Op astrologische tijdreis door september: deze kosmische verschuivingen schudden de maand op

Heart + Soul
jeanette groenendaal, astrologie, horoscoop, september 2021

Met het ingaan van september staan er weer allerlei kosmische verschuivingen op de agenda. De planeten van ons zonnestelsel zijn namelijk altijd in beweging. Huisastroloog Jeanette Groenendaal neemt je daarom mee op astrologische reis door de komende maand. Straks weet je wat de belangrijkste astrologische happenings zijn die je te wachten staan en natuurlijk hoe je de energie die ze teweegbrengen het beste kunt inzetten… 

Op astrologische tijdreis door september

1, 2 en 3 september: Mars in Maagd oppositie Neptunus in Vissen

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJe wordt uitgedaagd om uit je enigszins lusteloze houding te stappen, de bron van je motivatie terug te vinden en je idealen in je dagelijkse rituelen ten uitvoer te brengen. Om in ieder detail van je handelen je spirituele bewustzijn mee te laten bewegen, zoals dat gebeurt in meditatie, of yoga en bij zwemmen of dansen. Dit zijn dagen om woede te laten smelten en geduld en vergeving te oefenen. Probeer eens in volle aanwezigheid een muziekstuk te luisteren of je geduld te testen met het leren van een nieuw instrument. Het kan zijn dat je je ergert aan mensen die voornamelijk met spiritualiteit bezig zijn, omdat je vindt dat de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. Het dualisme tussen de grote overgave aan de kosmische oceaan en de chirurgische precisie waarmee je je nuttig kan maken tot in het kleinste detail. Kun je een balans vinden tussen deze twee uitersten? Dan ben je op een magische weg.

Kom thuis in je lichaam meditatiepakket

 • 60 minuten geleide meditaties voor een liefdevolle relatie met je lijf
 • Ingesproken door holistisch therapeut Suze Retera
 • Inclusief 30 pagina dik dossier + mini podcast
Bestel nu!Meditatie Guide

4 en 5 september

Op deze dagen maakt Mercurius alweer een driehoek met Saturnus, dan kun je je aandacht doelgerichte focus geven. Je weet welke contracten je wel en niet wilt tekenen en met wie je moet praten als je deskundigheid zoekt. Zodat je uiteindelijk weer weet waar je precies aan toe bent.

5, 6 en 7 september

Als Venus een driehoek maakt met Jupiter in Waterman terwijl Mars een driehoek met Pluto maakt, kun je je dagen het beste vrijhouden voor de liefde, de verovering. De passie zou er vanaf kunnen spatten; of dat nu komt omdat je samen danst, sport of seks hebt. Je voelt de hormonen gieren! Venus smacht naar diepgang en Mars heeft het uithoudingsvermogen van een topsporter. We hebben allemaal een Mars en een Venus tot onze beschikking in onze geboortehoroscoop. Het is wel fijn als die twee een beetje met elkaar overweg kunnen. Spanning en ontspanning, actie en reactie, geven en nemen. Het maakt eigenlijk niet uit of je denkt dat je Mars bent in een Venus lichaam of Venus in Mars lichaam, deze dagen is de energie hoog. Je kunt daar hoe dan ook van genieten en profiteren. Als je echter niet weet waar je het op moet richten, dan heb je de grootste kans op verspilling van deze energie. Wat je uiteindelijk ook doet, het heeft intensiteit en het vermogen om jezelf en anderen te transformeren. Je zorgt dat je liefde ertoe doet, je hebt het lef om die uit te spreken en te laten voelen. Natuurlijk niet tegen de zin van de ander in. Maar een potje wedijver en competitie hangt wel in de lucht, en je hebt zin om te winnen.

