Bali: 10 holistische hotspots die je niet wilt missen

Holy Crap
Bali hotspots 2018

Normaal gesproken ga ik nooit vaker dan één keer op vakantie naar dezelfde bestemming. Er zijn zoveel bijzondere plekken op de wereld dat ik telkens weer een nieuw stukje van de planeet wil ontdekken. Voor één eiland maak ik een uitzondering: Bali. Toch was mijn eerste indruk van ‘het eiland van de goden’ niet al te best…

10 x holistische hotspots in Bali

baliMijn eerste bezoek aan Bali was geen daverend succes. Ik had namelijk een hele rits parelwitte stranden verwacht. Nu zijn die er op zich wel, maar het is niet zo dat je op Bali struikelt over de hagelwitte zandkorrels. Ook bleven mijn vriend Bas en ik tijdens ons eerste bezoek te lang in de veel te drukke en toeristische badplaats Kuta hangen. Pas later ontdekten we de – veel leukere! – plaatsjes verderop: Seminyak en Canggu. Seminyak ligt in het verlengde van Kuta en Canggu weer in het verlengde van Seminyak. Natuurlijk heeft het eiland veel meer te bieden, maar als je een week of twee de tijd hebt én van reuring houdt, dan zijn Seminyak en Canggu (en dan vooral Canggu) wat mij betreft een goede uitvalsbasis. Zeker als je jouw healthy lifestyle ook tijdens je vakantie wilt voortzetten.

Hotspots in Seminyak

1) Revolver, Jl kayu aya / Gang 51 en Jl Petitenget #102 in Seminyak

Je moet er even naar zoeken, Revolver zit goed verstopt in een steegje, maar deze ’boutique coffee specialist’ is het waard. Alleen al omdat ze hier super goede koffie schenken. Waarschijnlijk de lekkerste koffie van het eiland, gemaakt van bonen die op Bali groeien. Kom je hier ontbijten? Probeer dan vooral de Grassy Knoll: een breakfast salad met noten, quinoa en eitjes. Let op: Revolver heeft 2 vestigingen: Revolver HQ (Gang 51) en Baby Revolver (Petitenget). Bij Baby Revolver is de keuze uit gerechten iets kleiner (maar nog altijd ruim voldoende).

2) Earth Café & Market, Jl. Lesmana/Oberoi No. 99 in Seminyak

Voor alle vegetariërs en vegans van deze wereld is het ‘donkergroene’ Earth Café een safe haven. Het menu is 100% vegetarisch en gebaseerd op macrobiotische principes. Ook liefhebbers van raw food kunnen hier hun hart ophalen. De kaart is namelijk super uitgebreid! Van buckwheat pancakes en tofu omelettes tot pumpkin ginger soup en liver cleanser juice. Earth Café is een café en winkel in één. Je kunt hier ook terecht voor bijvoorbeeld raw handmade chocolade, organic skincare, boeken en honing. In tegenstelling tot veel andere hotspots in Bali is Earth Café eerder ‘groen’ dan ‘hip’ maar persoonlijk vind ik dat nou juist zo leuk aan deze plek.

3) Cafe Organic, JL Petitenget 99, Seminyak & JL Batu Bolong 58, Canggu

bali cafe organicDe eerste vestiging van Café Organic opende haar deuren in het najaar van 2015 en bevindt zich aan een drukke weg tussen Seminyak en Canggu. Café Organic staat bekend om haar fantastische salades. De Kawaii Bowl met crusted tofu (zie foto hierboven) is mijn persoonlijke favoriet en moet je écht bestellen. Stevige trek? Probeer dan The Breakfast Criminal: toast met avocado en gepocheerde eieren. Ook leuk om een keer te proeven is een baby blauwe Mermaid Latte met blauwe spirulina en manuka honing. Heerlijk in combinatie met een sesame bliss ball. De kaart is 100% vegetarisch en er staan ook allerlei vegan, raw en gluten-free opties op. Inmiddels heeft Café Organic er een tweede vestiging bij in Canggu. Beide vestigingen zijn dagelijks geopend vanaf 7.00 uur. Een ideale spot dus voor vlak voor of na een yogales, bijvoorbeeld bij yogaschool Samadi.

Hotspots in Canngu

Seminyak stond jarenlang bekend als de coolste plek van Bali. Daar is een tweede place to be bijgekomen: Canggu. Je vindt er toffe stranden, een hele rits healthy hotspots waar je struikelt over de woest aantrekkelijke surf dudes en allerlei gave barretjes. Ben je voor het eerst in Canggu? Dan is de lange straat Jalan Pantal Batu Bolong (en het gebied rondom deze straat) een goede plek om te beginnen.

4) Betelnut Café, Jl Pantal Batu Bolong No. 60, Canggu

Het Betelnut Café is mateloos populair. Of dat terecht is? Ai, nu komt het aan op mijn eerlijkheid. Het is een leuke spot voor ontbijt of lunch, dat zeker. Maar waarom iedereen zo lyrisch is snap ik niet helemaal. Als je hier puur en alleen komt voor de coole surf crowd, dan zit je goed. Maar de Veggie Patch salade die ik er bestelde was best lekker, maar niet fantastisch. Als je het mij vraagt zijn er veel toffere hotspots in Bali.

5) The Mocca, Gg. Nyepi (een zijstraatje van Batu Bolong)

the mocca baliEen perfecte hotspot om je dag te beginnen. Bij The Mocca hebben ze namelijk de mooiste breakfast bowls van Bali, compleet met eetbare bloemen. En dat voor nog geen 4 euro per bowl. Ook niet onbelangrijk: de koffie is hier goed! Datzelfde geldt volgens mijn vriend Bas voor de pizza. De brownie vond ik persoonlijk wat minder, ik zou ‘m niet nog een keer bestellen. The Mocca zit in een zijstraat van Batu Bolong, schuin tegenover Velvet, een boutique waar je heerlijk kunt shoppen.

6) The Shady Shack

The Shady ShackOp een steenworp afstand van The Mocca, aan de rand van een klein rijstveld vind je The Shady Shack. Een groot pluspunt is de witte veranda omringd door planten waar je je in de tropen waant. En dan smaakt je breakfast bowl toch nét even lekkerder. Het enige nadeel van deze hotspot is dat The Shady Shack zo populair is dat je soms even moet wachten op een tafel. Maar hey, deze plek is het wachten waard. De kaart is super uitgebreid. Tip: probeer de cauliflower steak, van een doodgewone bloemkool weten ze hier namelijk een culinaire traktatie te maken. Ook heel lekker is de Nori Bowl met tofu en zeewier.

7) Avocado Factory

the avocado factory baliNiet alleen in Amsterdam schieten avocado hotspots als paddestoelen uit de grond, ook in Bali is deze zachtgroene vrucht razend populair. Dat bewijst The Avocado Factory, een hotspot vlakbij The Shady Shack aan hetzelfde kleine rijstveld. De bediening is hier supervriendelijk en maakt met veel zorg de prachtigste ‘avocado rozen’ die bijna te mooi zijn om op te eten.

8) The Esoteric World, JL Batu Bolong (tegenover het Kirana hotel)

Dit piepkleine winkeltje zou je zo over het hoofd zien. Dat terwijl je er de mooiste jurken en jumpsuits kunt scoren. Ik ben letterlijk op mijn koffer gaan zitten om de 3 jurken die ik er kocht mee naar huis te krijgen. Op Batu Bolong wemelt het van de toffe shops (Lost in ParadiseHaze & Glory, Auguste the Label) maar The Esoteric World is toch echt mijn favoriet. Misschien wel omdat ze geen website hebben en zelfs geen Instagram account. Je vindt The Esoteric World tegenover het Kirana Hotel op Batu Bolong.

9) Milu by Nook, JL Pantai Berawa No.99, Canggu

mild by nook baliAls ik van alle 10 de hotspots één plek uit mag kiezen die ik uit de grond van mijn hart kan aanbevelen dan is het Milu by Nook. Wát een fantastisch restaurant is dit! Alles klopt: van de typisch Balinese inrichting en de ligging (aan een klein rijstveld) tot de uitgebreide kaart en ultra vriendelijke bediening. Ik at hier de beste crunchy chicken salade ever en voor de kipsaté zijn we speciaal omgereden. Wat je ook doet: ga naar Milu by Nook. You can thank me later;-).

10) Spring Spa

spring spaIk ben een echt massage junkie. In Nederland ontbreekt het me alleen vaak aan tijd. Voor mij betekent een trip naar Bali dan ook één grote inhaalslag. Er gaat dan ook geen dag voorbij of ik lig wel ergens op een Balinese massagetafel. Bij Spring Spa ben ik kind aan huis en ken ik de menukaart inmiddels uit mijn hoofd. Een spa waar ik niet zelf ben geweest, maar wel goede verhalen over heb gehoord is Therapy.

Bonus hotspot: Jungle Fish, Ubud

jungle fish baliOp ongeveer anderhalf uur rijden van Canggu ligt Ubud. Dit schattige kunstenaarsdorpje ligt midden in de jungle en heeft zoveel hotspots dat ik er een apart artikel over zou moeten schrijven, iets dat onze lieve contributor Janneke gelukkig al voor je heeft gedaan. Eén hotspot wil ik je niet onthouden: Jungle Fish, beter bekend als de no beach beachclub. Bas en ik hebben hier een middag aan de infinity pool doorgebracht en genoten van elke minuut. Bij ons volgende bezoek blijven we hier zéker een nachtje slapen. Tip: boek een deluxe suite, deze suites hebben verreweg het mooiste uitzicht. Mooier dan de – veel duurdere – villa’s die je hier ook kunt huren.

Geniet van Bali!

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.