Goodbye chemische bus scheerschuim: biologisch ontharen is de trend en doe je zo!

Body
razoli amanprana scheren
Natalja De Vos

Natalja De Vos
29.05.2018

Mijn benen scheren vind ik één van de saaiste dingen die er onder de douche moeten gebeuren. Stiekem zie ik er zelfs een beetje tegenop als ik aan de na-effecten denk: rode bultjes en benen zo droog dat de schilfertjes er vanaf te wrijven zijn. Tijdens een koffiepauze met Holistik’s Karlijn deelde ik mijn “probleem”. Kar vertelde mij dat synthetisch scheerschuim wellicht de grote boosdoener is. Zelf gebruikt ze 100% natuurlijk scheerolie. Dit weekend heb ik de biologische olie van Amanprana getest, Razoli vrouw, en je kunt wel raden wat er vanaf nu op mijn badkamer kastje staat… 

Goodbye chemische bus scheerschuim: biologisch ontharen is de trend en doe je zo!

Amanprana’s Razoli bleek het geheime recept voor een zacht velletje, zelfs nadat het scheermes er overheen is gehaald. De oprichter van Amanprana, Bart Maes, zocht jarenlang naar een natuurlijke scheercrème maar vond ‘m niet. Vandaar dat hij zelf een 100% natuurlijke scheerolie ontwikkelde.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Amanprana, scheerolie, razoliZelf scheer ik me het liefst onder de douche voor het slapen gaan. Het scheermesje glijdt door de olie makkelijk over de huid, waardoor sneetjes of krasjes minder snel voorkomen. De eerste keer toen ik Razoli gebruikte was ik te ongeduldig om de gebruiksaanwijzing te lezen. Gulzig als ik was trok ik de prachtig vormgegeven verpakking van het glazen flesje af. Wat opviel na het douchen was mijn zachte velletje. De amandel-, kokos-, olijf- en rode palmolie, in combinatie met 7 essentiële oliën die in de scheerolie zijn verwerkt, hydrateren, herstellen, verstevigen en voeden de huid. Bijna alle palmolie kun je beter vermijden. Witte palmolie is namelijk geraffineerd en essentiële stoffen zoals vitamine E, caroteen en sterolen zijn eruit gefilterd. De Razoli scheerolie bevat ongeraffineerde rode palmolie geteeld van biologisch verbouwde oliepalmen. Ze verzachten en verminderen irritaties. Scheercrème, aftershave of scheerzeep heb je dus niet meer nodig. En ook die bus chemisch scheerschuim mag linea recta de prullenbak in!

Razoli: voor ladies en gents

amanprana-razoli-manDe scheerolie – uiteraard volledig vrij van chemicaliën en conserveringsstoffen – is gemaakt voor zowel ladies als gents en kan voor het gezicht, lichaam of intieme delen gebruikt worden. In deze video vind je meer info. Speciaal voor mannen heeft Amanprana trouwens een 3 in 1 scheerolie. Door de scheerolie is de wrijving met de huid veel minder en wordt ze minder belast. Baardharen zijn door de scheerolie duidelijk zichtbaar. Zo weet je precies waar nog geschoren moet worden. Tevens is er minder kans op ingegroeide haren, omdat de haren korter en beter worden afgeschoren. In aftershave zitten meestal chemische stoffen en alcohol, die de huid irriteren en die je écht niet op je huid wilt aanbrengen. En schrik niet te hard: het percentage verzorgende ingrediënten in aftershave is gemiddeld genomen minder dan 2%. Deze biologische scheerolie bevat daarentegen tot onze geruststelling 100% verzorgende ingrediënten.

Kom in scheeractie

Masseer de olie goed in en scheer dan met de haargroei mee. Daarna kun je altijd – om het zekere voor het onzekere te nemen – nog een keer tegen de haargroei in strijken. Na het scheren dient het restant als voeding voor je huid, en voor mannen zelfs als serieuze vervanger van aftershave. De pure olie is eetbaar en je kunt haar frisse geur ook als parfum ervaren. Nog een voordeel: je hebt maar een beetje nodig, waardoor je er lekker lang met doet. Eigenlijk is Razoli een 3-in-1 product: het scheert glad, vermindert irritaties en verzacht de huid. Een bodylotion na het scheren is dus niet meer nodig heb ik gemerkt. Top! Razoli van Amanprana kost € 36,95 – 100 ml en is verkrijgbaar via Amanvida.eu. 

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Amanprana. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link