videocam Ben jij één van de miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts?

Recept: perzik clafoutis, zónder gluten, lactose en geraffineerde suikers

Recipes
oh my pie

Holistik
05.04.2022

Deze glutenvrije clafoutis met perzik en is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een smaaksensatie eerste klas! Een luchtige Franse cake met een smeuïge bite waarin de perzik fantastisch combineert met het accent van citroen en vanille. Geheel glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én vrij van geraffineerde suikers. Het recept is van Oh my Pie

Recept: clafoutis met perzik (zónder gluten, lactose en geraffineerde suikers)

Clafoutis is een soort gebak dat meestal als dessert wordt gegeten. De ‘echte’ clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar gemaakt met kersen. Opvallend is dat de Fransen de kersen niet ontpitten. Het eten van deze goddelijke lekkernij is dan ook niet zonder risico. In de rest van Frankrijk wordt ook ander fruit gebruikt om een clafoutis te maken. Denk bijvoorbeeld aan perzik, aardbeien, blauwe bessen en zelfs banaan. Een clafoutis is overigens geen echte taart. Het lijkt eerder op een soort van luchtige cake. Clafoutis is zowel warm, lauw als koud erg lekker en smaakt ook prima als ontbijt!

Wat heb je nodig?

Vlaaivorm 20 cm

Ingrediënten:

200 g gepureerde perzik of 220 ml kokosmelk (volle variant)
4 biologische eieren
3 el citroensap
1 tl vanille-extract
100 g amandelmeel
Snufje zeezout
2 perziken
amandelschaafsel om te garneren
Houd je van zoet? Voeg dan wat honing toe.

Zo maak je clafoutis

  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe de gepureerde perzik (of de kokosmelk) in een mengkom samen met de eieren, vanille en het citroensap.
  • Mix het goedje tot een romig en vooral luchtig beslag.
  • Spatel het amandelmeel en het zeezout voorzichtig door het beslag. Proef het beslag, voeg zo nodig nog wat (suikervrije) honing toe. Schenk het beslag in de bakvorm.
  • Schil de perziken en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes perzik over het beslag en strooi hier wat amandelschaafsel overheen. Schuif de clafoutis de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n  25 a 30 minuten.

Bewaartip! De clafoutis kun je gerust zo’n 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

5/5 (1 Review)
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.