Astrologie verklaart de shift van plofkip en prozac naar natuurgeneeskunde

by Anna Liss 08.08.2017

Merk jij ook dat je sinds 2012 anders bent gaan nadenken over je voeding, je levensstijl en hoe je een bijdrage kunt leveren aan het grotere geheel? Al een paar jaar is healthy food flink in opkomst. Halleluja! Naar mijn idee begint de boel zich zelfs weer een beetje te normaliseren. Daarmee bedoel ik dat het hele dogmatische van sommige bewegingen af gaat. Want eerlijk, ik eet liever een frietje op z’n tijd dan de stress toelaten die het onthouden er van van met zich meebrengt. Ik was dan ook blij verrast toen mijn vriendin Anke de Jong, hoofdredacteur van Glamour magazine, vorige maand in haar editorial beloofde de dogmatische diëten te boycotten. Volgens de astrologie zitten we op dit moment misschien wel in het meest holistische tijdperk ooit: dat van de Waterman (Aquarius). Al deze vibraties, energieën en ontwikkelingen zijn op een of andere manier nu heel goed zichtbaar en voelbaar om ons heen. 

Astrologie verklaart de shift van plofkip en prozac naar natuurgeneeskunde

De tijd van het bewustzijn is al enkele jaren geleden aangebroken. Ineens werden mensen en bedrijven zich bewuster van hun lifestyle. Waar komt ons eten vandaan en waar voeden we ons precies mee werd belangrijk. Waar ik voorheen als een geitenwollensok uit de hoek kwam, kan ik nu voorzichtig wat meer kwijt over de boekweitpannenkoeken met aardperenmouse voor mijn kids, of mijn vertrouwen in de kosmos. Hip commercieel en alternatief zijn gaan tegenwoordig samen. Sterker nog, waarvoor ik als kind gepest werd is nu in!

Succes huwelijk: bewustzijn zijn en wijn drinken

Er lijkt wezenlijk iets te zijn veranderd in de maatschappij. Een tendens die ontegenzeggelijk anders was dan de decennia daarvoor. Er ontstaan allerlei initiatieven die te maken hebben met jezelf voeden from within. Met de buitenkant alleen red je het niet meer. Het holisme lijkt tot mensen door te gaan dringen. Je begrijpt, ik voel me thuis in het jaar 2017. Chanel, Chloé en Isabel Marant gaan namelijk perfect samen met ingewikkelde granen, karmische paden en chakra’s. Maar wat is het zo dat men doet veranderen? Wat is er gebeurd waardoor ik minder overkom als zweefkees?

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Astrologie heeft de sleutel

Marilyn Ferguson schreef er over in haar cultboek van de 80’s The Aquarian Conspiracy: over de aankondiging van een nieuw bijzonder tijdperk met de behoefte te ontdekken wat bewustzijn is. Aquarius-what? Het watermantijdperk dat staat voor ‘alles komt bij elkaar en wordt duidelijk’. Doordat we gaan ontdekken wat bewustzijn is, komen we achter de grote wetten van het leven, waaronder de wet van karma en de wet van reïncarnatie. Het wordt daardoor het tijdperk van het algemene belang, samen delen en geestelijke ontwikkeling. Pinterest en Instagram worden overspoeld met quotes over karma, energie, de betekenis van liefde en geluk. Op Facebook delen mensen dingen over diervriendelijkheid, milieu en destructieve corporaties die de natuur en mensheid schaden. In elke branche kom ik meer bezinning tegen. Zelfs in de medische wereld zie ik ruimte ontstaan voor geneeskracht uit de natuur, een vrije(re) geboorte en aandacht voor de patiënt. Allemaal signalen die wijzen naar dat er wordt nagedacht over hoe we met onszelf en de aarde omgaan.

Aquarius tijdperk

Het Aquarius tijdperk is dus een begrip uit de astrologie. Het is een van de twaalf grote tijdperken die de namen hebben van de twaalf tekens uit de dierenriem. Elk tijdperk duurt ongeveer 2.150 jaar en maakt deel uit van een cyclus van in totaal 25.800 jaar. Eind 2012 zijn we van het Vissen-tijdperk overgegaan naar het Aquarius tijdperk. Het Aquarius tijdperk staat in het teken van liefde, eenheid, waarheid, bewustzijn en spiritualiteit. Waarbij het Vissentijdperk, als laatste tijdperk van de dierenriem, individualisering en materie de hoofdmodus voeren. Dit tijdperk heeft ons veel gebracht en was volgens de astrologie een noodzakelijke stap in onze ontwikkeling. We zijn echter te ver doorgeschoten, waardoor de planeet Aarde aan haar taks zit. Maar gelukkig komt de energie van Waterman – al een tijdje bezig – net op tijd om hopelijk de redding in te zetten. Want waar zouden we nu zijn zonder de beweging van bewustwording? En stel je voor dat het nog steeds hip was om niet duurzaam te leven, veel vlees te eten, bij de McDonalds de deur plat te lopen, de Marlboro reclame nog op tv was, er geen docu’s waren over smeltende ijskappen, de maffia cultuur van de farmaceutische industrie tot aan die van Monsanto. Hoe had de aarde er dan voor gestaan?!

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Ben je benieuwd hoe je naar de taal van je eigen intuïtie leert luisteren? Kom dan naar ons tweedaagse seminar op 23 & 24 september dat we organiseren in samenwerking met Baptist de Pape van The Power of the Heart. Tickets en meer informatie vind je hier. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN