PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

10.000 stappen per dag. Goed te doen? Of geen beginnen aan?

Body
10.000 stappen per dag

Wie ouder is dan 25 kan zich de stappenteller hype vast nog herinneren. In 2005 werd de gadget mateloos populair. Destijds vond ik mezelf waaay to cool om een pedometer (het woord alleen al!) aan mijn broekriem te bevestigen. Maar als ik destijds minder gevoelig was geweest voor imagoschade, zou ik nu waarschijnlijk flink wat kilo’s lichter zijn.

10.000 stappen per dag, 1 maand lang. Goed te doen of geen beginnen aan?

Amerikaans onderzoek – uitgevoerd aan de universiteit van Michigan – wijst namelijk uit dat er een duidelijk verband is tussen het gebruik van een stappenteller en het verliezen van gewicht. Uit 9 verschillende studies blijkt dat mensen die een stappenteller dragen dagelijks gemiddeld 2000 stappen (ongeveer 1,5 kilometer) méér zetten dan ze gewend zijn. Dit komt neer op een verhoging van 26,9% van hun fysieke activiteit en zorgt voor het verbranden van zo’n 100 extra calorieën per dag. Een snel rekensommetje leert dat je door het dragen van een stappenteller op jaarbasis 36.500 calorieën meer verbrandt. Als je er van uit gaat dat je zo’n 7.000 calorieën moet verbranden om een kilo lichaamsvet kwijt te raken, zou je na een jaar theoretisch zo’n 5,2 kilo lichter kunnen zijn, zónder je eetpatroon aan te passen. Sounds like a plan…

10.000 stappen, 1 maand, 1 joker

10.000 stappen per dagHoewel het Amerikaanse onderzoek ongetwijfeld betrouwbaar is, gaat niks boven eigen ervaringen. De hele maand april ga ik de deur dan ook niet uit zonder een Polar A360 om mijn pols. Deze fitness tracker – die er duizend keer cooler uitziet dan een pedometer – houdt van alles en nog wat bij: van je hartslag tot hoe vaak je je omdraait in je slaap. Waar ik ‘m voor ga gebruiken is het registreren van het aantal stappen dat ik op een dag zet. Mijn doel is 10.000 stappen per dag, 1 maand lang. En dat is best flink als je je bedenkt dat je op een ‘normale’ dag gemiddeld 5000 à 6000 stappen zet. Ik moet dus ongeveer twee keer zoveel gaan bewegen de komende maand. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik 1 ‘joker’ mag inzetten en er dus 1 dag tussen mag zitten waarop ik de 10.000 stappen níet haal. Karlijn doet niet mee aan de 10.000 stappen challenge, maar zal de komende maand ook een fitness tracker dragen. Leuk om aan het einde van de maand te kijken wie de meeste stappen heeft gezet. Over twee weken volgt een eerste update. Benieuwd of ik de joker dan al heb moeten inzetten;-).

By the way: Polar heeft ons niet betaald voor dit artikel, maar was zo vriendelijk een fitness tracker op te sturen om te testen. Weten jullie ook weer hoe dat zit…

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.