Krachtige maan van 2018: it’s time to call the ancestors for guidance!

by Karlijn Visser 03.01.2018

Strikt gezien zijn je voorouders persoonlijke verwanten in de familielijn die achter je ouders staan. Maar voorouders, ofwel ancestors, kunnen ook vanuit een mythisch perspectief gezien worden. Dan zijn het onze gezamenlijke verwanten uit vervlogen tijden van de nu levende mensen. In vele culturen worden de vroegere voorouders ook vereerd. Denk aan moeder Maria, Jezus, een engel of bekende figuren uit de Griekse mythologie. Hoe de ancestors je kunnen helpen en begeleiden op je levenspad vroegen we aan life- en yogacoach Andreas Trussat. 

Krachtige maan van 2018: it’s time to call the ancestors for guidance!

Ancestors zijn er om je te helen, om je te helpen en om je te herinneren dat je liefde waard bent. Ze komen naar je toe wanneer je hartslag laag en ontspannen is. Daarom verschijnen ze vaak in visioenen, in je slaap of tijdens het mediteren. Volgens Andreas helen de ancestors je hart om beschadigingen te verlichten. Ook tonen ze je regelmatig vorige levens, zodat je in dit leven betere begrijpt waar je naar toe gaat. Door het ruiken van een bepaalde geur of het zien van kleuren laten de ancestors weten dat ze er voor je zijn. Andreas heeft hun nabijheid al meerdere keren ervaren. Zijn drie meest sprekende voorbeelden van contactmomenten deelt hij met ons. Inclusief tip om zelf vanuit nederigheid contact te maken met je healing ancestors. Laten we daarmee beginnen :-).

Meditatie oefening: contact maken met je ancestors

soulful yoga practice, andreas trussat, HolistikAndreas: “Ga zitten in een gemakkelijke houding, leg je handen op je buik en sluit je ogen. Open nu bewust je voorkant zover mogelijk naar voren in de energie. Open naar achter met vertrouwen, want je kunt niet zien wat er daar gebeurt. Speels open je de beide zijkanten en vervolgens open je diep naar beneden en licht omhoog. Dan gaat één hand naar het hart. Open nu je hart. Deze zeven handelingen corresponderen met de 7 chakra’s. Maak je niet druk om je manier van ademen, dat doe je sowieso al ;-). Neem ongeveer 10 minuten de tijd voor deze oefening en focus je op de zintuigelijke sensaties die je waar kunt nemen die er misschien met een boodschap voor je zijn. Bij de krachtige maan van nu is deze oefening extra intens”.

1. Rozengeur

Andreas: Rond mijn 30e verjaardag had ik mijn eerste ervaring met de ancestors. Ik rook in die periode vaak een rozengeur. Soms leek het wel alsof er honderden rozen om mij heen stonden, maar de realiteit was een drukke straat met stinkende auto’s waar geen roos te bekennen was. Dat was frappant. Ik verklaarde mezelf voor gek. Toen ik op een gegeven moment langs ging bij een acupuncturist, kwam naar voren dat mijn overleden oma met mij wilde communiceren door middel van de rozengeur. Ze was er. Altijd heb ik overigens al iets met rozen gehad. Ik slaap al jaren met verse rozen naast mijn bed.

2. Warme hand op mijn hart

Andreas: Tijdens een savasana heb ik ook een keer een ervaring gehad met de ancestors, dat was na afloop van een trance dance les van Shiva Rae. In zo’n soort les roep je door het ritme en de trance de voorvaderen op. Ze keek me aan vlak voordat we in savasana gingen en zei ‘I feel the ancestors are coming‘. Toen begon savasana. Ze draaide de beste muziek van de wereld waardoor ik in een nog diepere staat van meditatie kwam. Ik lag op de grond en voelde dat iemand een hand op mijn hart legde. Eerst dacht ik dat het Shiva was, maar het waren de ancestors. Ze heelden mijn hart. Het voelde alsof er een vuurtje op mijn hart lag. Nog lang daarna was ik van slag. Het was alsof Jesus langs kwam. Jezus bracht verlichting en heling.

3. Genade in Mandali

Andreas: Het was afgelopen jaar tijdens de ochtendmeditatie in Mandali, Italië. Ik volgde hier het jaarlijkse stilte retreat van Sarah Powers. De meditatie begon met een klankschaal waarbij ik de energetische deuren naar de onzichtbare wereld opende. Ineens kreeg ik de genade over me heen in de kleur van fel geel licht, alsof moeder Maria met haar licht over me heen kwam. Het was zo’n intense en bijzondere ervaring dat ik een paar dagen nodig had om er van bij te komen. andreastrussatyoga.com

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN