Maak kans! 5 x sustainable shirt van Alchemist t.w.v. €49,95

by Evelyn van Hasselt 04.10.2017

Op 6 oktober begint de Dutch Sustainable Fashion Week en bundelen honderden duurzame designers, winkels en webshops kun krachten. Hun missie? Laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzame materialen. Fashionlabel Alchemist en sustainable webshop watMooi geven vast het goede voorbeeld.

Maak kans! 5 x sustainable shirt van Alchemist t.w.v. €49,95

Sinds Karlijn en ik met Holistik zijn begonnen proberen we ons leven stapje bij beetje duurzamer te maken. Niet door de hele boel in één keer om te gooien, maar door steeds bewustere keuzes te maken. Ook als het gaat om de kleding die we kopen. We kijken niet meer alleen of een kledingstuk mooi is, maar willen óók weten hoe het gemaakt is. Een trui die op een eerlijke manier is geproduceerd van duurzaam materiaal voelt nu eenmaal prettiger aan en is ook nog eens zachter voor je ziel. Iets dat Caroline Mewe – founder en designer van het Nederlandse label Alchemist – al lang weet: “Kleding komt heel dicht bij, je draagt het op je huid. Dan wil je toch niet iets aan hebben wat ongelukkig in elkaar is gezet? We geloven dat mensen geen losstaande wezens zijn, maar verbonden zijn met hun omgeving. Volgens het verhaal zochten alchemisten naar de formule om goud te maken. Ze wilden het gewone omzetten in het allermooiste. Door losse stoffen samen te smelten wilden ze het hoogst haalbare maken. Wij volgen hun idee en geloven dat chemie begint als de verschillende elementen met elkaar in aanraking komen.” Op een merk met zo’n puur verhaal kun je toch niet anders dan verliefd worden?

Maak kans op 5 x een sustainable shirt van Alchemist

alchemist watmooiAan de Dutch Sustainable Fashion Week doen niet alleen designers en labels mee, ook winkels en sustainable webshops sluiten zich er bij aan. Eén van die webshops is watMooi. watMooi is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste online store waar je allerlei toffe duurzame labels zoals Alchemist scoort. Karlijn en ik komen maar wat graag in dit virtuele groene warenhuis waar de deur altijd open staat. Nu de Dutch Sustainable Fashion Week voor de deur staat slaan Alchemist, watMooi en Holistik de handen in één om jou te laten ervaren hoe prettig sustainable fashion voelt op je huid. We mogen 5 van onze lezers blij maken met een prachtig Wear what your stand for shirt van Alchemist t.w.v.  € 49,95 (maat M). Kans maken? Dan vragen we je 2 dingen te doen waar je ons enorm mee helpt:

1) Volg Holistik en watMooi voortaan op Instagram
2)Vul hieronder je gegevens in en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt)

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Binnen een week hoor je per mail of je gewonnen hebt. Succes!

Shocking fashion facts

• 1 op de 3 kledingstukken in jouw kast wordt nooit gedragen.
• In Nederland gooien we jaarlijks samen zo’n 235 miljoen kilo textiel weg.
• Gemiddeld kopen mensen 60 procent meer kledingstukken dan vijftien jaar geleden – en we doen er half zo lang mee.
• Voor de kledingconsumptie van één huishouden is jaarlijks net zoveel water nodig als om 1000 badkuipen te vullen.
• Slechts 0,1 procent van alle kleding die wordt ingezameld door liefdadigheids- en retourprogramma’s wordt gerecycled tot nieuwe textielvezels.
• De textielindustrie is verantwoordelijk voor 10 procent van de CO²-uitstoot.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN