Beauty mantra: deze woorden geven toegang tot de mooiste versie van jezelf

Heart + Soul
Beauty mantra: deze woorden geven toegang tot de mooiste versie van jezelf
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
14.02.2019

Laatst bracht ik een bezoek aan Colour & Spice, de holistische schoonheidspraktijk van Natascha Koningsveld in Landsmeer, inclusief bijbehorende beautylijn. Al ruim 7 jaar werkt ze op een holistische manier met de huid en de geneeskracht van planten en kruiden. Met het motto “Wat je uitstraalt, trek je aan” stemt Natascha haar behandelingen nauwkeurig af op de persoon die ze voor zich heeft. In al die jaren ontmoette ze heel veel vrouwen die moeite hebben met hun uiterlijk. Zonde! Ze ontwikkelde een beauty mantra die jou helpt om te stralen en meer van jezelf te houden. Hoe dat precies werkt vertelt Natascha je hieronder graag zelf. 

Beauty mantra: deze woorden geven toegang tot de mooiste versie van jezelf

colour spice, holistic skincare, beauty mantraNatascha: “Voor veel vrouwen is het niet vanzelfsprekend om met bewondering naar zichzelf te kijken. En dat is logisch, we spiegelen ons aan rolmodellen in de media of houden nog vast aan onaardige opmerkingen uit onze jeugd. Onbewust kijken we naar ons lichaam als een verzameling van losse elementen. Je dunne piekhaar, grote neus of je dikke billen trekken je aandacht als je in de spiegel kijkt. Door op een holistische wijze naar jezelf te kijken leer je om al je uiterlijke kenmerken als één geheel te zien waardoor je je eigen schoonheid veel meer gaat waarderen. Focus je op alles wat er van nature wél is. Je zult ontdekken dat al jouw unieke kenmerken samen één geheel vormen. De magische eenheid, van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele werelden omvat zoveel meer schoonheid dan je in eerste instantie kunt zien.

De verrekijker metafoor

Lang geleden, kreeg ik van mijn opa een verrekijker. Het was een loodzwaar, oud en beschadigd ding, een behoorlijk vreemd cadeau voor een meisje van acht. “Kom, zei mijn opa, we gaan erop uit, dan zal ik je iets bijzonders laten zien. Het was een ijskoude dag in februari. Dik ingepakt liepen we hand in hand naar het met sneeuw bedekte Vondelpark. Aangekomen bij de grote vijver aan de rand van het park stonden we stil en kreeg ik een korte demonstratie. “Hier lieverd, richt de verrekijker maar op die boom. Sluit je rechteroog en draai met de midden schroef tot je met je linkeroog het voorwerp scherp ziet. Sluit daarna je linkeroog en draai aan de rechterring. Zie je al iets? Je kunt met beide ogen kijken en scherpstellen via de schroef in het midden”.

Ik draaide aan de ringen en vol verwondering aanschouwde ik een compleet nieuwe wereld. Er ontvouwde zich een spektakel waarin ieder detail uit de natuur zichtbaar werd; een ijsdruppel veranderde in een maanlandschap. Een tak, een blad… In de sneeuw weerspiegelde zich een tafereel vol kleuren, vormen en eigenaardigheden die samen één adembenemend geheel vormde. Ik kan me de fascinatie dat zich overal om mij heen een nieuwe wereld openbaarde nog goed herinneren.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Nu, ruim veertig jaar later vind ik het nog steeds betoverend om tijdens mijn holistische beauty behandelingen naar de huid te kijken door een loupelamp, die alles vergroot. Heeft de huid genoeg vocht? Waar stroomt de energie en dat kleine vlekje waar iemand zich aan stoort, blijkt de vorm van een hartje te hebben. Er valt zoveel schoonheid te ontdekken als je zonder oordeel waarneemt en je laat verassen door alles wat er van nature is. In mijn praktijk leer ik vrouwen om anders naar zichzelf te kijken. Steeds weer opnieuw, zodat ze zich stap voor stap meer bewust worden van hun innerlijke kracht en uiterlijke pracht. De manier waarop je jezelf waarneemt en de keuzes die je vervolgens maakt, bepalen jouw realiteit en jouw kracht.

Woorden van Wayne Dyer

Een poosje terug las ik de woorden van de spirituele leraar en schrijver Wayne Dyer. Hij draait een oud gezegde om. In plaats van ‘eerst zien en dan geloven’, zegt hij: “ik zie het als ik het geloof.” Als je gelooft in jouw schoonheid, dan zal je haar waarnemen. Om je hierbij te helpen deel ik graag mijn Colour&Spice Beauty Mantra met jou. “Schoonheid op alle niveaus ontspant en voedt je ziel.”

Wanneer je de gewoonte hebt ontwikkeld om jezelf te aanschouwen met een minachtende blik is het lastig om te stralen. Voor mij, en heel veel andere vrouwen, is het dagelijks uitspreken van de beauty mantra een helend schoonheidsritueel geworden. Maak je badkamer mooi, zet er je lievelings bloemen neer en hang je Beauty Mantra op naast je spiegel. Een mantra is als een gedicht, een spreuk, een gebed met magisch effect. Zeg de mantra dagelijks voor het slapengaan tegen jezelf in de spiegel.

Colour&Spice Beauty Mantra

colour spice, holistic skincare, beauty mantra

How to mantra?

Wrijf je handen flink warm en breng ze in gebedshouding naar je hart. Zeg de beauty mantra op terwijl je in de spiegel kijkt. Het dagelijks herhalen van de beauty mantra helpt om van je ‘buitenwereld’ naar je binnenwereld te keren, je natuurlijke schoonheid te versterken en je mooi te voelen. De reikwijdte van de Beauty Mantra zal je misschien net zo verrassen als de verrekijker die ik van mijn opa kreeg. Er liggen onschatbaar veel waardevolle schatten in jouw uiterlijk verborgen die wachten om door jouw stem te worden wakker gefluisterd”.

Mantra met bijpassende beautyproducten

colour spice, holistic skincare, beauty mantraVoor een optimaal resultaat kun je de Colour&Spice Beauty Mantra in combinatie met de Beauty Mantra Lotion gebruiken. Deze lotion is speciaal ontwikkeld om het vernieuwingsproces van je huid te ondersteunen. Naast alle plantaardige werkstoffen in de lotion bevat deze ook een hoog gehalte aan magnesium en wierook. Dit zorgt voor ontspannen spieren, een gezonde huid en een diepe slaap. Zo kunnen jij en je huid lekker uitrusten en met nieuwe energie ontwaken. Kijk voor meer info en Colour&Spice producten op colourandspice.nl.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.