Zon driehoek Uranus

Op 6 en 7 september maakt de Zon driehoek Uranus je eerlijk en onafhankelijk. Je kan inzichten ervaren die ontstaan tussen je hart (de Zon) en je derde oog (de hypofyse – Uranus). Dit is je verbeelding die rechtstreeks verbonden is met je hart. Je staat open voor improvisaties en veranderingen. Voor de een betekent dat een uitbreiding van de sociale kring, voor de ander een frisse wind door een wetenschappelijke studie. En voor weer iemand anders een aha-moment. Het is net als met je iris, je vingerafdruk en de individuele horoscopen: iedereen is uniek en daardoor zijn wel allemaal een beetje eigen. Op deze dagen kun je je authenticiteit vieren. Je ziet het goed, vertrouw op je intuïtie!

Nieuwe maan in Maagd

Op 7 september is er een nieuwe maan in Maagd in driehoek met Uranus in Stier. Je bent praktisch ingesteld op deze dag. Misschien voel je de behoefte om alles te organiseren en schoon te maken. Probeer wel tolerant te blijven en de oneffenheden die bij het leven horen te accepteren. Het is goed om het leven te vertrouwen en haar eigen weg te laten volgen. Niet alles zal volgens de verwachtingen verlopen. Als je de intenties en voornemens die bij deze nieuwe maan horen in de praktijk brengt, kunnen ze duurzame resultaten en oplossingen opleveren.

10-17 september

Als op 10 september Venus naar Schorpioen verhuist kunnen we verwachten dat relaties aan intimiteit en intensiviteit zullen toenemen. De Zon komt op 13 en 14 september oppositie Neptunus te staan en kondigt daarmee een beetje chaos aan. Ook als Mars op 15 september de Weegschaal in trekt en Venus op de 17e een vierkant met Saturnus maakt, kunnen vergissingen en onduidelijkheden ontstaan in samenwerking waardoor we teleurgesteld raken. Zet je erover heen, het duurt een paar dagen. Probeer een manier te vinden om je krachten te bundelen voor het hart van de zaak.

Volle maan in Vissen – 21 september

Vlak voor de herfst begint, als de dag even lang is als de nacht op 21 september, hebben we een volle maan in Vissen die net in contact is geweest met Neptunus. Deze dag heeft de grootste gevoeligheid naar mens en omgeving. Je kunt nu een beetje onzeker worden. In passiviteit kun je ontdekken wat er gebeurt. Wacht maar een beetje af. Als je nu in een creatieve of spirituele zoektocht bent, kun je van de het grote voorstellingsvermogen van Vissen profiteren.

23-30 september

Venus komt op 23 september opposite Uranus te staan, daarmee laat ze in relaties al haar kleuren zien. Ze krijgt er een spannend charisma van, er hoeven geen geheimen te bestaan. Al is Venus in Schorpioen wel erg op haar mysterieuze privéleven gesteld. Mercurius driehoek Jupiter en Mercurius vierkant Pluto geeft een behoorlijke mentale opwinding doordat mensen enthousiast hun eigen mening willen blijven volgen, maar machtsstrijd en onenigheden kunnen nu een scherpe toon krijgen. Op 25 en 26 september maakt Mars een driehoek met Saturnus en willen we spijkers met koppen slaan. Als op 27 september Mercurius retrograde gaat, kunnen we met deze energie nog een paar dagen blijven rondlopen. Op 29 en 30 september hebben we gelukkig weer een paar prettige liefdesstanden. Venus driehoek Neptunus brengt wat romantiek en idealisme. We mogen Venus aan de Hemel wel bedanken voor de schoonheid en de troost die zij ons blijft schenken, hoe zwaar de astrologische weersvoorspellingen ook zijn… Dit weekend zetten we gewoon onze roze bril even op en delen we zoete broodjes uit.

BOEK EEN READING BIJ JEANETTE

We Are Stardust heet de praktijk van Jeanette. In september heeft ze een aantal extra dagen ingepland voor readings van 2 uur (€160 ex. btw) in haar private garden. Dit is inclusief lunch of lekkers én een kunstwerk van een horoscoop om mee naar huis te nemen. Kijk voor meer info en het boeken van een persoonlijke horoscoop op we-are-stardust.nl. Meer lezen over Jeanette? Bekijk hier haar bio. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.