Gekiemd meel is hot! In Engeland vliegen de pakken de schappen uit. De trend lijkt nu ook naar Nederland over te waaien. Maar wat kun je eigenlijk maken met gekiemd meel? We vroegen Karlijn Audenaerde van Rude Health haar beste recept met ons te delen.
Recept: bananen pannenkoeken van gekiemd speltmeel
Met twee kids kon het bijna niet anders of het zou een healthy variatie op de pannenkoek worden. Maar dan wél gemaakt met gekiemd meel. Nog nooit van gehoord? Karlijn schreef er dit artikel over.
Ingrediënten
- 500 ml Rude Health Almond Drink
- 115g boter, gesmolten
- 2 rijpe bananen
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels vanille extract
- 270g Rude Health Sprouted Speltbloem
- 4 theelepels bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- kokosolie om in te bakken
- + extra bananen en honing als topping
Bereiding bananen pannenkoeken van gekiemd speltmeel
- Klop in een kom de Rude Health Almond Drink (of een andere variant notenmelk), boter, bananen, eieren, honing en vanille tot één geheel. Zet de kom aan de kant.
- Mix in een andere kom de Rude Health Sprouted Spelt Flour (bloem kun je in principe in elk recept vervangen door de gesproute variant), bakpoeder en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het natte mengsel in. Roer dit door tot het net gemengd is.
- Verwarm een paar theelepels kokosolie of boter in een grote koekenpan tot medium hitte.
- Schep, als de pan heet genoeg is, het pannenkoekenbeslag (4 eetlepels per keer) in de pan.
- Bak elke pannenkoek ongeveer 2 minuten, totdat de bovenkant niet meer nat is, draai hem dan om, en bak hem vervolgens nog 1 minuut, totdat deze goudbruin is. Herhaal dit tot het pannenkoekenbeslag op is.
- Serveer met schijfjes banaan en honing en val aan!
Tip
De pannenkoekjes die over blijven neem je gewoon de volgende dag mee naar kantoor. Zo heb je een voedzame en lekkere lunch binnen handbereik. Vervang de banaan als topping door blauwe bessen, aardbeien en maak het af met een schep Griekse of kokosyoghurt. Voor iedereen die houdt van een crispy finishing touch; knapperige granola is ook over dit pannenkoekje met romige yoghurt ver-ruk-kelijk!