videocam Ben jij één van de miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts?

Overvloed: waarom affirmaties niet werken (en hoe je het wél creëert vanuit je lichaam)

Heart + Soul
overvloed
Alex van Galen

Alex van Galen
20.07.2023

Je gelooft misschien wel dat jouw gedachten succes en overvloed kunnen aantrekken en dat films als ‘The Secret’ dus een kern van waarheid bevatten. Maar waarom werken affirmaties dan niet altijd, of vaak helemaal niet? Juist als je gestresst bent en heel graag die baan, nieuwe relatie of parkeerplek wilt, lijkt succes het verst weg te zijn. Je affirmaties lijken je ook in de steek te laten. Het Taoïsme biedt een uniek inzicht op overvloed en hoe je dat kunt aantrekken: niet vanuit je gedachten, maar vanuit je lichaam. 

Overvloed: waarom affirmaties meestal niet werken (en hoe je het wél creëert)

Het universum is volgens Taoïsten een pulserend veld van intelligente chi (levensenergie) dat voortdurend in beweging is en harmonie zoekt. In dat pulserende universum kan alles gecreëerd worden en jouw energielichaam werkt daarin als een magneet. Het trekt precies aan, wat het zelf uitstraalt. Het universum reageert dus niet zozeer op je gedachten, maar op de energie achter je gedachten. Fijne gedachten denken is maar het halve plaatje. Echt succes en overvloed krijg je volgens Taoïsten alleen als je je gedachten, emoties én lichaam op één lijn kunt brengen. Je hoofd, hart én buik dus.

Van binnenuit je vibratie verhogen

Die hebben namelijk allemaal invloed op je energielichaam. Dus ook de stress en onverwerkte emoties die in je organen zijn opgeslagen en die op hun beurt weer grote invloed hebben op je gedachten. Positieve gedachten proberen te denken in een lichaam vol stress is daarom alsof je op een grote ijsberg staat en een lucifertje aansteekt om hem te doen smelten. En dat terwijl onder die berg een smeulende vulkaan verborgen ligt. Het verhogen van je vibratie moet van binnenuit gebeuren, vanuit je lichaam. En dat is precies waar Taoïsten in gespecialiseerd zijn.

Je natuurlijke staat van zijn

Die smeulende vulkaan is jouw natuurlijke staat van zijn, een staat van overvloed. Ga in gedachten maar eens terug naar een tijd in je leven waarin succes vanzelfsprekend leek en uit het niets manifesteerde. Als baby was je een magneet voor succes. Je hoefde nergens achteraan te rennen. Je werd (hopelijk) gevoed, verschoond en geknuffeld zonder er om te vragen. Want overvloed is je natuurlijke staat van zijn. Maar als we ouder worden raken we dat vaak kwijt. Onze gedachten en emoties zitten ons in de weg en die beïnvloeden weer ons lichaam. We denken dat we allerlei dingen nodig hebben om dat gevoel terug te halen dat voor een baby heel natuurlijk is. Maar wat heb je eigenlijk nodig om een gevoel van echte overvloed te ervaren? Is een miljoen euro genoeg? Vijf miljoen? Je hoeft maar één blik te werpen op veel miljonairs en je ziet dat het tegenovergestelde eerder waar is. Echte overvloed is niks meer nodig hebben.

Tweedeling

Hoe zou je je voelen als je compleet gesteund wordt door het universum? Hoe zou je zitten of lopen? Wat voor gedachten zou je hebben? Je lichaam zou ontspannen zijn en je zou alles wat er op je pad komt met open armen ontvangen. Je zou genieten van iedere ademhaling en zonder aarzelen doen wat goed voor je is. Zou je in die staat nog affirmaties gebruiken? Een affirmatie zou onecht voelen, want die zou onmiddellijk een tweedeling aanbrengen tussen jou en je natuurlijke staat van zijn.

Terug naar je natuurlijke staat

Overvloed-bewustzijn hoef je helemaal niet te creëeren, dat komt vanzelf als je een overvloed aan chi hebt. Volgens Taoïsten maakt namelijk vooral een gebrek aan energie ons behoeftig. Ga maar na: als je last hebt van schaarstebewustzijn voel je je meestal moe en vol stress, en denk je er niet aan om jezelf op te laden. En zo wordt het alleen maar moeilijker om terug te komen in je natuurlijke staat van zijn.

Manage je energie beter

Taoïsten zijn daarom meesters in energiemanagement. En dat gaat in 4 stappen: je voorraad chi op gang brengen, aanvullen, behouden en verfijnen.

  1. Emotionele blokkades oplossen en chi weer door je hele lichaam laten stromen
  2. Chi aantrekken vanuit de overvloed van de aarde, de natuur en de hemel
  3. Zorgen dat je chi niet weglekt om je ‘magneet’ sterk te houden
  4. Je overvloed aan chi verfijnen tot steeds puurdere energie

Deze stappen zijn de meest effectieve manier om je vibratie te verhogen en moeiteloos overvloed te ervaren. En vanuit die staat van bewustzijn kunnen er spontaan inspirerende gedachten opkomen. Gedachten die een nieuwe richting kunnen geven aan je leven, of heel simpel zeggen: ‘check even hoe het met die vriendin gaat’. Als je dan (in je hoofd) nog twijfels hebt of dit de juiste gedachte is, kun je je lichaam scannen: past dit bij mij? Voelt dit goed? Resoneert dit? Zo niet, probeer dan een andere formulering en herhaal de zin dan nog eens. Voelt het nu wel als waarheid? Als je een parkeerplek probeert te ‘affirmeren’ lukt dat meestal niet. Maar als hoofd, hart en buik op één lijn zitten, je lekker in je vel zit en genoeg chi hebt, kun je opeens een gedachte krijgen: ‘Het zou fijn zijn als ik daar nu links om de hoek een plekje vind’. En voilà, daar ís opeens ook een plekje. Je denkt misschien dat die gedachte dat plekje heeft aangetrokken, maar in feite heb je geluisterd naar je intuïtie.

Hoe breng je dit in de praktijk?

Het eerste wat je dus nodig hebt, is ontspanning. Dat kun je al krijgen door even op de bank te gaan liggen met muziek die je emoties beroert. Maar ook sporten kan helpen, of lekker opladen in de natuur. Taoïsten doen ook graag eenvoudige zelfmassages. Een krachtige en zeer eenvoudige meditatie die je kunt doen is de Innerlijke Glimlach; hiermee kun je tot in je organen ontspannen en daar opgeslagen stress loslaten. Neem ook geen belangrijke beslissingen als je moe of gestresst bent. Je kunt beter je energielekken dichten. De belangrijkste lekken zijn: zorgen, stress, te veel afleiding (internet, luide muziek, drukke omgeving), energiezuigende en moeizame vormen van sociaal contact, het verkwisten van seksuele energie (vooral voor mannen) in plaats van deze gebruiken om jezelf mee op te laden.

Actie als magneet

Echt succes krijg je dus niet door ergens achteraan te jagen, maar door het aan te trekken. Dat betekent niet dat je er niks voor moet doen. Juist met vastberaden, doelgericht handelen creëer je een draaikolk van energie die werkt als een zeer krachtige magneet. Want chi likes to move en wordt extra aangetrokken door beweging. Intentie en actie zijn sterke magneten, vooral als de intentie helder is en diep vanuit je buik komt. En dan zijn we weer terug bij je lichaam. Breng je hoofd, hart en lichaam dus op één lijn. Ontspan jezelf en zorg dat je jezelf regelmatig oplaadt. Dat is de snelste manier om overvloed te creëren in je leven.

MINI WORKSHOP ‘JEZELF AARDEN’ MET HOLISTIK KORTING

Taoleraar Alex van Galen helpt je contact te maken met je lichaam en alle ideeën en patronen los te laten die je natuurlijke groei en ontwaken tegenhouden. Hij geeft (online) workshops om je te helpen aarden en emotionele blokkades in je lichaam op te lossen. Wil je minder in je hoofd zitten door je diep te verbinden met de aarde en je ware zelf? Doe dan nu de miniworkshop ‘Jezelf Aarden’. Als lezer van Holistik betaal je slechts €79 in plaats van €89. Klik hier om gebruik te maken van deze aanbieding.

Mini-workshop Jezelf aarden

van

€89,-

€79,-

Een gezond lichaam & een stressvrije geest? Leer jezelf aarden met duizenden jaren oude Taoïstische technieken.
Bestel nu voor €79,-.

Bestel nu! Alex van Galen
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.