder meer om grenzen te verleggen, trouwer te zijn aan mezelf en los te laten (oud zeer, eigenschappen, mensen, overtuigingen, etc.). En toen bleken mijn omgeving en de kosmos me steeds vaker tegemoet te kunnen komen. Omdat ze mijn intentie konden voelen. In het heersende wereldbeeld draait het om de fysieke werkelijkheid. Energie is voor zwevers. Maar feitelijk gaat energie vooraf aan materie. Je fysieke realiteit – je buitenwereld – is het resultaat van je energie – je binnenwereld.

Wat heeft je intentie met energie te maken?

‘Je wisselt voortdurend energie uit met andere mensen, maar ook met het universum. Een belangrijke ‘energiewet’ daarbij is: energie volgt intentie. Dit is trouwens ook wetenschappelijk bewezen. Een andere is de wet van resonantie: gelijksoortige energie trekt gelijksoortige energie aan. Je intentie helpt je als het ware ‘uitlijnen’, of in ‘alignment’ komen met je eigen én het grotere energieveld. Wat je wilt, eigenlijk, is dat je energieveld een bepaalde vibratie krijgt, zodat jouw energie met die van het universele energieveld kan gaan resoneren, en mensen en situaties gaat aantrekken die synoniem staan voor liefde, plezier en vervulling. Dat vergt een proces van bewustwording, en steeds dieper contact maken met de verschillende niveaus van bewustzijn – fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Een gezond lichaam, heldere gedachten en een verbinding met ‘onzichtbare’, energetische dimensies zijn allemaal behulpzaam. Maar vooral: niet bang zijn voor de duisternis en contact maken met die lage trilling van angst, boosheid en verdriet in je onderbewustzijn, die zonder dat je het wilt bijdragen aan hetgeen je creëert zoals een gemis van liefde, plezier of vervulling in een of andere vorm’.

Wil je weten hoe je een negatieve intentie ombuigt in een positieve? Lees dan morgen deel 2 van het interview met Hermelijn. Want energie volgt je intentie. En met energie creër je de werkelijkheid zoals jij die kiest.  

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN