Dé zomertrend 2017: holistische barbecuen zonder schuldgevoel

by Evelyn van Hasselt 05.07.2017

Mijn grootste kookuitdaging? Iets gezonds op tafel zetten dat mijn vriend Sebastiaan ook lekker vindt. Want ingrediënten als boekweit, kurkuma en tofu worden hier thuis met de grootst mogelijke argwaan bekeken. Waar we wél allebei blij van worden? Gezellig barbecuen met vrienden. Maar dan wel op z’n holistisch. 

Dé zomertrend 2017 : holistische barbecuen zonder schuldgevoel

Een paar jaar geleden was een zomerse dag vaak aanleiding om kilo’s worstjes, hamburgers en kipspiesjes in te slaan voor een BBQ. Zonder ook maar één seconde te letten op de herkomst van al dat vlees. Ook visspiesjes en gamba’s gooiden we achteloos op de smeulende kooltjes. But times have changed. Sinds we met Holistik zijn begonnen proberen Karlijn en ik te leven met meer respect voor mens, dier en natuur. Gelukkig werkt dit aanstekelijk want ook Sebastiaan begint daar de lol (enigszins) van in te zien. Ik verander de inhoud van onze keukenkastjes en koelkast dan ook niet in één keer, maar in kleine stapjes. Zo hebben havermelk en geitenyoghurt een vast plekje veroverd, maar krijg ik quorn gehakt er met de beste wil van de wereld er niet doorheen. En dat is prima.

Beter leven keurmerk

Sebastiaan en ik eten nog altijd vlees en vis, maar wel minder vaak. En als het even kan biologisch en op duurzame wijze gevangen. Om toch nog wat geld over te houden (biologische boodschappen zijn vaak 30% duurder en Holistik is geen vetpot) doen we onze biologische inkopen tegenwoordig regelmatig bij Lidl. Het vlees dat we er kopen heeft het Beter Leven-keurmerk. Dit keurmerk is in 2007 in het leven geroepen door de Dierenbescherming. Een paar jaren later begon Lidl in Nederland met de verkoop van vleesproducten met het Beter Leven-keurmerk. Dit assortiment is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid, met als uiteindelijke doel: een 100%  duurzaam en diervriendelijker assortiment voorzien van het keurmerk.

Duurzame vis en bio groente

lidl barbecuenMaar hoe zit het dan met vis? Ook dat kunnen we met een gerust hart op de BBQ gooien. We hoeven zelfs niet op de verpakking te letten want echt álle wildgevangen vis in koeling en diepvries van Lidl is gelabeld met het MSC-keurmerk. Dat betekent dat elke vis terug getraceerd kan worden naar MSC gecertificeerde visserijen die op een milieuverantwoordelijke en duurzame manier werken. Lidl is de eerste supermarkt waar je als consument alléén een duurzame keuze kan maken als het gaat om de wildgevangen vis in de koeling en diepvries. En het mooie is: de supermarktketen ziet deze duurzaamheidsontwikkeling als een diepte-investering die niet aan jou als klant wordt doorberekend. En dat vind ik wel zo netjes. Vanavond komen Karlijn en haar vriend Miko bij ons thuis barbecuen. Wat onze BBQ pas echt holistisch (en 100% Karlijn-proof) maakt, is een flinke lading gegrilde biologische groente. En die hebben Karlijn en ik vanmiddag samen ingeslagen. Laat die houtskool maar smeulen!

Win: een BBQ t.w.v. €120

Wil je zelf een keer holistisch barbecuen? Dat komt goed uit want we mogen 1 lezer blij maken met een Lidl BBQ ter waarde van €120. Winnen? Vul dan hieronder je gegevens in. Binnen een week hoor je per mail of je gewonnen hebt. Succes!

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter

 Online boodschappen doen kan natuurlijk ook, klik hier voor de Lidl webshopDit artikel is geschreven in samenwerking met Lidl. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN