Arvigo Therapie: helende techniek van de Maya’s voor jouw voortplantingssysteem

Heart + Soul
arvigo therapy, gezond, buik, baarmoeder, vrouwelijkheid, energie
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
19.07.2019

Arvigo Therapy is een holistische therapie van de Maya’s, gericht op het voortplantings- en spijspverteringsstelsel. Het werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Tijdens een behandeling kom je tot volledige ontspanning dankzij de massage van je buik en onderrug. Een standaard massage is het echter niet. Je voelt de oude wijsheid van de Maya’s door de strijkende bewegingen van de therapeut heen. Alles om stagnatie op te heffen en het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te zetten. De nadruk ligt op het ‘wakker maken’ van het voortplantingsstelsel. Dit systeem is namelijk enorm bepalend voor je algehele gezondheid. 

Arvigo Therapie: helende techniek van de Maya’s voor jouw voortplantingssysteem

Arvigo® Therapy is een behandelmethode uit de Maya traditie. Rosita Arvigo en Don Elijio Panti hebben de behandelmethode naar het grote publiek gebracht. Don Elijio Panti was een traditionele sjamaan uit Belize en Rosita Arvigo® heeft hem meer dan 10 jaar geassisteerd; ze wilde alles weten over de Maya healing traditions. Dankzij haar grote toewijding heeft Don haar uiteindelijk omarmd als leerling en bekend gemaakt met de helende technieken. In Amsterdam is Talyah Donker geschoold als Arvigo® Therapeut. “Ik wil de vrouw als cyclisch wezen terugzetten in haar kracht. baarmoeder, ayurveda, arvigo therapie, vrouwelijke cyclusDoor holistisch te kijken naar wie zij is, kan er duidelijkheid komen in wat er nodig is om haar kern te versterken en te ondersteunen. Het wonderbaarlijke vrouwenlichaam fascineert mij. Haar innerlijke wijsheid die te vaak onderdrukt en verscholen ligt in de moderne maatschappij, is eigenlijk heel toegankelijk met behulp van Arvigo® Therapy. Wanneer we van onze krachten bewust worden, maar ook van de schoonheid van onze ‘inner ecology,’ dan blijven we onszelf (her)ontdekken. Het lichaam biedt je een soort gebruikersaanwijzing voor het leven aan. Ik geloof dat wanneer vrouwen zichzelf – maar vooral ook elkaar – leren waarderen, er harmonie en vrede zal voortvloeien. Aangezien we in een wereld leven die daar wel wat meer van kan gebruiken, is dit mijn missie.”

In hoeverre verschilt Arvigo Therapy van een buikorgaanmassage?

Talyah: ‘De behandeling heeft een circulaire benadering, het brengt op verschillende levels iets teweeg en het gaat erom dat de homeostase in het lichaam ondersteund en indien nodig hersteld wordt. Alle circulatiesystemen worden geactiveerd waarvan de energetische een grote is. Daarnaast heeft de buikholte – en met name de baarmoeder – een grote focus maar het hele heupgebied, inclusief heiligbeen en de ligamenten (sterke banden) van het staartbeen worden erbij betrokken. Het heiligbeengebied wordt gezien als ‘voedselbron van het voortplantingsstelsel’ en heeft dus een essentiële rol in de behandeling’.

Het gezondste sap van Nederland

Bestellen

Is Arvigo Therapy ook voor mannen interessant?

Talyah: ‘Zeker. De behandelingen kunnen goed ingezet worden bij bijvoorbeeld traumaverwerking, vruchtbaarheidsproblemen en natuurlijk voor het herstellen en het optimaliseren van de homeostasis in het lichaam. Deze therapie geeft algehele ondersteuning en kan dus, net zoals voor vrouwen, op veel vlakken ingezet worden. Zelf behandel ik geen mannen omdat mijn praktijk speciaal gericht is op de vrouw.

Wat zijn veel gehoorde klachten van vrouwen in jouw praktijk?

Talyah: ‘Tot nu toe komen vrouwen vooral om menstruatieklachten te verlichten of in verband met vruchtbaarheidsproblemen. Het is meestal zo dat we hulp zoeken op het moment dat we het probleem al ervaren. Echter kan Arvigo® Therapy heel goed ingezet worden als preventieve zorg en om tot je kern te komen. Het dagelijkse leven is soms al genoeg om het contact met onszelf te vertroebelen en buiten onszelf te staan. Via ons lichaam kunnen we op veel vlakken helen. Ooit hoorde ik tijdens de les “je biologie is je biografie,” dat vond ik heel sterk. Ons lichaam laat ons regelmatig zien wat het te verduren heeft gehad en slaat alle herinneringen op. Pas wanneer het totale plaatje in zijn geheel mee wordt genomen in een behandeling kan een persoon helen vanuit de kern’.

Wat voor resultaten kun je bereiken met Arvigo Therapy?

Talyah: ‘Die zijn uiteenlopend en verschillend per client. Het gaat erom dat de vrouw weer in haar kracht komt te staan en dus het helend vermogen van het lichaam tot optimaal functioneren wordt gebracht. Deze therapie is volledig gericht op het ondersteunen van de lichamelijke intelligentie. Er worden zoveel prachtige succesverhalen in de Arvigo® community gedeeld… Wonderen bestaan. Maar eigenlijk is het heel logisch en simpel; wanneer wij de juiste aandacht en energie sturen en de juiste plekken stimuleren dan kan het bijna niet anders dan dat er verbetering verschijnt. Ik werk tijdens een behandeling aan de optimalisatie van het voortplantingsstelsel. Dit is het stelsel dat een grote indicator is voor de algehele staat van gezondheid. Het is daarnaast een mechanisme dat wij niet nodig hebben om te overleven, maar wel voor het overleven van de mensheid. Wanneer ons lichaam denkt in gevaar te zijn omdat het onder stress staat, dan zal dit als eerste merkbaar zijn in de systemen waar we ook ‘zonder’ mee kunnen leven. In de moderne westerse maatschappij ervaren veel vrouwen onbalans in de hormonale huishouding. Balans herstellen in de organen die veel te verduren hebben, maar ook het resetten van onze mind-body connection zijn belangrijke en mooie resultaten. Veel vrouwen hebben traumatische ervaringen, hoe subtiel die misschien ook zijn geweest, rondom de baarmoeder. Denk aan seksuele intimidatie, incest, mishandeling etc. Deze therapie geeft kracht met een helend effect op die diepere lagen.

Met welke 3 adviezen kunnen we beter voor onze baarmoeder zorgen?

Talyah: ‘Tijdens een Arvigo® Therapy sessie kunnen er verschillende ondersteunende hulpmiddelen ingezet worden. Als eerste leert de client hoe selfcare bij zichzelf toe te passen. De aandacht en de gerichte energie die zij dagelijks naar haar center zal sturen geeft een extra boost en zal de effecten van de behandelingen versterken. Daarnaast kan er ook een vaginaal stoombad ingezet worden, dit is een stoombad met bepaalde kruiden dat diep doorwerkt. Het verzacht de bekkenbodem en stimuleert de reinigende werking van de baarmoeder. Het derde krachtige hulpmiddel is de castorolie leverpakking. De lever is verantwoordelijk voor veel transformaties in het lichaam. Zo maakt het bijvoorbeeld bepaalde enzymen aan die verantwoordelijk zijn voor het loslaten van de endometrium (slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder) en speelt het ook een rol in het tot stand houden van de ligamenten (die een grote rol spelen in de ligging van de baarmoeder en eierstokken). Ook kan castorolie cystes en fibroids verkleinen, littekenweefsel minderen en rugpijn verzachten’.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.