5 x must watch docu’s over plantaardige voeding

Food


30.03.2016

Overweeg je om plantaardig te gaan eten? Contributor Sanne van Rooij legt je stap voor stap uit hoe je dat het beste kunt aanpakken. Bijvoorbeeld door 5 documentaires te kijken die zelfs de grootste carnivoor doen wankelen.

Vorige maand deelde ik mijn eerste blog van het stappenplan ‘In twaalf maanden van carnivoor naar herbivoor’. Ik vertelde over mijn verschillende klachten en mijn bezoekje aan de dokter dat alles zou veranderen. Deze maand gaan we een stapje verder. Lees je mee?

Een goed begin
Oké, je bent geïnteresseerd in een plantaardige levensstijl. Misschien wil je nog niet meteen het roer omgooien maar voor een paar kleine veranderingen sta je zeker open. Mooi! De vraag is alleen: ‘waar moet ik beginnen?!’ Het lijkt allemaal ontzettend spannend, geen dierlijke producten meer eten. Het brengt inderdaad redelijk wat aanpassingen met zich mee. Maar gelukkig zijn er inmiddels talloze documentaires, boeken en blogs die je op weg kunnen helpen én je inspireren tijdens je reis naar herbivoor! Daarom deel ik vandaag een lijstje met de 5 meest indrukwekkende films en boeken die je beter helpen begrijpen waarom men kiest voor een plantaardig dieet. Hier gaan we!

1 Forks over knifes
Forks over knifes toont in anderhalf uur tijd aan dat je je daadwerkelijk ziek kan eten. De upside is, dat door een verandering in voeding, we de meeste welvaart ziektes onder controle kunnen krijgen. Men moet alleen het huidige menu bestaande uit geraffineerd voedsel en dierlijke producten laten staan.

url-12 Food matters
Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn is uw voeding. Food Matters legt het verband tussen voeding en onze gezondheid. Deze documentaire gaat over de farmaceutische industrie met een waarde van triljoenen euro’s. Het komt er eigenlijk op neer dat aan gezonde mensen geen geld verdiend kan worden en hoe de consument daar de dupe van is.

3 Fat, sick and nearly dead
In deze documentaire wordt de Australische Joe gevolgd. Joe is veel te zwaar, heeft last van verschillende ziektes en wil zijn leven drastisch veranderen. Hij gaat naar Amerika om daar 40 dagen lang een juice fast te doen om zijn overtollige kilo’s kwijt te raken. Tijdens zijn reis door Amerika interviewt Joe mensen over voeding en probeert hij mensen te inspireren gezonder te leven. Wat nog behoorlijk moeilijk blijkt te zijn.

4 Cowspiracy
url
Cowspiracy vond ik de beste documentaire, over dieren, het milieu en plantaardig eten, die ik tot nu toe heb gezien. Kip Andersen, de maker van de film begint in Cowspiracy een zoektocht naar oplossingen voor milieu gerelateerde problemen.

5 Food, Inc.
Deze film van Robert Kenner onderzoekt de veeteelt en industriële landbouw in de VS. Robert komt tot de conclusie dat beide schade leveren aan het milieu en onrecht doen aan dieren. Deze documentaire was de eerste die ik keek en ik vond het echt een eye opener.

Boeken
Liever met een goed boek op de bank? The China Study is het must-read boek wanneer je wil leren over de voordelen van een plantaardig dieet. Colin Campbell legt, op een makkelijke manier, de wetenschap achter plantaardige voeding en overtuigde mij dat veganisme de toekomst heeft. Verder zijn boeken als The Food Revolution, The 80/10/10 diet en Kitchen Cures aanraders. Deze spitsen zich wat meer toe op stromingen binnen veganisme (denk: high carb, low fat en raw veganism). Dus maak je vrijdagavond vrij en installeer je op de bank. Ik beloof je dat deze films en boeken je leven zullen veranderen!’

Plantaardig eten is geen snelle hype, maar een manier van leven. Sanne eet 100% plantaardig en is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Voor Holistik schrijft Sanne een stappenplan: Van carnivoor naar herbivoor in 12 maanden. Benieuwd naar de eerste stap uit dit stappenplan over het (h)erkennen van klachten? Die vind je hier.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link