Dit is hoe je verzachting als lifestyle concreet maakt in de keus van je deodorant

by Karlijn Visser 29.09.2017

Een thema dat telkens terugkeert in deze fase van mijn leven is verzachting. En dat uit zich op verschillende manieren. Van het blenden van een grote bak zoete aardappel chocolademousse waar ik een week lang van kan smullen (elke avond voor ‘t slapen gaan een bakje), tot het maken van een boswandeling als ik ongesteld ben in plaats van het grove gewichten werk in de gym. Daarnaast signaleer ik dat mijn keus voor vegan food zich ook steeds vaker doorvertaald in de beautyproducten die ik gebruik. 

Dit is hoe je verzachting als lifestyle concreet maakt in de keus van je deodorant

Heb je weleens nagedacht over de deo die je ‘s ochtends gebruikt? Vroeger was ik dol op deo spray’s. Het liefst spoot ik nog wat extra gas mijn slaapkamer in omdat het zo lekker fris ruikt. Hell no dat ik dat nog eens zou doen. Laatst waren Evelyn en ik namelijk op een congres in Parijs over het belang van schone lucht in huis. Wat bleek? De chemicaliën in deo spuitbussen zijn zeer slecht voor je gezondheid. Zonder dat je er erg in hebt, adem je ze allemaal in en weten ze zich misschien wel te nestelen in je lichaam. Een advies van een van de experts was dan ook dringend: als je aan de slag wilt gaat met beauty bevorderende spuitbussen (haarlak, deo, droogshampoo, bodyspray’s, etc.) doe dit dan buiten. Ook heeft het gas op je huid een niet zo prettig effect. Spray je per ongeluk te lang, dan kunnen er zelfs brandwonden ontstaan.

Weg met gevaarlijke deo spray’s

Deodorant spray’s gebruik ik al een aantal jaar niet meer. Mede door Evelyn. Al in het begin van onze vriendschap zo’n tien jaar geleden, toen we onze eerste tripjes naar het buitenland maakten, had zij een roller bij zich. Toen ik mijn spray een keer vergat en die van haar mocht lenen, vertelde Eef dat ze altijd bewust kiest voor een deo roller. Maar vind je dat dan niet onhygiënisch, vroeg ik? “Ach, wat extra bacteriën zijn goed voor de weerstand. Al dat gas dat uit een deo spuitbus komt, wil ik niet op mijn geweten hebben. Niet voor mijn lijf en niet voor de natuur.” Vanaf dat moment wilde ik ook alleen nog maar rollen.

Test: verzachtende vegan deodorant

Ahava deodorant roller veganNu ik steeds vaker voor een vegan maaltijd ga, merk ik dat ik het ook steeds belangrijker vind dat mijn beautyproducten vegan zijn en diervriendelijk geproduceerd worden. Het veganisme (ofwel ‘vegan’) staat voor een levensstijl waarin men streeft om dierlijke producten (vlees, kaas, eieren, leer, honing, etc.) of producten met ingrediënten afkomstig van een dier te vermijden. Uiteraard wil ik ook dat beauty producten die ik gebruik vrij van toxische ingrediënten zijn. Terugkomend op de deodorant kun je het beste kijken naar een deo vrij van alcohol, aluminium, parabenen en triclozan. Toen Anne van Ahava mij laatst een mailtje stuurde met de vraag of ik hun nieuwe vegan Dead Sea Mineral Deodorant wilde testen was het antwoord meteen ‘ja’! Inmiddels twee weken rollen verder ben ik nog steeds enthousiast. De deo ruikt fris, is dierproefvrij en zorgt er bovendien voor dat ik de rest van de dag geen zweetgeurtjes hoef te ruiken. Want trust me, dat is weleens anders geweest in een testperiode van gezondere deo’s voor mens en planeet. De zachte vegan alcohol- en aluminium vrije roll-on deodorant is rijk aan mineralen en vitamine E die de huid kalmeren en mijn oksels droog en geurvrij houden. De Aloë vera en kamille in de Dead Sea deo houden mijn okselhuidje rustig en soepel, zonder een verstorende werking te hebben op mijn biologische systeem.

Ahava, VEGAN Dead Sea Mineral roll-on deodorant, www.ahava.nl, € 14,95

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je met de knop hieronder in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ahava. Echter hebben wij onze mening hier niet door laten beïnvloeden en past een samenwerking altijd bij de visie van Holistik.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN