Afrekenen met verlatingsangst? Ontdekt je negatieve intentie

by Karlijn Visser 04.06.2016

Omdat Hermelijn van der Meijden, auteur van het boek De Droomvrouw, zoveel waardevolle informatie over het leven met ons wilde delen, volgt hier deel 2 van het interview met haar: over het belang van de juiste intentie. Centraal staat de vraag hoe je negatieve intenties omzet in positieve. Want met de energie die uit je intentie voortvloeit creëer je jouw eigen realiteit.

cover energie volgt intentie de droomvrouw hermelijn van der meijdenAchterhaal je negatieve intentie en reken af met verlatingsangst

Mocht je het artikel van gisteren gemist hebben, lees dan hier terug waarom Hermelijn De Droomvrouw schreef. Vandaag gaat ze dieper in op de energiewet ‘energie volgt intentie’. Het inzetten van een bewust gekozen intentie kan jou helpen je dromen te realiseren en erachter te komen wat echt belangrijk voor je is.

Wat is de juiste intentie? 

‘Ik denk dat de ‘juiste’ intentie een positieve is die voortkomt uit een hartsverlangen of ‘innerlijk weten’, en daarmee onafhankelijk is van je omstandigheden. Hij is in overeenstemming met je ‘hoogste’ belang. Zo’n intentie ontspringt eerder aan het niveau van je ziel, dan aan het niveau van persoonlijkheid of ego. Hij helpt je leven volgens je grotere plan; dat je kunt zijn wie je bent, en kunt doen waarvoor je gekomen bent.

Hoe buig je een negatieve intentie om in een positieve? 

‘Negatieve intenties zorgen ervoor dat alles blijft zoals het is – lekker veilig en onder controle. Positieve intenties kunnen je dwingen om te veranderen, je oude identiteit los te laten, uit je comfortzone te stappen en jezelf in lijn te brengen met je hart en je ziel. Bij mij leidde het ertoe dat ik begon af te wijken van de mensen om me heen. Er kwamen emotionele processen op gang. Ik moest keuzes maken, grenzen stellen, werd geconfronteerd met mijn onvermogen en kreeg ‘testen van het universum’ om te zien of ik echt wel wilde wat ik dacht dat ik wilde; allemaal dingen waar je niet per se op zit te wachten’.

Onverwerkte pijn

‘Een negatieve intentie is niet altijd even eenvoudig te herkennen. Ze zijn vaak verweven met je persoonlijkheid onder het mom van ‘zo ben ik nu eenmaal’. Maar als het je niet lukt om datgene in je leven te manifesteren waarnaar je het meest verlangt, dan kun je ervan uitgaan dat er onder de oppervlakte onverwerkte pijn ligt. En die is altijd verbonden met negatieve intenties. Mij lukte het niet om de relatie te krijgen waarvan ik droomde. Omdat ik diep vanbinnen bang was om in de steek gelaten te worden. De negatieve intentie was: ik verlaat jou, voordat je mij kunt verlaten. ‘Ombuigen’ is een proces van steeds dieper af durven dalen in je onderbewuste. Ik ontdekte eerst de overtuiging. ‘Ik word toch wel in de steek gelaten’. Daaronder kwam de angst, de pijn uit het verleden van de scheiding van mijn ouders. Ik begon contact te maken met dat gevoel – die eenzaamheid. En het besluit dat ermee samenhing: ‘dit nooit meer’. Door met al die lagen van bewustzijn contact te maken, kon ik mijn negatieve intentie ontmantelen, en kwam er steeds meer ruimte voor het echte verlangen: ik wil me verbinden met iemand die van me houdt.

Hoe word je je bewust van de energiestroom?  

‘Door de dingen te voelen en te ervaren zoals ze zijn. Door contact te maken met al die menselijk aspecten die opgeslagen zijn in je ziel: van je diepste verdriet tot je grootste potentie. Met alles waarvan je niet gelooft dat je dat bent. Gebruik al je zintuigen en leef zonder oordeel. Verder door meditatie, energy reading en healing en allerlei andere vormen van persoonlijke ontwikkeling en begeleiding’.

Hoe maak je de energiestroom die je uitzendt krachtiger? 

‘Misschien is het eerder nog een kwestie van het universum meer ruimte geven om door je heen te bewegen. Zet je zelf niet steeds tussen die creatiestroom. Dat zijn we echt verleerd aan deze kant van de wereld. Dus: meer zijn, minder doen. Meer hart, minder hoofd. Meer overgeven aan de stroom van het leven, minder controle. Meer ontvangen, minder geven’.

Naast schrijfster is Hermelijn ook reader/healer. Mocht je meer informatie over haar willen lezen of een persoonlijk consult willen inplannen? Dat kan! Check: www.hermelijnvandermeijden.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN