PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Onderzoeksjournalist legt uit: waarom anti-rimpelcrèmes pas over 10 jaar doen wat ze nu beloven

Body
anti-rimpel creme

Ga een kop koffie drinken met onderzoeksjournalist Pim Christiaans en na twee uur hang je nog steeds aan zijn lippen. Pim is al 30 jaar gespecialiseerd in anti-aging en sprak over dit onderwerp met wetenschappers van over de hele wereld. Dus als iemand weet wat anti-rimpelcrèmes tegenwoordig voor je doen (en wat niet!) dan is het Pim wel.

Over 10 jaar doen anti-rimpelcrèmes wat ze nu beloven

Rond mijn 30e was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar nu ik 41 ben is er geen ontkomen meer aan: mijn huid begint zichtbare tekenen van veroudering te vertonen. En dat is best even slikken want mijn huid is lange tijd mijn persoonlijke paradepaardje geweest. Maar als ik Pim Christiaans mag geloven (en dat doe ik!) is er hoop: “binnen de wetenschap wordt met man en macht gewerkt aan de strijd tegen huidveroudering. Volgens prof. dr. Jean Krutmann kunnen anti-aging crèmes binnen tien jaar de wonderen verrichten die nu worden beloofd. Krutmann kan het weten, want veel ontdekkingen en vernieuwingen komen uit zijn koker.” Maar hoe moet ik de komende tien jaar dan in hemelsnaam zien te overbruggen als dure crèmes niet waar kunnen maken wat ze beloven? Volgens Pim zijn er op dit moment 2 anti-aging crèmes waarmee je behoorlijk goede resultaten kunt boeken. Hier lees je wat hij over deze 2 crèmes heeft ontdekt:

1) Anti-aging crème met DNA-reparatie enzymen

“Als je ouder wordt neemt de kans toe dat je ruwe plekjes ontwikkelt. Deze plekjes zijn in principe onschadelijk, maar kunnen uitgroeien tot kanker (actinische keratose) als je ze laat zitten. Ze zijn het gevolg van zonschade en ze verschijnen meestal op je handen en je gezicht. De dokter kan ze wegsnijden of bevriezen, maar dat is in feite symptoombestrijding. Alleen wat met het blote oog te zien is wordt verwijderd maar ondertussen liggen er onder de oppervlakte meer cellen met beschadigd DNA te wachten tot hun tijd gekomen is. De ontsierende plekjes duiken dan ook vrijwel altijd weer opnieuw op. Een arts kan sinds kort een recept uitschrijven voor een crème met enzymen die het beschadigde DNA repareren. Daardoor is er sprake van echte genezing en blijven de plekjes definitief weg. Volgens Jean Krutmann gaan deze zalven ook rimpels enigszins tegen.”

2) Anti-aging crème met stofje dat schadelijke genen uitschakelt

“Professor Krutmann ontdekte dat vervuilde stadslucht zorgt voor ouderdomsvlekken in het gezicht. Dat komt omdat minuscule roetdeeltjes in de huid kunnen dringen en daar heel geniepig een gen activeren dat voor hyperpigmentatie zorgt. Geen nood: Krutmann heeft een crème ontwikkeld met een stofje dat het betreffende gen weer uitschakelt! Naar verwachting komt de crème volgend jaar al in ons land op de markt. We houden je op de hoogte.”

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

Meer weten over deze en andere high-tech anti-aging crèmes?  Masterplan huid & haar van uitgeverij Life Unlimited is een aanrader!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.