Met déze 25 holistische tips begin jij 2022 fit en vrolijk

Holy Crap
25 tips nieuwjaar
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
29.12.2021

Voor veel mensen was 2021 geen gemakkelijk jaar. Ook het nieuwe jaar zal onze veerkracht op de proef stellen. Ons beste advies? Probeer vooral niet het gewicht van de wereld op je schouders te dragen. Begin liever met het vergroten van je fysieke en mentale weerbaarheid. Stap voor stap, elke dag een beetje meer. Onderstaande 25 holistische tips helpen je op weg. Ze lijken misschien simpel, maar juist in hun eenvoud schuilt kracht…

Met déze 25 tips begin jij 2022 fit en vrolijk

 1. Blijf bewegen Al is het een blokje om. Als je beweegt, geef je endorfines te kans om vrij te komen en help je jezelf er weer bovenop.
 2. Wees lief voor jezelf. Iedereen heeft wel eens een slechte dag, dus geef jezelf vooral geen schuldgevoel als het even tegen zit.
 3. Spendeer tijd met je dierbaren. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij een familielid dat je al lang niet hebt gezien, of bel je beste vriendin.
 4. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Patronen en routines kunnen ontzettend fijn zijn. Door bepaalde dingen automatisch te doen, bespaar je energie. Om te voorkomen dat je in een sleur terecht komt is het echter ook belangrijk om af en toe iets nieuws uit te proberen. Zo kan je creatieve energie weer stromen.
 5. Schrijf je emoties van je af. Schrijven kan therapeutisch werken. Het is een fijne manier om je geest te kalmeren en op je gedachten te reflecteren.
 6. Maak een lijst van dingen waar jij dankbaar voor bent. Zo kun je even stilstaan bij alle positieve dingen in je leven.
 7. Bekijk je favoriete film, ook al heb je die al 1067 keer gezien.
 8. Doe jezelf iets cadeau wat je al heel lang graag wilt hebben. Soms moet je jezelf gewoon even verwennen.
 9. Of: koop een cadeau voor een ander. Van geven word je gelukkig.
 10. Koop verse ingrediënten en kook een gezonde, lekkere maaltijd. Eet je alleen? Zorg ook dan dat je de tafel dekt en met aandacht eet.
 11. Maak een afspeellijst op Spotify met nummers die jou een goed gevoel geven.
 12. Ga tekenen of schilderen, of doe iets anders creatiefs. Door actief bezig te zijn kun je even ontsnappen uit je hoofd en je emoties vrij uiten.
 13. Verminder je nieuwsconsumptie. Hoewel het goed is om op te hoogte te blijven van wat er gaande is in de wereld, kan dit ook erg overweldigend zijn. Het nieuws zit vol negatieve berichten, dus neem er af en toe even een break van.
 14. Geef prioriteit aan je slaapritme. Slaapgebrek kan zorgen voor weinig energie en een hangerig gevoel. Probeer daarom voldoende te slapen. Deze 10 slaaptips van een yogi helpen je op weg.
 15. Maak plannen. Onderzoek toont aan dat anticipatie een krachtige positieve emotie kan zijn. Zorg er daarom voor dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken.
 16. Herlees je favoriete boek en markeer de zinnen of passages die je het mooist vindt. Of begin aan een nieuw boek, bijvoorbeeld uit deze winterboeken top 10.
 17. Maak gebruik van etherische oliën. Doe bijvoorbeeld een aantal druppels in je diffuser. Vooral citrusgeuren zoals sinaasappel en citroen hebben een opwekkend effect! Hier lees je meer over aromatherapie en de winter.
 18. Laat je masseren. Door een dierbare of professional, het maakt niet uit. Dit is ontspannend, het zorgt voor je doorbloeding én is goed voor je immuunsysteem.
 19. Mediteer. Ook als je dit nog nooit gedaan hebt. Begin simpel met een aantal minuten per dag. Je zult zien wat voor verschil dit kan maken!
 20. Neem vitamines en supplementen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D, magnesium, ijzer of zink. Dit kan allemaal bijdragen aan een betere gemoedstoestand.
 21. Doe iets voor een ander. Help bijvoorbeeld als vrijwilliger bij de voedselbank, zet spullen die je niet meer gebruikt gratis op marktplaats of nodig iemand uit om bij je te eten.
 22. Eet je gelukkig. En dan bedoelen we niet per se chocolade of snoep. Voeding die je blij maakt is voeding die goed voor je is. Eet bijvoorbeeld genoeg groente en fruit, of wissel vlees en zuivel eens in voor peulvruchten.
 23. Zing! Zingen heeft een helende werking. Het kan je helpen je ademhaling te reguleren en je emoties te uiten. Zet daarom af en toe even je stembanden aan het werk (al is het alleen onder de douche).
 24. Ga in bad. Voeg lekker veel badschuim of badzout toe en steek wat kaarsjes aan. Naast dat dit fysiek goed voor je is, is het ook nog heerlijk ontspannend. Bovendien boost warm water het ‘gelukshormoon’ serotonine.
 25. Doe een keer even helemaal niets. We zijn geneigd om elke minuut vol te plannen. Hierdoor kan ons hoofd behoorlijk vol raken. Plan daarom ook eens tijd in om he-le-maal niets te doen. Leer de kunst van het lummelen of schemeren.

Roots Meditatiepakket & Dossier

Alles wat je nodig hebt voor de belangrijkste missie van je leven: het helen van (oude) pijn uit de familielijn.
Ja, dat wil ik!Holistik Roots Dossier
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!     We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.