Deze 3 eco beauty pareltjes geven Franse designermerken het nakijken

Body
care cosmetics

Tot je 40e zorgt je lichaam voor jou, na je 40e moet jij voor je lichaam gaan zorgen. Dat is althans mijn ervaring. Nu ik 41 ben geef ik selfcare meer prioriteit en investeer ik ook wat meer in mooie beauty producten. En die hoeven van mij niet van een Frans designermerk zoals Chanel of Dior te zijn. Veel liever kies ik voor producten die respect voor mens, dier en natuur diepgeworteld in hun DNA hebben zitten. Deze 3 eco pareltjes hebben een plekje veroverd op mijn badkamerplankje. En hier lees je waarom.

Deze 3 eco beauty pareltjes geven Franse designermerken het nakijken

In de zomer van 2017 werd ik 40. Grappig genoeg vind ik mezelf nu mooier dan pakweg 10 jaar geleden. Je zou kunnen zeggen dat ik een shift heb gemaakt van eye candy naar soul food. Ik ben beter gaan zorgen voor de binnenkant waardoor ik meer straal aan de buitenkant. En – geloof me – daar kan geen dure crème tegenop. Toch bevat de lijst hieronder ook tips voor de buitenkant. Want na je 40e mag je Moeder Natuur heus een klein beetje om de tuin leiden.  Maar dan natuurlijk wel met producten die zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur. Dit zijn mijn 3 favoriete producten van het moment.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

1) Annemarie Börlind – aftersun ampullen (€17,00)

annemarie borlindEen skincare merk waar ik me prettig bij voel is Annemarie Börlind. Wat ik tof vind aan dit Duitse merk is dat ze niet van de daken schreeuwen hoe duurzaam en sociaal ze zijn. Ze zijn het gewoon. Sinds de oprichting in 1959, wijst het merk het gebruik van dierproeven af. Iets dat in die tijd enorm vooruitstrevend en zelfs onconventioneel was. Bij het produceren houdt het merk overigens niet alleen rekening met dieren, maar ook met mensen en de natuur. Van elke grondstof eist Annemarie Börlind dat deze wordt geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden, tegen een eerlijke beloning en zonder gebruik van kinderarbeid. En bij het verzamelen van wilde planten en de winning van grondstoffen uit natuurlijke oergewassen wordt scherp gelet op duurzaamheid en spaarzaamheid. Favoriet zijn de 100% vegan aftersun ampullen: echte redders in nood als je huid een opdonder heeft gekregen van de zon. De ampullen zijn vrij van chemische nasties zoals parabenen, minerale olie en siliconen.

2) Ahava – Overnight Mask (€89)

AhavaDe Dode Zee bevat met haar 32% aan mineralen de hoogste mineralenconcentratie ter wereld. Hoewel de naam anders doet vermoeden bruist de Dode Zee van leven. Het klimaat en het woestijnzand maken de streek kurkdroog, maar toch produceert de zee een overvloed aan vocht vasthoudende mineralen. Deze mineralen liggen aan de basis van de skincare producten van Ahava. Het merk oogst de mineralen, minerale modder en woestijnplanten op een verantwoorde manier en neemt enkel wat strikt noodzakelijk is. Zo blijft het natuurlijke evenwicht bewaard en krijgt de natuur de kans om zich zonder veel inspanning te herstellen. Ahava voert geen tests uit op dieren en al de producten worden verpakt in recyclebare tubes, flesjes en potjes. Nieuw is de Apple of Sodom lijn. De Apple of Sodom is een plant die groeit in het Dode Zee gebied. De nectar van de plant wordt al eeuwenlang door oude stammen gebruikt om natuurlijke geneesmiddelen te maken en zit ook in het Overnight Deep Wrinkle Mask. Ik gebruik dit masker een keer per week, meestal van donderdag op vrijdag nacht als mijn huid sporen van vermoeidheid begint te vertonen van een drukke week. Het masker kost €89 en voelt als een cadeautje.

3) Emani – vegan Soy Mascara (€24,95)

In Amerika is Emani de onbetwiste nummer 1 op het gebied van 100% veganistische make-up en dat is niet voor niets. Alle producten van het merk zijn van hoge kwaliteit, dierproefvrij en samengesteld uit veganistische ingrediënten. Een bestseller is de Soy Mascara. Deze mascara is verrijkt met soya proteïne en jojoba olie. Deze twee ingrediënten herstellen je wimpers en maken ze na verloop van tijd dikker en langer. Zelf begon ik het verschil na ongeveer vijf weken te zien. Misschien wel het grootste pluspunt is dat de mascara heel makkelijk te verwijderen is. Je hoeft dus niet te boenen (iets wat echt funest is voor je wimpers). Kijk hier voor meer informatie.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link