Arnica: wondermiddeltje bij spierpijn

Holy Crap
Weleda Arnica sport massage spieren
karlijn visser

Karlijn Visser
13.05.2016

Arnica ken je misschien nog van vroeger. Zodra je als kind viel met een flinke blauwe plek in het vooruitzicht, werd er binnen no-time naar een tube arnicazalf gegrepen. Tenminste, mijn moeder was er dol op. Dat arnica tot veel meer in staat is dan blauwe plekken verzachten, dat bewijst Weleda. 

Arnica: wondermiddeltje bij spierpijn

weleda arnica spierpijnEerst terug naar de basis. Wat is arnica eigenlijk? Het is een plant die ook wel valkruid genoemd wordt. Van oorsprong groeit de plant met gele bloemen in de Alpen of Pyreneeën, maar ook in Nederland kun je haar vinden, voornamelijk in het Oosten van het land. In de middeleeuwen werd arnica vooral gebruikt om wondgenezingen te ondersteunen. Maar ook tegen hartfalen. De aanwezige flavonoïden in arnica zorgen voor het bevorderen van de doorbloeding van de kransslagaders, dat weer zorgt voor het beter werken van je hart.

Klimrek

Mijn moeder gebruikte arnicazalf voor het hele gezin. Het wondermiddeltje werd voornamelijk ingezet tegen blauwe plekken. Mijn broertjes en ik vielen regelmatig uit het klimrek. Gelukkig zijn we er dankzij de arnicazalf zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Arnica werkt echter niet alleen goed bij blauwe plekken, het heeft ook een gunstig effect op spierpijn. Daar weet natuur cosmeticamerk Weleda alles van. Zij ontwikkelden twee producten speciaal voor sporters: een douchegel (€7,99) en een massageolie (€18,49). De massageolie is mijn persoonlijke favoriet. Deze werkt in op spierkrampen en helpt stijfheid na een stevige work-out voorkomen. Mijn vriend, Miko Lodewijks, is naast personal trainer ook masseur. Hij wist niet hoe snel hij mijn flesje olie moest inpikken. ‘Ik gebruik de arnica olie graag tijdens massages. De olie verwarmt goed tussen mijn handen en stimuleert de doorbloeding van degene die gemasseerd wordt. Ook glijdt de olie soepel over de huid en geeft een zacht aroma af waar je spontaan van tot rust komt. Wat mij betreft is deze olie voor iedereen geschikt. Niet alleen voor sporters. We hebben allemaal spieren. Take care of them!’

weleda.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link