Recept: de romige avocadotaart van Rens Kroes

by Evelyn van Hasselt 31.12.2017

Met een bodem van amandelen en dadels en een topping van avocado en limoen is deze taart fris, maar misschien wel romiger dan een slagroomtaart. Gelukkig minus de sugar rush. Het recept is van Rens Kroes.

Romige avocadotaart van Rens Kroes

Blader door Powerfood – The Party Edition en het kan niet anders of je blik blijft hangen bij deze avocadotaart. Ik heb ‘m nu twee keer gemaakt en vond het piece of cake. Alleen de roos van avocado bovenop de taart is op z’n zachtst gezegd nog een hele uitdaging. Een probleem dat ik heb opgelost door de taart te versieren met eetbare bloemen;-).

Ingrediënten (1 taart)

Bodem

100 g medjouldadels
300 g amandelen
4 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder, ongezoet
snufje zout
75 g kokosrasp

Vulling

4 flinke avocado’s
ca. 5 limoenen
120 ml ahornsiroop
snufje zout

Garnering (optioneel)

½ avocado, om een roos van te snijden
Of: eetbare bloemen

En zo maak je deze avocadotaart

Ontpit de dadels en doe ze samen met de rest van de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot een fijne massa en schep op de beklede springvorm. Druk vervolgens het amandel-dadelmengsel op de bodem uit met je vingertoppen, totdat deze helemaal bedekt is.

Maak de keukenmachine schoon. Ontpit de avocado’s, rasp de schil van de limoenen tot je ca. 7 gram hebt (rasp wat extra voor garnering) en pers het limoensap eruit tot je 100 ml sap hebt. Doe samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en mix alles tot een glad geheel. Schenk de puree vervolgens over de bodem uit. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer. Laat hem voor het serveren 2 uur op temperatuur komen in de koelkast (na 1 uur kun je de taart alvast aansnijden).

Houdbaarheid
3 maanden in de vriezer

Benodigdheden
keukenmachine of blender, springvorm ⌀ 24 cm, bakpapier voor op de bodem

renskroes.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Fotocredits: Lieke Heijn / Pim Janswaard @www.cameron-studio.nl.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN