videocam Ben jij één van de miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts?

Déze 15 green glamour hotspots in Hamburg doen je Berlijn (bijna) vergeten

Travel
hamburg, hotspots, duitsland, citytrip, vegan
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
11.05.2019

Jarenlang stond Berlijn op nummer één, maar steeds vaker vinden healthy, holistische ondernemers hun weg naar de bruisende Duitse groene havenstad Hamburg. Dit zijn de leukste adresjes voor als je er een weekendje op citytrip gaat.  

Déze 15 green glamour hotspots in Hamburg doen je Berlijn (bijna) vergeten

Hamburg is een metropool in het noorden van Duitsland en telt ruim 1,8 miljoen inwoners. Het is daarmee de tweede grootste stad van Duitsland (na Berlijn) en de zevende grootste stad binnen de Europese Unie. Daarnaast is Hamburg één van de dichts bevolkte steden van Europa. De leukste wijken? Schanzenviertal, Hafencity, St. Pauli (met de bekende Reeperbahn) en het Karoviertel. Daar is van alles te beleven! Kijk maar eens naar deze hotspots:

1. Mad About Juice

“Je bent wat je eet” weten ze bij deze juicebar ‘plus’ maar al tegoed. Je bestelt bij MAD goeie koffie, juices, acai bowls, sandwiches en salades. En een geruststellende gedachte; ze hebben meerder vestigingen in Hamburg dus er is altijd wel een smaakvol vitamineshot bij je in de buurt. madaboutjuice.de

mad about juice, hamburg

2. Izakaya Hamburg

Misschien ken je restaurant Izakaya uit de Amsterdamse Pijp; Japanse haute cuisine met een Zuid Amerikaanse twist. Daar waar je in je eigen stad vaak voorbij fietst (want; te duur, geen tijd, geen oppas of je wil een snelle hap), kan in het buitenland ineens extra leuk zijn. Tijdens een citytrip heb je zeeën van tijd en ben je als het goed is in liefdevol gezelschap. Zin in een romantische avond uit? Dan is Izakaya Hamburg de ideale locatie. De ligging is bijzonder met uitzicht op het Nikolaifleet kanaal, een openhaard en heel vriendelijk en kundig personeel. Kies je voor het chef’s menu, dan zal je de hele avond verrast worden met allerlei zinnenprikkelende gerechtjes om samen te delen. Een vegan menu behoort ook tot de mogelijkheden (al konden wij de sushi en andere Japanse bites met vis onmogelijk weerstaan). Vraag dan vooral naar de geroosterde kool met truffelolie. Reserveren is een must en kan via izakaya-restaurant.com/hamburg.

Izakaya, hamburg, restaurant

3. Froindlichst – vegan food

Hier eet je smaakvolle, reusachtige salades met vegan gyros of pulled pork. Maar Froindlichst is pas echt groot geworden vanwege hun vegan pizza’s en burgers. De sfeer is laid back. Een hoog hipster gehalte? Daar doen ze bij Froindlichst niet aan, iedereen is welkom en voelt zich er thuis.

froindlichst, hamburg, citytrip, duitsland

4. Le Meridien Hotel Hamburg

Ben je dol op de stad, maar dan het liefst in combinatie met natuur? Dan is Hotel Le Meridien dé plek voor jou. Dankzij het prachtig uitzicht op het Alster meer begeef je je midden in de stad toch in hartje natuur. Misschien kun je zelfs wel stellen dat het Alster meer het stadscentrum is, want de meeste wijken in Hamburg liggen rondom dit centrale meer. Nog een voordeel van Le Meridien is de ruime spa. Na een dat slenteren door de stad kun je hier heerlijk relaxen. Verheug je daarnaast op het royale ontbijt; de selectie aan Duitse broden is onovertroffen, net als het uitzicht op het sprookjesmeer. Kijk voor meer info op marriott.com/hamburg.

le meridien, hamburg, hotel, duitsland

5. Hamam Hamburg

hamam hamburg, citytrip, hotspot, duitsland

De traditionele hamam hebben we te danken aan de oude Romeinen en Grieken. Ze bouwden hete en tegelijkertijd vochtige ruimtes met als functie om tot lichamelijke en geestelijke reinheid te komen. Bijtanken van alle indrukken doe je daarom op zondag tijdens het eeuwenoude badritueel in Hamam Hamburg. Je draagt badkleding en je krijgt een hamam doek om om te slaan. Vervolgens kan het grote poedelen beginnen. Na een douche ga je liggen op de grote verwarmde marmeren steen in het midden van de Hamam. Blijf liggen tot het moment aanbreekt waarop je echt niet meer kunt, zo warm heb je het. Dan wacht er een teil met koud water op je. Onderdeel van de Hamam experience is ook een massage-scrubbeurt. Verwacht een niet-poezelige aanpak met een hoop schuim, stevige handen en extreem schoongepoetst gevoel na afloop. Kijk voor info op hamam-hamburg.de.

6. 25hours Hotel – Hafencity & Bahrenfeld

Stoer, design en van alle gemakken voorzien, dat is 25hours hotel. Ze hebben een sauna, dakterras, goed restaurant (Heimat) en zachte bedden. In de badkamer staan eco-luxury producten van ‘Stop the water while using me’. Hamburg heeft zelfs twee locaties van 25hours: in HafenCity (havengebied) en in Bahrenfeld (een wijk in Hamburg met veel toffe design shops). In HafenCity zit het Israëlische restaurant Neni (één van de lievelings eetplekken van Evelyn en van mij) zo goed als aan het hotel vast. Als je een grootverbruiker van falafel, hummus en ‘alles met aubergine’ bent, mag je Neni niet missen als je in Hamburg bent.

hamburg, 25 hours, hotel, design

Elke 25hours hotel is ingericht op basis van een thema. De hotelkamers in HafenCity zijn allemaal met maritieme thema ingericht. De lobby doet denken aan een scheepsloods, de meubels zijn gemaakt van houten kratten en de kamers lijken op scheepscabine’s. In Bahrenfeld is het design op de jaren zestig en zeventig geïnspireerd. 25hours hotel zit trouwens niet alleen in Hamburg. Dit design hotel is ook te vinden in Berlijn, Frankfurt, Wenen, Zurich and countingKijk voor meer info en boekingen op 25hourshotel/hamburg

hamburg, 25 hours, hotel, design

7. Hautkultur – cityspa

Hier ben je in Hamburg aan het juiste adres voor een quick beauty fix of pampering moment waar geen eind aan hoeft te komen; van pedicure tot uitgebreide massage en van bodywraps tot bewei radiofrequentie therapie. Dat laatste is een ‘signature treatment’ waar schoonheidsinstituut Hautkultur om bekend staat. Het is een non-invasieve behandeling die je bindweefsel met behulp van radiogolven een boost geeft. Met huidverbetering en een afname van cellulite als gevolg. Het pand is onlangs sfeervol volledig gerenoveerd en uitgebreid. Absoluut een bezoek waard. hautkultur.de

hautkultur, hamburg, beauty, cityspa

8. Supper Club

Hamburg heeft meer bruggen dan Amsterdam en Venetië bij elkaar. Dus wat ga je doen op een mooie, zomerse dag? Het water op! Bij Supper Club zit je goed. Je huurt hier stand-up-paddelboards waarmee je lekker door de kanalen van de mooiste wijken van Hamburg kunt peddelen. En je kunt er zelfs het Alstermeer mee op. En terwijl heel Hamburg met roei- en zeilbootjes speelt, pak jij een flinke work-out mee want je balans bewaren is nog een flinke uitdaging. Ook fijn: Supper Club heeft een paar gezonde opties op de kaart staan voor na het peddelen.

supperclub, hamburg

9. Lebeleicht

Lebeleicht is de eerste plek in Hamburg waar je koudgeperste sapjes kunt kopen. Eigenaresse en plant based chef Christine zwaait er met de groene scepter en heel Hamburg is fan. Naast haar befaamde juices kun je hier terecht voor raw meals, power balls en acaï bowls. Alles is clean, biologisch en vers.

10. Nordcoast Coffee

Ontbijten bij Nordcoast is een feestje en heerlijk voor de zondagmorgen. Aanrader: de kleurrijke quinoa bowl of de vegan wafels met vers fruit en maple syrup. Daarnaast is de koffie van Nordcoast een waar begrip in Hamburg. Met de grootste zorg wordt hier duurzame en eerlijke koffie geselecteerd en zelf geroosterd. Het resultaat? Unieke koffies met karakter!

nordcoast coffee, hamburg, hotspot

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

 11. Brüder Lund

hamburg, bruder lund, citytripDe gebroeders Lund komen uit Kopenhagen en geven een Scandinavisch vleugje aan je citytrip. Ze maken geweldige noordelijke tapas – geïnspireerd op hun Deense roots. De rijk gevulde salades en heerlijke paleo brood (probeer dit recept eens thuis en je weet meteen hoe lekker het gezondste paleo brood van de wereld smaakt). De broers maken dit brood geheel volgens eigen recept van noten, zaden en eieren en beleggen het met verse zalm of avocado.

12. Urban Heroes – HIIT workout

Er is geen effectievere workout dan de HIIT-Bootcamp training bij Urban Heroes. 50 minuten #sweatsexy op pulserende beats en een fijne afwisseling tussen kracht en interval sprints. Na je training nog een gezonde proteïne smoothie en je mag jezelf met recht ‘the hero of the day‘ noemen. Tip: een proefles is €19 (incl. water en shake) dus het proberen waard!

urban heroes, hamburg, hotspots

13. Monkey Mind Yoga

Wat is er beter dan je weekend starten met een fijne yogales? De studio van Monkey Mind Yoga in het Schanzeviertel is prachtig, super schoon en straalt een heerlijke rust uit. Het geweldige aanbod aan yoga-stijlen en de goede leraren maken dit een yogaparadijs in Hamburg. Van Vinyasa Flow tot Yin en van speciale ochtendyoga tot meditaties.

hamburg, yoga, monkey mind yoga

14. Tigermilch (Leche de Tigre)

Zin in Ceviche? Dan ben je bij Tigermilch aan het juiste adres. Deze Peruviaanse bar met hipster flair experimenteert eindeloos met de populaire Zuid-Amerikaanse dish, waarbij raw seafood wordt bereid in vers limoensap. Een verrukkelijke ode aan ceviche. Reserveren is een must.

15. Was Wir Wirklich Lieben 

War wir wirklich lieben – of ‘wat we echt liefhebben’ – is een heerlijk bestemming voor nourishing bowls, smoothies, taartjes, gezonde salades en zonneschijn: bij goed weer hebben ze lekker veel plekjes buiten.

Duurzaam reizen

The world is a book and those who do not travel read only one page… Als er iets is dat ons inspireert, dan is het reizen. De wereld is een schatkist vol bijzondere plekken en interessante mensen die ons wereldbeeld verrijken. Helaas heeft reizen ook een downside, vooral als je het vliegtuig pakt. Net als de meeste mensen kunnen we niet beloven dat we nooit meer in een vliegtuig stappen. Maar natuurlijk proberen we de schade binnen de perken te houden door de CO2-uitstoot van elke vlucht te compenseren met Trees for All. Daarnaast pakken we waar mogelijk de trein en nemen we deze tips ter harte. Zo waken we samen over de planeet voor toekomstige generaties.

Meer citytrips?

Citytrip Krakau: oogverblindend en huiveringwekkend tegelijk
Citytrip Nijmegen: de perfecte stad voor een moeder-dochter weekend
Deze 5 hotspots in Arnhem zijn 100% Holistik proof!
Den Haag: dit zijn dé hotspots van onze bruisende regeringsstad
Zürich als wellness bestemming: deze 5 hotspots geven je een Zwitserse powerboost
6 x zomerse hotspots in Kopenhagen

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.