videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

De Zeeuwse parel Middelburg: dit zijn de leukste hotspots voor een weekend weg

Wonderful World
middelburg, hotspots, stadhuis, zeeland
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
15.09.2021

Of Middelburg over holistic proof hotspots beschikt? Reken maar! Holistik’s @Karlijn_Visser ontdekte de een na de ander, die de 140 minuten durende rit vanuit Amsterdam meer dan waard maakten. Ze bracht de nacht door als ware presidentsvrouw, at vegan scrambled eggs, dronk perfect gezette cappuccino’s en ontdekte dat ze in Middelburg dol zijn op knusse conceptstores. Dit zijn de beste adresjes voor een weekend weg… 

De Zeeuwse parel Middelburg: 15 hotspots voor een weekend weg

Karlijn: ‘Zeeland doet mij nog altijd aan de familievakanties van vroeger denken. We vertrokken standaard eerst met de tent naar een natuurcamping in Zuid Frankrijk, om daarna de laatste weken van de zomervakantie te vieren op een boerderijcamping in Arnemuiden. Zo belandde ik jaarlijks in Middelburg met mijn ouders, aangezien een bezoek aan de grote stad te boek stond als het hoogtepunt (uiteraard naast het aaien van koeien, akkers met uit en suikerbiet bekijken en zwemmen in het Veerse meer) van de vakantie. Toen ik onlangs terugkeerde naar Middelburg duurde het niet lang of de liefde voor deze pittoreske schone en vriendelijke stad begon direct weer te stromen. Dat resulteerde in onderstaand lijstje met plekken waar ik snel weer naar terug wil keren.’

Overnachten

1. Boutique Hotel Eleanor

Bij Eleanor is geen kamer hetzelfde. Sterker; elk van de 14 suites is vernoemd naar een iconische presidentsvrouw zoals Jacky Kennedy, Betty Ford, Eleanor Roosevelt en Michelle Obama. Het karakter van elk van deze power ladies zie je terug in het bijpassende interieur van je kamer. Dit hotel ligt hartje centrum. In nog geen 15 minuten lopen ben je op elke gewenste bestemming van de oude binnenstad. Ideaal! Over het eten en drinken hoef je je bij Eleanor overigens geen enkele zorgen te maken. Van cocktailbar tot brasserie; overal is aan gedacht én in da house. Het ontbijt bestaat uit sandwiches, smooties, koffie van Vascobelo en nog veel meer. Wil je er op uit? Huur dan e-bikes via het hotel. Een bezoek aan het strand en stadjes als Veere, Oostkapelle en Domburg zijn een aanrader. Kortom: Enjoy.

middelburg, hotspots, eleanor, hotel, zeeland

2. Cityhotel Wood

Net geopend is Cityhotel Wood, waar je in ‘green glamour stijl’ verblijft in een van de duurzame maar chique kamers. Meer dan 100 jaar geleden huisde er op deze plek een bloeiend houtzagersbedrijf. Vandaar dat het hout element nog steeds een hoofdrol speelt in het gebouw. Twee vliegen in één klap, want hout is niet alleen een lust voor het oog, dit stukje natuur om je heen helpt je ook om makkelijker te aarden. En laat dat laatste nou precies zijn wat je nodig hebt tijdens een weekend weg. Benieuwd naar hoe duurzaamheid verder een rol speelt in dit hotel? Check deze link.

cityhotel wood, zeeland, middelburg, hotel, slapen, hotspotEten & drinken

3. De Tuin van Broeder Ludovicus

Een biowinkel met een uitgebreid assortiment aan de Korte Delft 2-A, waar ik vrolijk mijn mandje vulde met snackjes waaronder een reep Lovechock chocolade en de nodige flesjes kombucha.

4. Expresszo – coffeebar

expresso, coffee bar, middelburg, zeeland, hotspot

Dé perfecte plek om je dagelijkse dosis cafeïne te scoren. Naar eigen zeggen ‘een trendy espressobar in een monumentaal jasje midden in het centrum van Middelburg’ waar de koffie (gezet met Single Estate koffiebonen) met liefde wordt gemaakt.

5. IJssalon Fresco

Hier kun je niet alleen vegan Italiaans ijs proeven, maar ook genieten van vegan taart en dito Zeeuwse bolussen (aanrader). Ook voor de niet-vegans onder ons is er overigens meer dan genoeg keus.

