Op Astroreis door oktober: deze kosmische verschuivingen staan je te wachten

Heart + Soul
astrologie oktober

Met het ingaan van oktober staan er weer allerlei kosmische verschuivingen op de agenda. De planeten van ons zonnestelsel zijn namelijk altijd in beweging. Huisastroloog Jeanette Groenendaal neemt je daarom mee op astrologische reis door de komende maand. Straks weet je wat de belangrijkste astrologische happenings zijn die je te wachten staan en natuurlijk hoe je de energie die ze teweegbrengen het beste kunt inzetten… 

Op Astroreis door oktober: deze kosmische verschuivingen staan je te wachten eraan

astrodating, astrologie, relatie, horoscoop, jeanette groenendaalJeanette: ‘Deze maand gaan bijna alle planeten weer direct lopen. Daarmee is een periode van overweging, herstel, revisie en afronden ten einde aan het komen. Hoewel we massaal staan te popelen om van de toegenomen vrijheid te genieten, houden we toch rekening met het feit dat alles zomaar weer zou kunnen omslaan. We proberen geduld met elkaar te hebben, en dat past ook wel bij de vredelievende, diplomatieke, intelligente Weegschaal – het teken van deze maand. Laten we samen eens kijken naar de astrologische verschuivingen die in oktober langskomen.

1 oktober: Mars in Weegschaal oppositie Cheiron in Ram en Mercurius in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok

Persoonlijk vertrok ik een paar dagen geleden halsoverkop naar Spanje omdat mijn moeder daar naar het ziekenhuis werd gebracht. Als astrologe kan ik dat in verband brengen met Mars in Weegschaal oppositie Cheiron in Ram. Mars in Weegschaal zet zich actief in voor de behoeften van anderen en Cheiron kan voor de ziekste en zwakste staan. Daarnaast is mijn moeder ook nog eens Ram…

3 oktober: Zon oppositie Cheiron en Mercurius in Weegschaal driehoek Jupiter in Waterman

Deze standen zorgen ervoor dat we weten hoe we de ander kunnen helpen. Er kan bovendien duidelijkheid komen over de richting die we op willen en de plannen die we in onze agenda willen gaan zetten. Met de energie van de planeten die deze maand direct gaan lopen kunnen we van plannen ook direct overstappen naar actie ondernemen.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts.Download gratis mini-guideBody Guide Mini Guide

6 oktober: Nieuwe Maan in Weegschaal

De Zon en Maan staan samen in Weegschaal en dit maakt broodnodige diplomatieke krachten in ons wakker. Met heel veel tact probeert de Weegschalen-energie orde te communiceren en met vrede gelijkwaardigheid te brengen. Interessant is dat Pluto nu na ruim 5 maanden weer in beweging komt vanuit haar retrograde-stand. De diepste bewustzijnstrillingen borrelen nu naar de oppervlakte. Wie heeft deze zomer niet gebruikt om schaduwwerk te doen, achterstallige spanningen op te lossen, machtsrelaties te transformeren zodat je steviger in je eigen kracht staat? Hef je zwaard en richt nu je kracht op rechtvaardigheid, zodat je straks met de Volle Maan je eigen koers kan blijven houden. De wereldpolitiek kan ook meer in het teken van transformerende rechtvaardigheid komen te staan.

Projecten beginnen

Vandaag is een uitstekende dag om projecten die wel 2 jaar kunnen duren te lanceren. Al is het maar in de vorm van moodboards. De intentie om te transformeren kan nu extra kracht aannemen en met de constellaties van de komende dagen hebben we alle kans om te reflecteren voordat we écht in actie komen. Weet je in welk huis de nieuwe maan in jouw horoscoop valt? Let dan eens op of je inderdaad op dat gebied je nieuwe concepten hebt gevisualiseerd. Grote kans van slagen dat je deze concepten ook kunt manifesteren.

7 oktober: Venus naar Boogschutter

Deze verschuiving geeft een vurig enthousiasme, vrijheid en avontuur. Een optimisme in je sociale leven, afspraken en zingeving. Het is een samenkomen met gelijkgestemden en een vrolijk weerzien, reisplannen maken of genieten van herfstwandelingen. Venus staat de rest van de maand in Boogschutter en kan haar geluk niet op. Profiteer van deze flamboyante stand, geniet van de fladderende herfstbladeren en ontvang met rode wangen en wijd uitgestrekte armen je vrienden. We komen mensen tegen die we al een tijd niet meer hebben gezien, zelfs mensen uit vorige levens kunnen ineens in beeld komen.

