Bar Botanique: Evelyn zou er bijna voor naar Oost verhuizen

Holy Crap
bar botanique

Hoewel we bij Holistik regelmatig over hotspots schrijven, zijn we meestal niet de eersten die over een nieuwe tent berichten. Het feit dat een zaak pas nét open is, maakt het in onze ogen namelijk nog niet tot een hotspot. Hoe druk en gezellig het er na een poosje is, dáár gaat het om.

Bar Botanique: Evelyn zou er bijna voor naar Oost verhuizen

Of het afgelopen zondag druk en gezellig was bij Bar Botanique? You bet! Dit ‘café tropique’ is een paar maanden open, maar het voelt alsof het er al járen zit. Zodra je een voet over de drempel zet, waan je je in een soort urban jungle. De sfeer is er super ontspannen en de tropische planten zorgen voor een instant vakantiegevoel. Het is zo’n plek waar je direct zin krijg om je schoenen uit te schoppen…

Vintage banken

bar botaniqueVorige weekend nestelde ik me op één van de vintage banken (alle meubels zijn hier origineel en minstens 40 jaar oud) met een dirty chai latte en mijn vriend Sebastiaan. Ook hij voelde zich direct thuis. Vooral omdat hij zijn hoofd voor de verandering eens níet hoeft te breken over vegan en raw food creaties en gewoon een BLT kan bestellen. Of één van de andere bestsellers zoals een piranha steak of pizza. De bediening? Die is snel en uiterst vriendelijk. En klein meisje dat per ongeluk een glas laat vallen, wordt door manager Bo getroost met een klein, paars parasolletje. De scherven op de vloer zijn binnen no time opgeveegd.

Geen toeval

Dat Bar Botanique in Amsterdam Oost ligt, is volgens eigenaar Willem Klinkenberg geen toeval: “We hebben een grote affiniteit met Oost. Een deel van de eigenaren is hier opgegroeid en heeft als ambitie om dit stadsdeel net zo te laten bloeien als bijvoorbeeld de Pijp ooit.” Met Bar Botanique hebben ze wat mij betreft een troef in handen. Wát een leuke tent is dit. Niet de zoveelste hotspot waar je struikelt over de hippe types, maar een prettig buurtcafé. Precies zoals Willem het graag ziet: “we richten ons voornamelijk op de buurtbewoner. Jong en oud. Het is een mooie mix van alles. En dat willen we graag zo houden.” En dus ga je ons hier vaker zien. Tussen de hippe vogels (want die zijn er heus) en oude dametjes die hier rustig aan een kopje thee nippen. It’s all good…

Je vindt Bar Botanique op de Eerste van Swindenstraat 581 in Amsterdam Oost. Ze zijn dagelijks geopend vanaf 9.00 uur.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook pagina te liken. Thanks a million!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Dr. Hauschka Winactie
Laat hieronder je gegevens achter om kans te maken op één van de 350 producten!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link