Op astrologische tijdreis door augustus: deze belangrijke kosmische verschuivingen komen eraan

Heart + Soul
jeanette groenendaal, astrologie, augustus, mercurius, maan

Met het ingaan van augustus staan er ook weer allerlei nieuwe kosmische verschuivingen op de agenda. De planeten van ons zonnestelsel zijn namelijk altijd in beweging. Huisastroloog Jeanette Groenendaal neemt je daarom mee op astrologische reis door de hele maand augustus. Na het lezen van dit artikel weet je wat de belangrijkste astrologische happenings zijn die je te wachten staan. Én natuurlijk hoe je de energie die ze teweegbrengen het beste kunt inzetten. 

Op astrologische tijdreis door augustus: deze belangrijke kosmische verschuivingen komen eraan

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopHet is midzomer. De Zon en Mercurius zijn aangekomen in het vaste vuurteken Leeuw. Maar in het begin van de maand augustus botsen ze met het hardnekkige T-vierkant van de planeet Saturnus in Waterman en Uranus in Stier. De Leeuw had zich net opgemaakt voor het festival, maar helaas, alles is afgelast. Zowel voor unieke groepen als het grotere publiek zijn er nieuwe regels en restricties. Dit kan spanning, teleurstelling en frustratie opleveren voor hen die in augustus jarig zijn. Maar ook voor andere tekens die aan het begin van de maand in het midden van het seizoen geboren zijn. Voor de Leeuwen, Stieren, Watermannen en ook de Schorpioenen is het dus een hele uitdaging om in deze eerste week van augustus hun humeur in balans te houden.

Loslaten

In feite gaat dat aanhoudende vierkant tussen Saturnus en Uranus gedurende heel 2021 over het loslaten van oude gewoonten. De oude wereld, de oude orde, de oude status quo, hiërarchie en structuur. En Uranus vraagt om improvisatie en veranderingen in bezit. De radicale en innovatieve transformatie van de dingen waar we sterk aan vast houden zorgt voor een gevoel van loslaten en verlies, met alle emoties die daarbij horen. We hebben de zomer nodig om ons hart op te halen, of dat nu onder de Spaanse zon is of alsnog dansend op een festival…

Bondgenootschap

Uranus staat gelukkig ook in een mooi harmonieuze driehoek aspect met Venus deze week. Dat geeft onverwacht plezier en bijzondere en extravagante vriendschappen die ons misschien heel uitbundig maken. We vinden de tolerantie die nodig is om, ondanks meningsverschillen, bondgenootschap te creëren in deze hectische tijd. Mars staat zich ondertussen op te winden in Maagd en kan zich enorm inzetten om de kleinste details te bekritiseren. Verschillende analyses of motivaties kunnen helemaal vastdraaien in hun eigen bewijsdrift. De ziekenhuizen vallen ook onder Maagd. En met Mars in dat teken is daar ook wel wat woede te verwachten van het personeel, dat geen tijd heeft om tot rust te komen.

Nieuwe Maan

Aan het eind van de eerste week van augustus is er een Nieuwe Maan. Deze maan kun je gebruiken om het eerste halfjaar van 2021 af te ronden. Houd er rekening mee dat je emotionele onenigheid kan tegenkomen vanwege de restricties van Saturnus, die nu exact oppositie Zon en Maan staat. Dit is ook een moment waarop mensen dingen op gaan schudden, onverwacht nieuwe plannen maken en bijvoorbeeld een last minute vakantie boeken. Op 10 en 11 augustus is er een oppositie van Venus in Maagd met Neptunus in Vissen en lijkt de droom van de perfecte, gezellige vakantie toch echt even waarheid te worden. Op 12 augustus staat Venus ook nog even driehoek Pluto. Dit geeft je misschien eindelijk de gepassioneerde spetters waar je al de hele zomer op wacht. Bewaar deze paar dagen vooral voor een beetje romantiek met een speciaal iemand.

Detox

Vanaf 16 augustus komt Mercurius al in Maagd en hebben we alweer een ontnuchtering in aantocht. We ondergaan een detox en komen tot de realiteit van de dag. We hebben alle tijd om ons huishouden tot in de kleinste details te verzorgen. Misschien komt de wetenschap ook wel tot nieuwe ontdekkingen? Mercurius en Mars maken een driehoek met Uranus dus wellicht komt er uit de analyse nu echt een oplossing waarbij we de handen uit de mouwen kunnen steken. Helemaal door een moedige Zon (het hart) die nu met grote kracht in oppositie met Jupiter haar vitaliteit wil laten gelden. De Zon komt binnenkort in het teken Maagd te staan. Dan beginnen hygiënische, praktische en nuttige, intellectuele en kritische activiteiten aan aandacht te winnen. Uranus gaat vanaf 20 augustus retrograde lopen en dan moeten nieuwe uitvindingen van de wetenschap ook daadwerkelijk ten uitvoering gebracht worden in de maatschappij.

Volle Maan in Waterman

Tijdens de Volle Maan van 22 augustus zijn er dan eindelijk toch grote groepen mensen op de been door de samenkomst van Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel, met de Volle Maan in Waterman. Het publiek is toe aan een breed en welgemeend applaus voor de kunstenaars en pioniers. Dit is de laatste kans voor de Leeuw om even in het middelpunt van de belangstelling te staan deze zomer.

Geleidelijke renovatie

Op 23 en 24 augustus staat Venus driehoek Saturnus en ben je blij met de stabiele relaties in je leven. Die kunnen misschien een beetje degelijk en voorzichtig aanvoelen, maar ook betrouwbaar en veilig. De intellectuele, bescheiden, propere Maagd zal deze maand zegevieren. Op 25 augustus maakt Mercurius een oppositie met Neptunus. We worden voor de gek gehouden, geheimen kunnen nu aan het licht komen. En als Venus een oppositie met Cheiron maakt zouden dat ook wel eens pijnlijke waarheden kunnen zijn. Gelukkig kunnen we er met de energie van Maagd zorgvuldig mee omgaan. Tenslotte, op 27 augustus is er weer het vierkant tussen Uranus en Saturnus. De veranderingen in de maatschappij worden net zo langzaam veranderd als dit aspect duurt, meestal wel 8 tot 9 maanden. Je zult zien, ook met Kerst is dit gewoon nog een actueel thema. In 2022 hebben dan alle instituten op de wereld een renovatie doorgevoerd. We zijn halverwege!

Boek een reading bij Jeanette

We Are Stardust heet de praktijk van Jeanette. Het fijne nieuws is dat ze in augustus een aantal extra dagen heeft ingepland voor readings van 2 uur (€160 ex. btw) in haar private garden. Dit is inclusief lunch of lekkers én een kunstwerk van een horoscoop voor mee naar huis. Kijk voor meer info en het boeken van een persoonlijke horoscoop op we-are-stardust.nl. Meer lezen over Jeanette? Bekijk hier haar uitgebreide bio. 

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept
9. Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens
10. Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

Kom thuis in je lichaam meditatiepakket

 • 60 minuten geleide meditaties voor een liefdevolle relatie met je lijf
 • Ingesproken door holistisch therapeut Suze Retera
 • Inclusief 30 pagina dik dossier + mini podcast
Bestel nu!Meditatie Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.