6. De Juf – ontbijt, lunch & high-tea

de juf, lunch, high tea, middelburg, zeeland, hotspot

Het is nu zo’n 6 jaar geleden dat – toen nog – juf Else begon met het bakken van de lekkerste taarten, maar dan voor iedereen. Glutenvrij, zonder lactose of plantaardig; geen voedingsintolerantie was haar te gek. Toen bleek dat deze hobby volledig uit de hand liep gooide ze het roer om. Ze verruilde de klas voor de horeca en begon haar eigen zaak. De Juf voelt als je tweede huiskamer waar je op elk willekeurig moment van de dag kunt neerploffen voor taart, thee, koffie en heel veel lekker eten. Wij aten de scrambled eggs van tofu en een old time classic met zalm, avocado en gepocheerd ei, maar dan op glutenvrije toast. Uiteraard kun je De Juf niet verlaten zonder iets van Elses zoetigheid geproefd te hebben. Vandaar dat niet veel later er een punt oer Hollandse appeltaart op tafel stond. Yum!

7. Røst – lunch & koffie

Toe aan een voedzame lunch? Dan is Røst wat je zoekt. Je vindt deze hotspot in de Sint Janstraat, ook wel ‘de Jordaan van Middelburg’ genoemd vanwege haar elegantie boetiekjes en moderne horecagelegenheden.

8. Het Koffiepand – koffie, taartjes en lunch


Dat barista en leading lady van Het Koffiepand Esther een harde werkster is staat buiten kijf. Ze vertrok voor een aantal jaar naar Utrecht om daar haar draai te vinden, maar keerde uiteindelijk toch terug naar haar roots in Zeeland. In Middelburg vond ze niet lang daarna een pand waar ze haar droom mee kon verwezenlijken: een eigen plek waar de deur altijd openstaat en gasten van ’s ochtends vroeg tot eind van de middag welkom zijn voor lekkernijen, all day breakfast, lunch en hartige snackjes. Een bewuste keus maak je absoluut als je neerstrijkt bij Het Koffiepand. Alles wat ze serveren is biologisch en Esther zet zich met haar team in voor een no-waste policy.

9. The Green Room – restaurant

Een restaurant naar ons hart waar groenten de hoofdrol speelt, dat is The Green Room. In een modern ingerichte (lees ‘hip’ maar dat is zo’n suf woord) omgeving eet je de lekkerste verse gerechten, bereid met producten uit de omgeving. Heb je naast de hoofdrolspeler behoefte aan een bijrol op je bord? Kies dan bij je groentegerecht een stukje vlees of vis. Dat kan gewoon, zo streng zijn de chefs hier gelukkig nou ook weer niet :-). The Green Room is onderdeel van het Citywood Hotel en is ook open voor ontbijt en lunch. De menukaart wisselt om de 6-8 weken. Als vegan kun je hier trouwens alle kanten op; van voorgerecht tot dessert en van lekkers bij de koffie tot plantaardige melk in je koffie (of matcha/chai/kurkuma latte).

the green room, cityhotel wood, middelburg, restaurant

10. Extra eet & drink tips

Tenslotte: voor lunch ben je bij Brasserie 1600 ook aan het juiste adres. Nog meer lekkere taartjes heeft Honey Pie voor je in petto en ’s avonds eet je low key een pan mossels of falafel salade bij De Vriendschap of De Herberg. Chique uit eten doe je bij De Gespleten Arent en Nummertje 7. Cocktails drink je daarna in de bar van hotel Eleanor, café Seventy Seven en Kaffee ’t Hof.

To do’s in en rondom Middelburg

11. De DRVVKERY – boekwinkel & lunch

Als je op het grote plein van Middelburg, de Markt, bent, kijk dan zeker even bij De DRVKKERY binnen. Zo’n grote boekwinkel, inclusief lunchroom, kom je niet snel meer tegen.

12. inMiddels – conceptstore

Bij inMiddels word je verrast door de originele gifts, kleding en een kniphoek.

13. Lievelings – conceptstore

Een plek waar je altijd slaagt voor een origineel cadeau of kleinigheidje voor jezelf; van boeken tot sieraden en van culinaire essentials tot warme sjaals. Alles is hier.

14. Oranjezon – Vrouwenpolder

Behoefte aan een meditatieve wandeling in de natuur? Van een local kreeg ik de tip om Oranjezon te bezoeken, een deel van het strand vlakbij Vrouwenpolder, waar je Schotse hooglanders tegen kunt komen.

15. Op pad met een e-bike

In Zeeland waait het eigenlijk altijd behoorlijk. Fietsen zonder accu is daarom voor de echte sportievelingen. Wil je niet totaal bezweet en met tong op de grond je plaats van bestemming bereiken, is een e-bike een goed idee. Dan kun je vanuit Middelburg leuke tripjes maken naar bijvoorbeeld Domburg (ga dan zeker langs voor lunch of koffie bij Bier en Melksalon en strandpaviljoen Noordduine) en Oostkapelle (bezoek het Kaslokaal voor een heerlijke break tijdens je fietstocht).

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.