Selfcare inspiratie nodig? Dit zijn de 7 grootste holistische wellness trends van 2020

Heart + Soul
wellness trends 2020

Nathalie Meertens
03.01.2020

Heb jij het gevoel dat je door alle drukte van de afgelopen weken zo ongeveer bent opgestegen? Of krijg je jezelf juist niet uit je bed gesleept? Om soepel het nieuwe jaar in te stromen en het alledaagse leven nieuw leven in te blazen, is een selfcare routine op z’n plaats. En wat is een beter moment om nieuwe rituelen uit te proberen dan aan het begin van een nieuw decennium?  Ter inspiratie zetten wij onze 7 favoriete holistische wellness trends van 2020 voor je op een rij.

Dit zijn de 7 grootste holistische wellness trends van 2020

1) Aandacht voor heling en herstel

Workouts konden de afgelopen jaren vaak niet intensief genoeg zijn. Veel mensen trainden als topatleten, zonder tijd te nemen voor herstel. Dat is vragen om problemen op de lange termijn. Fanatisme past niet bij de energie van 2020. Komend jaar voelen we ons veel prettiger bij bewust bewegen waarbij we goed naar de signalen van ons lichaam luisteren. Heling en herstel worden belangrijker, en ‘hoe meer, hoe beter’ maakt plaats voor slim trainen.

Tips:

2) Lymfedrainage massages

Je lymfesysteem is een netwerk dat kriskras door je hele lijf loopt. Het zorgt er voor dat afvalstoffen uit je cellen op een doeltreffende manier worden afgevoerd. Massagetechnieken die de lymfeklieren stimuleren worden in 2020 steeds populairder. Ze kunnen je stofwisseling bevorderen, je bloedcirculatie verbeteren, je immuunsysteem een boost geven en je lijf helpen afvalstoffen en vocht af te voeren. Voor een diepe gezichts- of lichaamsmassage kun je het beste op zoek gaan naar een goede massagetherapeut bij jou in de buurt.

3) Acupressuurmatten

Geen tijd of financiële ruimte om wekelijks weg te dromen op de acupunctuurtafel? Overweeg dan eens om een acupressuurmat aan te schaffen. Met honderden kleine pinnetjes stimuleert zo’n mat de uiteinden van je zenuwen en bevordert zo je bloedsomloop. Elke dag even volledig platliggen en je laten prikkelen op de mat zal de aanmaak van gelukshormonen stimuleren en schijnt klachten als hoofdpijn, stress, slapeloosheid, gewrichtspijn en spierspanning te verminderen.

4) De kracht van kristallen

Steeds meer mensen raken overtuigd van de helende kracht van kristallen. De zoekterm ‘crystal healing‘ is in het afgelopen jaar zelfs 263% vaker ingevoerd op Google! Elke steen draagt unieke vibraties met zich mee en kan je helpen bepaalde doelen dichterbij te brengen, of door blokkades heen te werken. De toegenomen populariteit van edelstenen heeft ervoor gezorgd dat ze op de meest creatieve manieren worden gebruikt: in sieraden, waterflessen en beautyproducten. Ook is het in 2020 volstrekt normaal om een kristal mee te nemen naar je yogales en op je mat te leggen.

5) Lang leve het genot van de vrouw

Het gesprek over seks is de afgelopen jaren gelukkig steeds opener en meer divers geworden, en het genot van de vrouw neemt daarbij een prominentere plek in dan ooit. Vooral de jongere generatie neemt allang geen genoegen meer met onbevredigende seks of hardnekkige taboes over (vrouwelijke) seksualiteit. Hoewel sommige community’s al een holistische kijk op seks en genot hebben, hopen wij dat deze benadering in 2020 nog vanzelfsprekender wordt. Seksualiteit heeft namelijk altijd al een plekje gehad in het gesprek over gezondheid, geluk en spiritualiteit. Voor mannen, vrouwen, en iedereen die zich anders identificeert. Hoog tijd dat dat plekje uitgebreider wordt besproken en gevierd.

6) Holistisch afvallen

In 2020 zijn we streng lijnen eindelijk beu en zien we in dat de ‘minder eten, minder bewegen’ aanpak voor veel mensen met overgewicht simpelweg niet werkt. Liever kiezen we voor een holistische benadering. Om overgewicht voor eens en voor altijd achter je te laten is naast fysieke verandering door gezonder eten en meer bewegen namelijk óók heling op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau nodig. Als je je daarop focust zal je lichaam vanzelf mee veranderen, zónder dat je daarvoor op dieet hoeft te gaan. Meer lezen over holistisch afvallen? Lees dan vooral dit artikel met 9 holistische tips.

7) Yoga Nidra neemt een nog grotere vlucht

De wereld transformeert in een razend tempo en het lijkt wel of deze veranderingen steeds sneller op ons afkomen. Het kost een berg energie om je telkens weer aan de vele veranderingen aan te passen en de meesten van ons zijn en blijven doodmoe. Het is daarom niet gek dat de populariteit van yoga nidra in 2020 alleen maar toeneemt. Yoga Nidra is een vorm van yoga die weinig tot geen fysieke inspanning vraagt. Het bestaat uit een serie meditatie oefeningen om je hoofd op orde te brengen, je zenuwstelsel te kalmeren en intense rust te ervaren. Deze diepe staat van ontspanning activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.