8-10 oktober

Deze dagen geven een luchtige intellectuele energie. Uitstekend om samen te werken, al is het maar met jezelf. Want als in deze dagen de Zon, Mercurius en Mars samen staan, dan zijn woorden (Mercurius) en daden (mars) in samenwerking met het hart (Zon).

11 oktober: einde Saturnus retrograde

Voor degenen die door een ernstige periode gaan (zeg maar iedereen die geboren is aan het begin van de tekens Waterman, Stier, Leeuw en Schorpioen) wordt de knoop doorgehakt. Ze hebben de boodschap begrepen en zetten er een streep onder. Vanaf vandaag komt weer langzaam beweging in zaken die al sinds februari vastzitten. Het kan nog duren tot het december is voordat het allemaal weer vlotjes verder stroomt dan waar we begin dit jaar gebleven waren. Maar je kan wel zeggen dat je orde op zaken hebt gesteld voor de aankomende 7 jaar.

18 oktober: einde Jupiter retrograde

Deze ontwikkeling geeft aan dat er nu ook echt toekomst mogelijkheden zijn die we in de lente van 2021 al hebben gewenst en waar we zelfs al even van hebben kunnen proeven. De energie is deze week nog steeds optimistisch, we hebben de wind in de zeilen en onze blik op de toekomst gericht. Er kan nieuwe helderheid in je bewustzijn ontstaan en je kunt een groter gevoel van richting ervaren.

19 oktober: Mars driehoek Jupiter

De motoren draaien vandaag op volle toeren. Je bent energie, je conditie is soepel en je zet je met kracht in voor je idealen. Het lijkt lang geleden dat er zoveel vaart in je leven zat.

20 oktober: Volle Maan in Ram; Zon in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok

Zorg je dat je een positief doel kiest om alle energie op los te laten, dan kan dit wel eens een doorbraak betekenen. Vooral voor de degenen onder ons die geboren zijn in de laatste dagen van Steenbok, Ram, Kreeft of Weegschaal. Denk jij nog aan een ander of ga je voluit je eigen gang? Natuurlijk moeten we initiatief nemen om ons op de lange winter voor te bereiden. De keuze is of je dat samen kan of dat je toch ongeduldig je eigen gang wilt gaan. De Volle Maan in Ram kan even opvliegerig en ongeduldig zijn.

Volle Maan AstroP@rty

Doe vandaag mee aan de Volle Maan AstroP@rty door je in te schrijven met je geboortetijd, -datum en -plaats op het contactformulier op mijn website onder vermelding van ‘AstroP@rty’ en je ontvangt een Zoom uitnodiging. De eerste 10 aanmeldingen krijgen een korte Maanlezing en ik geef een leuke inwijding in de Astrologie voor iedereen.

22 oktober: Mars in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok

Dit is een pittige stand tussen kopstukken in de politiek. Een sudderend probleem komt nu tot uitbarsting en sommige heethoofden zijn al sinds de Volle Maan slapeloos.

23 oktober: Zon naar Schorpioen

Tijd om je innerlijke motivatie te onderzoeken! Zoek je een cadeau voor een jarige Schorpioen? Geef ze bijvoorbeeld een cadeaubon voor een horoscoop, met 20% korting aan te schaffen via mijn website. Tot de 23e krijgen alle Weegschalen nog 20% korting.

27 oktober: Venus vierkant Neptunus

Deze constellatie geeft een roze suikerspinnen-energie. Niet iedereen houdt ervan om in het plakkerige web van romantische illusie verstrikt te raken, maar het kan zeker inspirerend zijn. De kunstenaars en musici, de dansers en de theaterliefhebbers onder ons weten met deze muziek gelukkig wel raad. En van een beetje verleiding na de donderwolken sinds Volle Maan kunnen we nu wel genieten…’

Kom thuis in je lichaam meditatiepakket

 • 60 minuten geleide meditaties voor een liefdevolle relatie met je lijf
 • Ingesproken door holistisch therapeut Suze Retera
 • Inclusief 30 pagina dik dossier + mini podcast
Bestel nu!Meditatie Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.